441    7    0  

Minste varmepumpe / luftkondisjonering

 111     0
Hei,

Har kontaktet diverse kjølefirma for å finne en modell vi kan ha på verandaen for å dra ned temperatur på soverom og tilstøtende stue. Det er ikke behov for varmefunksjon (vannbåren varme i gulvene). Jeg vil helst plassere utedelen under en benk på verandaen men finner ingen utedeler som er lavere enn 50cm, 40cm hadde vært ideelt. Trenger ikke mer enn 1-1,5kW kjøling. 

Er det noen som kjenner til en minivariant til et slikt formål? Har sett noen campingvarianter men de er ikke egnet da innedelen er så lite tiltalende på det jeg har funnet.  

   #1
 97     0
Har faktisk sett etter det samme. Har behov for å kjøle ned noen små soverom, og det er ekstremt overkill med de enorme inner- og ytterdelene som er til "vanlige" pumper (som leverer mye mer effekt enn jeg trenger). Merkelig at det ikke er et marked for dette.
   #2
 23 109     Akershus     0
Dra på «høggern" og hente fra en bil? Enkelte kassebiler har også noe på taket?
I gamle dager var det endel vindusmonterte aggregater, én kloss.
Noen mulighet for å senke deler av dette ned i terrassegulvet? Ev under terrassen?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 111     0
Hei, så ikke at jeg hadde fått svar. Dette var til en leilighet så må ha lavt støynivå på utedelen. Endte med å kjøpe den minste Mitsubishi Azira 15. Veldig fornøyd med støynivået og høvlig diskret innedel.

Utedelen var litt høy så måtte ofre litt areal på verandaen kontra å ha den under en benk. Mitsubishi oppgir bredde uten klumpen som stikker ut på siden for påkobling av gassrør, så jeg måtte derfor felle utedelen inn i veggen (kuttet til noen panelbord), så den står inntil GU. Det kan være greit å ta med i beregningen om noen er i samme situasjon.
HSt
   #4
 32 602     Lillestrøm kommune     0
Står inntil GU og kondensvann høres ikke bra ut, men det kan kanskje være avstand nok
  (trådstarter)
   #5
 111     0
Står inntil GU og kondensvann høres ikke bra ut, men det kan kanskje være avstand nok

Hæ? Kondensvannet går ut i eget rør utenfor verandaen. Det kommer ikke kondensvann fra en utedel, siden den ikke skal brukes til varme er heller ikke vann/is fra avising om vinteren noe problem.

Minste varmepumpe / luftkondisjonering - 9BF25E12-C5F7-43BF-9B3E-2FD9944509F5.png - Siv.Ing.
TSt
   #6
 12 390     0
En må ofte sjekke om det er regler for montering på borettslag eller sameier. Ofte er det regler på dette. Er det ikke noe en kun eier selv så en selv får ansvar for skader det evt påfører så er det ikke OK å modifisere konstruksjoner slik.
HSt
   #7
 32 602     Lillestrøm kommune     0
Normalt bruker en en varmepumpe til å varme om vinter og kanskje kjøle om sommer så normalt er kondensvann og evt isbre en problemstilling fra utedel når den brukes til å varme inne