930    12    4  

Ny Mitsubishi Kaiteki 6600 - yter den som den skal?

 3     0
Hei,
vi har hatt en varmepumpe installert siden oktober nå. Mitsubishi Kaiteki 6600.
Jeg lurer rett og slett på om den skal fungere "så dårlig" eller om jeg hadde litt høye forventninger.   
Vi har det samme temp (eller kaldere) og bruker ca like mye strøm som når vi brukte panelovner. Har sjekket historikk med netatmo, og sammenlignet ute og inne-temperatur. Den varmer opp et område på 50m2 (dog høyt tak i stua) som vi ble fortalt var godt overdimensjonert.  

Mistenker spesielt at noe kan være galt siden termostaten er veldig ustabil. Vanligvis viser den for høy temperatur - må ha termostaten stående på 27c for å oppnå rundt 21c inne på stua - 2m unna netatmo stasjonen. Hvis det er vind ute så viser den veldig lav temperatur, type 16-18c. Kan da også høre plagsom lyd av blåsing i rør innendørs. Om vi setter termostaten på 21 så holder den ca. 17-19 grader. Varmelekasje?
Når temperaturen er rundt 0 så begynner varmepumpa å slite med å holde 21 grader på stua og 20 på soverommet. 

Høres dette normalt ut? Er jo mange faktorer på effekt og strømbruk i en bolig, så kanskje vanskelig å si. Dog akkurat det med termostaten er plagsomt. 
Lurer også på om det er noen hendige måter å måle strømforbruk av bare varmepumpa på (i nåtid).

La ved en skisse! 

Sjekker med forhandler/montør også, men greit med flere røster. 
Ny Mitsubishi Kaiteki 6600 - yter den som den skal? - Image006.png - jeons

TSt
   #1
 7 543     0
Pass på at denne står på "Sol" = varme og ikke Auto.  Hvis den ikke gjør det så driver du og kjøler ned huset ditt om vinteren med denne hvis du har noe annen varme.   Vet ikke helt om jeg er enig i monteringen av pumpen.  Må iallefall passe på at spjellene står slik at de blåser maksimalt på skrå, siden du har høyt må du passe på at noe blåser noe nedover også.  Skal en få maks effekt ut av en varmepumpe må en ha noe vifte.  Denne kan evt slås ned eller på Auto mens en er ved varmepumpen men om natt og når en er borte bør den stå på mye.  Grunnet plasseringen her så tror jeg den må stå på trinn 3.  
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Pass på at denne står på "Sol" = varme og ikke Auto. Hvis den ikke gjør det så driver du og kjøler ned huset ditt om vinteren med denne hvis du har noe annen varme. Vet ikke helt om jeg er enig i monteringen av pumpen. Må iallefall passe på at spjellene står slik at de blåser maksimalt på skrå, siden du har høyt må du passe på at noe blåser noe nedover også. Skal en få maks effekt ut av en varmepumpe må en ha noe vifte. Denne kan evt slås ned eller på Auto mens en er ved varmepumpen men om natt og når en er borte bør den stå på mye. Grunnet plasseringen her så tror jeg den må stå på trinn 3.

Den står på varme, og spjelene er på skrått og ned. Har for det meste brukt auto på vifta, så skal prøve med høyere effekt på den. Har merka at det varmes opp raskere med 5 på vifta, men litt mye støy til vanlig bruk. Kanskje 3 eller 4 gjør susen også.
   #3
 101     0
Hei! Med såpass stort areal/volum som du varmer opp antar jeg at du må sette på vifta mer som tst sier.

Jeg har selv en noen år gammel Kirgamine som jeg varmer opp 60-70kvm med, dog normal takhøyde. Når det er kaldt ute må jeg opp på trinn 3 på vifta (av 4/5) og en grad høyere (23) enn det jeg normalt ville satt den på. Auto funker ikke spesielt bra synes jeg. Har lignende erfaring med Panasonic pumpe i tidligere hus.

TSt
   #4
 7 543     0
Det er Kirgamine jeg kjenner også men tror de likner mye på hverandre. Med Auto på vifte ble det fryktelig kaldt der jeg har varmepumper iallfall. Så skal en få ut noe som likner effekten den er merket med så må en minst ha FAN på 3. Tror det bare er 4 trinn på Kirgamine mulig det er et til på de nyeste. I så fall må en kanskje enda et hakk opp.
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Hei! Med såpass stort areal/volum som du varmer opp antar jeg at du må sette på vifta mer som tst sier.

