3,084    3    0  

Luft-Luft varmepumpe : Daikin varmepumper

 29     Sogn og Fjordane     0
Vi driver og innhenter tilbud på varmepumper fra forskjellige firma.
I den forbindelse lurer jeg på om noen av dere har erfaring med Daikin luft-til-luft-varmepumpe?

Vi kjenner ingen som har kjennskap til merket, og lurer derfor på hvor bra det er.
Den ene montøren som var innom her på befaring mumlet noe om at "Daikin er gode på vann til luft, men jeg vet ikke helt om de er like gode på luft-til-luft"...
Da ble jo jeg litt bekymra, selvfølgelig.. derfor innehenter jeg ekspertisehjelp her, som vanlig  ::)

(De andre merkene vi har fått tilbud på er Mitsubishi, Panasonic og Toshiba).


   #1
 67     MR     0
Daikin er kvalitets merke uten tvil. Og koster deretter.

Mange produsenter er like så lenge ikke tar med "billig merkene"
   #2
 119     Fredrikstad     0
Vi har den gulvmodellen 35, og er veldig fornøyd. Daikin skryter ikke så veldig av COP faktorer og max effekt, men de holder COP faktoren bra på lavere temperatur og jf den gulvmodellen til Mitsubishi, så hadde ikke Daikin like høy max effekt, men nominell effekt var høyere, samt at den holdt COP faktoren bedre. Max effekt er kun for meget kort tid, og betyr egentlig veldig lite.
Vi kjøpte dog modellen vår i 08, og for alt jeg vet, er den forbedret siden den gang?
Tror uansett det viktigste er å kjøpe gode merker, og av autoriserte firmaer som er vært i bransjen en stund, ikke slike døgnfluer som er borte dersom du får problemer..
   #3
 106     0
Vi har også gulvmodell 35, kjøpt og installert ca 2003. Vi har vært meget fornøyd med den til vårt vestlandsklima men merket at den ga litt lite effekt når det kom ned mot -10 grader. De nye er sikkert bedre, vil anta utviklingen går sin gang.

Dessverre har nå kompressoren tatt kvelden, sannsynligvis pga feil montering av et av disse døgnflu-firmaene som gikk konkurs året etter vi kjøpte den.

Kommer til å kjøpe ny Daikin igjen da vi har vært meget fornøyd så langt. Dessuten støyer den mindre enn mange andre (ihverttfall gjorde den det da vi undersøkte før vi kjøpte).