7 108    29    4  

Hvilken varmepumpe er best - hus fra 1890

 499     Porsgrunn     1
Hei!

Skal nå i gang med å bytte kledning på den tredje veggen på huset, og på denne veggen står det i dag en ca 10 år gammel Mitsubishi varmepume. Denne fungerer greit ved temperaturer over -5, men ved f.eks. -10 vil den omtrent ikke avgi varme, derfor har vi bestemt oss for å bytte ut denne nå som først pumpa må demonteres.

Men hvilken pumpe burde jeg velge? Er Mitsubishi Kirigamine Hara 6.6 det aller beste alternativet, bestandig? For det virker jo som en solid pumpe med et godt renomé.
"Problemet" med denne - syns jeg - er at den har et eldgammelt design. Det er sikkert en smakssak, og sikkert irrelevant for mange.

Jeg syns for eksempel Haier sin varmepumpe er betraktelig mye penere, og har fått en grei pris på denne - men holder disse haier-pumpene noe god kvalitet? Jeg finnes særdeles lite informasjon om disse på nettet. Er det noen som har en haier varmepumpe og kan dele litt erfaringer?
Er Mitsubishi betraktlig bedre kvalitet, eller betaler man mye for navnet her?

Det står forsåvidt mellom Mitsubhishi, Haier og Panasonic. Det er disse jeg klarer å få best pris på.. Er det andre merker som er desidert bedre?

Huset mitt er fra 1890 og jeg er i full gang med etterisolering, men det er klart at dette huset blir jo aldri tett som et nytt. Vi har for eksempel i overgang mellom tak- vegg i 2. etasje, et punkt hvor det ikke er isolasjon eller vindsperre. Dette må eventuelt løses fra innsiden med tiden. Det er tidvis trekkfullt i gangen, som fører til at her er det ofte litt kjølig. Huset er ikke på mer enn 100 m2 fordelt over 1,5 etasje. - Vil de aller fleste nye pumper dekke vårt behov ? For vår gamle pumpe greier ikke dette. Vi måtte supplere med vedfyring på flere av de kaldeste vinterdagene i år! Dette problemet håper vi en ny pumpe kan eliminere totalt!

Håper på gode innspill og erfaringer rundt forkjellige pumper, og driftsikkerheten rundt disse!

   #1
 797     østfold     0
Har ett trekk fult hus fra føre 1840 , jeg har en Daikin Moskus 35 og er meget fornøyd. Det beste er at avriming skjer ca hver 2 3 time, og er gjort på noen minutter. Den er også alltid isfri grunnet fritthengene coil.
Panasonic avrimer vel flere ganger i timen etter hva jeg leser, noe som ikke hadde passet her, da vi kjenner gått de få gangene den avrimer nå....
  (trådstarter)
   #2
 499     Porsgrunn     0
Hei! Takk for svar. Har ikke hørt om denne før. Hvilket prisnivå ligger den på?
HSt
   #4
 35 896     Lillestrøm kommune     1
Har gammel Panasonic, isolert i fjor høst og den er en mester i å avrime. Nå fant jeg ikke noen varmekabel når jeg åpnet den men med avriming nesten hver time hele vinteren har den vært ekstremt flink til å lage is, men den smelter det også ut av "huset" selv uten varmekabelen. Jeg har flere ganger omtalt isbreen min som ligger på bakken under så det har vært slik de siste årene jeg har bodd her. Hvis ikke Panasonic har lært (som jeg vil tro) så er det i allefall forskjell.
   #5
 147     Sør Trøndelag     0
har krigamine 6.6 i hus fra 1890... innstallert for et par mnd siden. mycket nøgd så langt. har også dreve med omfattnde rehab av bolig i et par-tre kalde år før pumpa. har kun 10cm isolasjon i vegg. 3 etg + loft. men to stk er innredet. ca 200kvm. har heller ikke vindsperre siden reguleringsplan sier at fasade ikke skal gjøres no med..
Pris kom 16999,- ferdig montert Smile
  (trådstarter)
   #6
 499     Porsgrunn     0
Hei! Jeg får vindsperre på nå og godt med isolasjon de fleste steder, ca 15 cm. Det er et par steder som er løftet tømmer, og her får jeg kun 5 cm. Men det er også isolert 5 cm innvendig, så det blir vel ganske greit. 10 og 20 cm totalt, da. Største problemet er vel allikevel punkter hvor det trekker... Men det hjelper vel med nye vinduer, og når jeg får fora ut, skumma og lista dør og vindu i gang..

Det er vel ca samme pris som jeg betaler.. Litt over 18.000 inkl demontering og borkjørting av den gamle pumpa nå før jeg river veggen..

Lurer fortsatt veldig på Kirigamine vs. Haier HSU12
   #7
 84     Rogaland     0
Når du skal vurdere varempumpene opp mot hverandre, bør du se på behovet ditt. Forstår at du har behov for en varmepumpe som avgir bra effekt når det begynner å bli kaldt.
Mitsubishi Kirgamine 6,6 avgir 4,3 kw ved -15, denne er blant de som avgir mest varme når det begynner å bli kaldt, i sin klasse.

Anbefaler at du finner ut hvor mye varme Haier HSU12 avgir ved -15, du får da et bedre sammenligningsgrunnlag. Hvis dette er betydelig mindre enn Mitsubishi Kirigamine 6,6, så ville jeg valgt Mitsubishi.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 499     Porsgrunn     0
Har ikke greid å finne noe informasjon om hva HSU12 gir ved -15! Noen som vet ?
   #9
 2 310     Trondheim     1
Har ikke greid å finne noe informasjon om hva HSU12 gir ved -15! Noen som vet ?

Sett her: http://www.okelektriske.no/oppvarming-varmepumpe-klima/varmepumpe/varmepumpe-haier/haier-folkepumpen-hsu-12
Pumpen trekker 9A på maks. Det betyr en kompressor som maks trekker 2kW. Så er det alltid slik at ved -15 så vil COP være rundt 2,0. Helt teoretisk er potensialet for pumpen da leveranse av 4kW ved -15.
Videre er alle pumper slik at fordamper i utedelen ikke makter å "koke" like mye kjølemedium ved -15 som ved f.eks +7 som nok 9A (2000W) effektforbruk er mål på. Det er nok da nærmere 1,75kW, og multiplisert med COP 2,0, så leverer den 3,5 kW ved -15.
FH35 oppfører seg identisk, kompressor kan trekke ca 2kW (Ved +7), men når det blir ned på -15 ligger den på rundt 1,75kW.
Se her http://www.scanoffice.fi/sites/default/files/liitetiedostot/vtt-s-01359-13.pdf side 9,
Effektmessig virker de å ligge temmelig likt, knapt merkbar forskjell vil jeg tro.
Forøvrig, jeg har en stor L/L kjøpt på Jula 5 år siden med 2 kW kompressor, og ned på -15 drar den 1,75kW og leverer 3,5 kW.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 499     Porsgrunn     0
Takk for info! Hvis tallene stemmer, virker det jo da som begge klarer holde huset mitt like varmt gjennom vinteren.. Da er det vel egenglig bare eventuell kvalitetsforskjell det måtte stå på!
I tillegg til at Hara ligger 1 db lavere, men det er vel ikke ekstremt hørbart