41 667    42    4  

Mitsubishi Kirigamine 6.6 : Hva er beste innstilling?

 19     Trondheim     1
Vi har nettopp installert en Mitsubishi Kirigamine 6.6. Har hatt den gående bare et drøyt døgn, men merker allerede at det er veldig varmt selv om pumpen er innstilt bare på 18 grader. Ellers er instilling satt til heat, viftehastighet auto og aktivert i-see funksjon. Synes det er rart at pumpen ikke girer seg litt ned siden det er ca 24 grader i rommet.

Fint om noen kan formidle sine erfaringer angående hva som er de beste innstillinger for disse varme pumpene.

   #1
 8 022     Bærum     1
Har testet min 6.3 utgave 3-4 uker nå..

Virker som i-see funksjonen fungerer bra når den er aktivert. Den blåser i alle fall dit hvor jeg vet det er kaldest hos meg når den er på.

Ellers er det viktig at den alltid står på heat - slik at den, hvis det blir veldig varmt lokalt rundt innedelen, plutselig finner ut at den skal kjøle...Det er suboptimalt :)

Hvordan vet du at ikke pumpen girer seg ned?

Jeg har hatt strømmåler på min pumpe - og jeg skal love deg at den girer seg opp og ned kontinuerlig. Du vil ikke høre dette på innedelen i det hele tatt.

Men jeg ser at viftehastigheten og volumet på kompressoren på utedelen varierer i takt med strømforbruket - akkurat som forventet.

I går kveld var det -1 grad hos meg - og med innedelen på 22 grader lå forbruket på mellom 1000 og 1300 watt. Hvis jeg da f.eks justerer opp til 24 grader vil den umiddelbart gire seg opp og dra rundt 1700watt inntil den temperaturen er oppnådd. Da kan den finne på å gire seg ned til rundt 1300w igjen.
   #2
 684     Engavågen -Meløy     0
pumpa de må varme store arealer da mi fujitsu hadde 6 minus i går og brukte 600w. Innstilt på 23 grader.
Signatur
   #3
 8 022     Bærum     0
Oj....Det var lite...Den står montert i et trapperom under et vindu, så det er MYE luft over innedelen. Blir aldri ordentlig varmt der vil jeg tro, i motsetning til om den står oppunder taket hvor all varmen akkumulerer seg.

Varmer vel opp 170m2 med den nå.
  (trådstarter)
   #4
 19     Trondheim     0
Problemet mitt er at jeg synes pumpa avgir varme selv om den står på 17 grader. Da er det nesten 24 grader i rommet. Jeg hører at vifta ikke går på maks, men den går jevnt. Jeg ville trodd at varmepumpen ikke avga varm luft når temp.innstilling er såpass mye lavere enn romtemperatur?

Har også vært inne på tanken å måle strømtrekket fra pumpa, men da den står fast tilkoblet kursen må jeg i såfall plassere et meter på sikringskursen. Har ikke funnet noe som er egnet til det ennå.
   #5
 8 022     Bærum     0
Du kan vel lett nappe den ut fra koblingsboks, montere et stikk på den, og stappe den inn i stikkontakt om du har mulighet.

Jeg var nede på clasern i sta og kjøpte en sånn trådløs strømmåler. Var oppe på loftet og satt den i mellom pumpa og stikket i sta. Så nå skal jeg prøve å optimalsere innstillinger for luftstrøm, innstilt temperatur, viftehastighet.

At den avgir varme på 17 grader kan godt hende. Det er vel sensoren på toppen ved innsuget som måler temperaturen. Ettersom pumpa dytter varm luft ut i rommet vil luften sirkulere. Luften ved sensoren kan således godt tenkes å holde en temp som ikke utgjør for stor diff.
  (trådstarter)
   #6
 19     Trondheim     0

Du kan vel lett nappe den ut fra koblingsboks, montere et stikk på den, og stappe den inn i stikkontakt om du har mulighet.

Pumpa er ikke tilkoblet noen koblingsboks men rett til ledning som går til utedelen. Da må i såfall kontakten monteres ute. Synes det er litt rart at elektrikeren som la opplegget ikke la opp kontakt, da jeg trodde det skulle være det.

Har vurdert denne for å måle strømtrekk:
http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=156008522

Den er egentlig ment for å sette på inntaket, altså før måleren i sikringsskapet. Men den måler jo da alt forbruk i hele huset, så jeg lurer på om det går an å sette sensoren kun på den aktuelle kursen. Noen som vet?

Jeg har nå lagt en temperaturføler oppe på pumpa (der luften trekkes inn), den viser 21.7 grader. Pumpa er fortsatt innstilt på 17 grader og romtemp er 23.6 grader. Synes derfor fortsatt det er litt rart at pumpa avgir varm luft og sirkulerer med såpass høy viftehastighet.

   #8
 8 022     Bærum     0

ikke tilkoblet noen koblingsboks men rett til ledning som går til utedelen. Da må i såfall kontakten monteres ute. Synes det er litt rart at elektrikeren som la opplegget ikke la opp kontakt, da jeg trodde det skulle være det.


I følge min montør var pumpa godkjent både for fast tilkobling, og tilkobling med stikk. Hva slags kabling og hva slags forlegning går det til pumpa di da? Går det dedikret kabling fra sikringsskapet?
  (trådstarter)
   #9
 19     Trondheim     0

Hvilken mode står den i - auto? Eller oppvarming?


Den står på oppvarming, eller heat som det heter.


I følge min montør var pumpa godkjent både for fast tilkobling, og tilkobling med stikk. Hva slags kabling og hva slags forlegning går det til pumpa di da? Går det dedikret kabling fra sikringsskapet?


Det er lagt opp en ny kurs fra sikringsskapet. Kursen går først til et par utelys og stikkontakter ute, deretter videre til varmepumpen.
   #10
 314     0Jeg har nå lagt en temperaturføler oppe på pumpa (der luften trekkes inn), den viser 21.7 grader. Pumpa er fortsatt innstilt på 17 grader og romtemp er 23.6 grader. Synes derfor fortsatt det er litt rart at pumpa avgir varm luft og sirkulerer med såpass høy viftehastighet.


Jeg har montert denne pumpa selv, og kan gi deg et lite tips. Selv om det står 17 grader i displayet på fjernkontrollen, er det ikke sikkert at pumpa har mottatt signal fra kontrollen om å gå ned til 17 grader. Iom at tempen i rommet ditt nå er i overkant av 23 grader, vil jeg anbefale deg å holde for IR-senderen på fjernkontrollen, for så å stille opp tempen på kontrollen til 23 grader. Da stemmer romtemp og innstillt temp overens. Når du stiller temp opp eller ned er det viktig å høre etter om pumpa kvitterer for mottatt signal, den piper for hver kommando den mottar.