133    3    3  

Luft-luft varmepumpe i leilighet

 1     0
Heisann. Hadde tenkt å få montert varmepumpe i leiligheten min. Den er på 66 kvadrat, og ser snn roughly slik ut:
Luft-luft varmepumpe i leilighet  - Screenshot_20221123_212616.jpg - Gammelleilighet

Da jeg hadde montør innom, ville han sette opp varmepumpa i stua slik at den pekte mot gangen. Etter litt dialog med nåværende styre, ble det ikke aktuelt ettersom de vil bevare utvendig fasade på den veggen.

Styret ville kun at jeg skulle montere varmepumpe på veggen hvor balkongen er. Alternativet blir vel da å sette varmepumpen på vegg ved wc, slik at innedelen kommer over wc døra og da blåser igjennom gangen og inn i stua.

Er dette en løsning å satse på, eller er det like dumt å la være med disse begrensningene? Jeg har skjønt det sånn at varmepumpe bør være i stlrste rom, men hvor uheldig er det å ha den i gang? Cil jo da la dør inn til stue stå åpen.

Styret er på vei til å selge sine andeler av eiendommen og da kan det jo åpne seg muligheter for å få montert hvor som helst i fremtiden.

   #1
 23 618     Akershus     0
Nåkan en kanskje bruke lengre rør og dermed plassere utedel litt mere fritt?
Signatur
TSt
   #2
 12 935     3
Det å tro at luft vil komme ut av gangen og inn i stue i mot naturlig eller balansert ventilasjon med forhåpentligvis noe ut på bad og WC ville ikke jeg satset på.

Jeg har flere varmepumper i et stort hus og vi får ikke spredd ut varme i gang så har vært nødt til å montere ovn der. Stiller spjell mot døråpning og en får tilnærmet ikke noe varme ut.
   #3
 238     0
Er en dårlig løsning. Hvis det ikke blir endringer i styret så du får lov å montere andre plasser så blir det mye styr.
Evt. Så er løsing å legge rørføring mellom soverom. Men blir en helt annen pris på montering.