297    0    1  

Litt samlet informasjon om ulike varmepumper

 1     1
Jeg samlet sammen litt informasjon om det jeg oppfatter som ulike premiummodeller i markedet september 2020.

Kanskje noen andre kunne ha glede av informasjonen, så derfor jeg deler den her.Ser at bildet ble litt lite, men dere finner informasjonen i vedlegget. Lisen er sortert etter varmeeffekt på -15.

Jeg tar ikke ansvar for at opplysningene er riktige. Interessant nok finner man en del motstridende informasjon i om de samme modellen på diverse brosjyrer fra selgere, importører og forbrukerrådet. Eksempel: Mitsubishi sier i syne brosjyrer om Furo 4300 at Hyper heat gir nominell effekt (4.3kW) ned til -15, men forbrukerrådet lister den som 3,6 ved -10. Mitsubishi vil ikke svare på hva varmekapasiteten faktisk er for temperaturer varmere enn -15. De vil heller ikke svare på hvorfor forbrukerrådet opererer med andre tall enn det de selv gjør.

Jeg skal selv ha en av disse varmepumpene ser jeg for meg. Skal plassere den lavt på veggen i under et stort gammelt vindu med kulderas i en dårlig isolert gulvkald bolig.  Selv heller jeg mot TOSHIBA DAISEIKAI 9 35. Den yter suverent best på -7 og varmere. Jeg bor i Oslo. Det blir av og til kaldere enn det, men det blir sjelden kaldere enn -15. Den ser ut til å fungerer greit ned til -15, og det holder for meg tror jeg. Jeg anbefaler historikken på yr.no. Lett å se hva temeraturen har vært for ulike år.

https://www.yr.no/nb/historikk/graf/5-18700/Norge/Oslo/Oslo/Oslo%20(Blindern)?q=2017

Daiseikaien er rimelig stille, har gode filtre så vidt jeg kan se, og har en selvrensefunksjon ingen andre har. Den har også lav minstekapasitet og lav minste tilført strøm. Jeg får null nytte av 3D luft og alt det surret der, men jeg har hatt en veggmodell plasser på dette stedet i 15 år og det fungerer utmerket. Kommer til å legge et teppe for å beskytte gulvet, men ellers bør det være greit. Veggmodellene er mye mer effektive enn gulvmodellene, varmere bedre og har bedre filtre og er billigere.


Vurderer også Daiken STYLISH. Den er stillere, bedre på lavere temperaturer, men dårligere på høyere. De hevder også å være bedre på avisning enn de andre. Men jeg er også usikker på om den vil fungere lavt på veggen med dette avanserte temperaturmålingssystemet.


Hvis noen har erfaringer eller synspunkter på modellene i listen, hører jeg gjerne om dem.

Andre må gjerne ta over stafettpinnene og legge til flere modeller hvis de vil.
Siste redigering: 17. september 2020 01:11:28 av SkyPumpa