129    0    0  

Negativ erfaring med Panasonic og Ventistål.

 52     0
Vil bare dele min erfaring. 
Ny Panasonic i 2015 med to inne-enheter har vært skikkelig nedtur. Den gjør forsåvidt jobben med å gi varme, men den irriterer veldig med å gå i det jeg kaller adhd-modus når temperaturen ute er mellom ca 0 og 10 grader. Da starter og stopper den i ett kjør, opptil 15 ganger i timen!:-o Det er ikke noe mønster i dette - noen ganger starter den ekstremt brått (nesten med et smell), andre ganger gradvis. Varigheten på kjøring varierer fra nesten null (stopper før den har rukket å få opp turtallet) til 15-20 sekunder. Og ofte ruser den opp i betydelig høyere hastighet enn hva den er innstilt på (står selvsagt ikke på auto-hastighet). Paradokset er at dersom utetempen under ca 0, går den i lengre perioder jevnt og fint, med normal hastighet, og er det kaldere enn ca - 5 går den smooth og stille hele tiden.
Jeg jobber hjemmefra/hjemmekontor, og sitter hele dagen i samme rom som den ene innedelen, og det er fryktelig irriterende at den hele tiden starter og stopper, med mye støy.
Også ute-enheten starter og stopper i ett kjør (antakelig synkront med inne-enheten, men starter vel litt i forveien for å bygge opp trykk). Hver gang den fyrer opp høres det ut som et fly som ruser før take-off. Jeg kan ikke forstå at dette er effektiv måte å kjøre en varmepumpe.

Har i 4 år prøvd å få Panasonic/Ventistål i tale. De er stort sett tause, men har ved et par anledninger bare skjøvet installatøren foran seg. Installatøren har sjekket så godt han kan (nok gass osv.), og skiftet kretskort på innedelen. Men begge innedelen oppfører seg slik, så jeg antar systemet bare er helt elendig programmert. 

Vurdere å kaste ut hele dritten, og finne noe bedre.