Vår varmepumpe ekspert dkt850 har forklart dette en gang før her på BB MRN jeg tør ikke prøve å gjengi det. Du får trolig litt høyere strømforbruk med enda mere varme så virkningsgrad går opp. Jeg fikk mere varme inne når min Panasonic ble isolert.
@ONAR, at du måler mer forbruk etter isolering enn før har nok ikke noe med isoleringen å gjøre, men med temperaturen å gjøre. Også luftfuktigheten mellom periodene du har målt vil kunne påvirke.Videre, så kan det og ha med saken å gjøre at når pumpen er isolert så klarer den å bruke mer energi, og avgi mer. Så hva er det totale energiforbruket, har du andre varmekilder til oppvarming som nå varmepumpen erstatter? Så for å svare: 1. For virkelig optimering så lar du de kalde rørene være uisolert. Men det er ikke kritisk stor forskjell, for under f.eks avising så er det bare en fordel at de er isolert for da er de varme. Det hele er kompromisser, og så er det så at for det meste så er de rørene kalde (Lengst drift på varmeproduksjon), og da er det greit at de får ta opp energi fra omgivelsene, altså være uisolert 2. Det kan være OK å isolere føler, for den styrer for hvor lenge defrost skal gå. Sitter den til på en "dum" plass kan den godt være den holder seg kald unødig lenge pga nedkjøling. Er den isolert. leser den rørets temperatur og ikke en "gjennomsnitt" av rør og luften rundt. Slik vil den bryte defrost tidligere og mer riktig, og du kaster ikke bort unødig energi, eller tid som kan benyttes til varmedrift.
Sånn på tampen, vet ikke om jeg egentlig forstår hva du mener med 0,1 kWt på 11 dager. Er det så at du over 11 dager har målt 0,1 kWt mer forbruk? Altså et snitt på 38 Watt? Om pumpen drar jevnt 1000W, er de 0,1 kWt lik 6 minutter driftstid. Så her er det viktig på måle på minuttet når det er så lite forskjell over så mange dager. Eller mener du at effekten den fra er 0,1 kW høyere, og da 2,4 kWt per døgn større?
Du får trolig litt høyere strømforbruk med enda mere varme så virkningsgrad går opp. Jeg fikk mere varme inne når min Panasonic ble isolert.
Så for å svare:
1. For virkelig optimering så lar du de kalde rørene være uisolert. Men det er ikke kritisk stor forskjell, for under f.eks avising så er det bare en fordel at de er isolert for da er de varme. Det hele er kompromisser, og så er det så at for det meste så er de rørene kalde (Lengst drift på varmeproduksjon), og da er det greit at de får ta opp energi fra omgivelsene, altså være uisolert
2. Det kan være OK å isolere føler, for den styrer for hvor lenge defrost skal gå. Sitter den til på en "dum" plass kan den godt være den holder seg kald unødig lenge pga nedkjøling. Er den isolert. leser den rørets temperatur og ikke en "gjennomsnitt" av rør og luften rundt. Slik vil den bryte defrost tidligere og mer riktig, og du kaster ikke bort unødig energi, eller tid som kan benyttes til varmedrift.
Sånn på tampen, vet ikke om jeg egentlig forstår hva du mener med 0,1 kWt på 11 dager. Er det så at du over 11 dager har målt 0,1 kWt mer forbruk? Altså et snitt på 38 Watt? Om pumpen drar jevnt 1000W, er de 0,1 kWt lik 6 minutter driftstid. Så her er det viktig på måle på minuttet når det er så lite forskjell over så mange dager.
Eller mener du at effekten den fra er 0,1 kW høyere, og da 2,4 kWt per døgn større?