Jeg har selv en noen år gammel Kirgamine som jeg varmer opp 60-70kvm med, dog normal takhøyde. Når det er kaldt ute må jeg opp på trinn 3 på vifta (av 4/5) og en grad høyere (23) enn det jeg normalt ville satt den på. Auto funker ikke spesielt bra synes jeg. Har lignende erfaring med Panasonic pumpe i tidligere hus.


Takk for svar! Det er jo ganske sammenlignbart .

Har du opplevd problemer med termostaten og vind? Som jeg nevnte så blir termometeret (bruker appen) hardt påvirket av vind ute og stuper fra 26c til rundt 17c.
   #6
 101     0
Kirgamine er pre app så kan ikke gi noe input der.

Men ren fysikk tilsier at huset kjøles mer ned ved kraftig vind ute, varmetapet gjennom vinduer og vegger blir større. Har flere ganger i år når det har vært rundt 0 men mye kald vind gjort som over - skrudd opp vifta. Temperaturen i seg selv ute skulle ikke tilsi at det var nødvendig.
   #7
 383     Landet     0
Har hatt 2 stk 6600 i 1 måned nå. Har tibber og så med en gang besparelsene VP utgjorde contra ovner i tillegg til at gradene har økt ( mere sirkulasjon i huset )

Huset er på 320m2, fra 1989 og i stuene disse er montert er det ca 4 meter opp til taket. Pumpene er montert på ca 2.6 høyde ( over vinduer )
Det har blåst mye i vinter som du sier men kjenner meg ikke igjen i lydene du beskriver.
Ser litt likt ut som tegningen din bare at pumpen peker mot gang/soverom, ser ut som du blåser lufta rett i veggen ?

har også mine på vifte 3 ( høres så vidt over auto ), opplevde det som mere effektivt for å varme og sirkulere lufta ( står i FDV at det må prøves frem til hvert enkelt hus )

Signatur

   #8
 2 034     Trondheim     2
Ut av skisse og det du skriver så ser det ut til at du opplever en klassisk kortslutning av varme på viften. Luften den sender fra seg varmer raskt opp kroken, og maskinen oppnår satt temperatur så raskt at den ikke rekker å regulere seg ned på inverterfunksjon, og blir gående on/off vil jeg tro. Tiltaket er å på med lufthastighet, og faktisk ikke trykke luften ned, men la vingene stå opp på maks så den sender den varme luften så langt som mulig fra seg. Peker det for mye ned får du bare omrøring i nærområdet av pumpen og ingen større/bredere sirkulasjon bort til de andre rommene.
Om du hører lyder når det blåser så kan det være at gjennomføringen i veggen ikke er tett rett og slett. Så det ville jeg ha sjekket.
Så, sett vifte på fast 3 eller 4, vinger så høyt som mulig, og "guidere" på skrå så luften går ut i stuen og ikke i veggen rett ovenfor. Og ja, sjekk gjennomføringen i veggen for kondensslangen og gassrørene.
Merk at der innedelen står nå er på absolutt minst heldig plass, bortsett fra om den var på motsatt vegg av der den er nå. Så er det muligheter, burde du fått flyttet på den til veggen til venstre for seg. Se vedlagt bilde:
Ny Mitsubishi Kaiteki 6600 - yter den som den skal? - rommet.jpg - dkt850
Signatur
TSt
   #9
 7 543     0
Det er jo ikke app på de eldre pumpene så ser ikke hva termostaten viser.  Men temperaturen stuper mye hvis en ikke har godt med vifte og da er det en helt annen åpen plassering enn hos TS.  Men har en fløy inn til siden inn ved siden av pumpen et sted og der står halve spjellet til siden for å spre varme dit.  
   #10
 106     0
Mye sant i det som blir svart her. Enig med det at plassering er nok ikke optimal. Dette med at en opplever variabel temp ved vind, ville jeg sjekka vegggjennomføring, ta av dekslet helt inn mot veggen på nedre høyre hjørne. Da ser du nok røra som går ut. Kjenner du det trekker her/eller ser at det ikke er tettet, må dette utbedres.

Av tips vil jeg legge til er å prøve å skru av i-see sensoren.