17 765    6    4  

Hvor vanskelig er det å ta ned innedelen av en varmepumpe, og remontere?

 3 216     0
Jeg ønsker å bytte kledning på en vegg som har innedelen av en varmepumpe i dag,  hvor vanskelig/lett er det å ta ned innedelen, bytte kledning, og deretter montere opp innedelen igjen?

   #1
 5 432     Akershus     1
Jeg har gjort det samme. Min innerdel var hengt på en blikkplate/brakett som er skrudd i veggen. Mener jeg bare løftet den av blikkbraketten, skrudde braketten på en midlertidig bukk som ble stående litt fra veggen og hengte innerdelen på den.

Platela veggen med en sliss opp til rørene, skrudde på braketten og hang på plass innerdelen igjen.

Jeg hadde litt slakk på rørene som kom fra kompressor så dette gikk helt fint.
   #2
 8 022     Bærum     1
Da jeg gjorde dette skilte jeg innedel og utedel. Du må følge en prosedyre for å kjøre all gass til utedel før de kobles fra hverandre. Når ting kobles sammen igjen må det vakuumeres før gassen slippes på.
   #3
 15     Stavanger     1
Under pumpens innedel er det to klips, ett på hver side under som bøyes forsiktig ned en millimeter eller to, de har mottakere som holder den fast inni bakplaten av metall. Nesten som to hemper. Når disse er løsnet løftes innedelen forsiktig rett opp en til halvannen  centimeter før den er fri. Vær veldig forsiktig. Nå kan pumpen forsiktig bøyes noen centimeter. opptil fire fem, muligens litt mer. Finn en eske, kasse eller liknende og legg den oppå. Se til at den ligger stødig. Vær veldig forsiktig med gassrør så de ikke bøyes særlig mye. Så kan bakplaten løsnes med ca fire skruer som den er festet med. Men mål nøyaktig og tegn ned en skisse slik at den kommer på samme plass og vadres av på den nye veggen. Ta utgangspunkt i gulv og hull til rør.

obs.. Jeg fraskriver meg ethvert ansvar dersom det går galt. Men vanligvis går det greit om man er forsiktig.
  (trådstarter)
   #4
 3 216     0
Takk for all hjelp. Etter endel om og men viste det seg at ny vegg var akkurat like tjukk som gammel, så det endte med at pumpa bare ble hengende, fordi vi lot det være igjen en liten bit av den gamle veggen bare rett bak den, så spraklet vi overgang mellom ny og gammel og malte over.