9,588    16    4  

Ny Mitsubishi Kirigamine Hara 6,6 lager irriterende ulyder og unormal støy

vls
 6     0
Min nyinnkjøpte Kirigarmine Hara 6,6 har en utrolig irriterende jevn ulyd og støy. Det normale suset fra viften er som forventet, men det er en ulyd som kommer når pumpen kommer opp på nivå 2-3-4 og som er svært sjenerende. Om man tar lett på pumpen på forskjellige steder så forsvinner lyden ei kort stund, for så å komme tilbake etter kort tid. Det nytter ikke å åpne og lukke deksler. Jeg mistenker at det er ubalanse i viften og vibrasjoner som forplanter seg i plastdelene. Det er ikke mulig å være i stuen uten å bli bevisst på og irritere seg over varmepumpa.

Pumpen var opprinnelig montert et sted i huset hvor den fungerte dårlig for vårt behov, og ble flyttet til et mer velfungerende sted. Tips, få en «kuldeingeniør» og ikke en vikar til å anbefale plassering av varmepumper!! Forhandler stod for både feilmontering og flytting av pumpa til ny plass.

Forhandler har etter flere purringer vært og sett på pumpen. De mente det var «press på slangene» og dyttet litt med et skrujern på pumpa og mente det burde løse problemet med lyden. Dessverre hjalp ikke dette, og alt var tilbake til det normale så fort de hadde forlatt.

Er det noen andre som har hatt lignende problemer, enten med samme pumpe eller andre, og hvordan ble det løst? 

Jeg skal forsøke ta opp lyden og legge den til her senere, eventuelt så kan jeg legge ut video på youtube som viser problemet.   #1
 84     Rogaland     1
Anbefaler at du reklamerer på pumpen til forhandler. Skal ikke være ulyd i en ny pumpe.
Signatur
vls
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Jeg venter på at forhandler skal ta kontakt ang å få sett nærmere på pumpen en gang til. Lurer på om dette er et kjent problem med disse pumpene. Link til video med en mild versjon av lydproblemet: http://youtu.be/PVg6UHBBOss
   #3
 162     0
Hei!
Det er ikke oss kjent at ulyder fra innedelen til en Kirigamine Hara er et kjent problem - dersom pumpen er kjøpt gjennom en av våre autoriserte forhandlere, foreslår vi at du får de til å komme nok en gang for å se om de kan finne ut av hvorfor lyden er der. Dersom det er produktet relatert - tar forhandleren kontakt med oss.

Håper de finner ut av det!
Signatur
vls
  (trådstarter)
   #4
 6     0
Hei!
Det er ikke oss kjent at ulyder fra innedelen til en Kirigamine Hara er et kjent problem - dersom pumpen er kjøpt gjennom en av våre autoriserte forhandlere, foreslår vi at du får de til å komme nok en gang for å se om de kan finne ut av hvorfor lyden er der. Dersom det er produktet relatert - tar forhandleren kontakt med oss.

Håper de finner ut av det!


Takk for responsen. Jeg vet ikke om det er en av deres autoriserte forhandlere vi har kjøpt av, men forhandleren er Bravida AS i Narvik. De har siden sist vært en tur innom på nytt, og har fått redusert støyen endel, men ikke helt. Vibrasjonslyden oppstår med jevne mellomrom nå. Heldigvis har det ikke vært så kaldt ute enda.. men jeg gruer meg til å måtte kjøre pumpa på større viftehastighet.

Når man kjenner på pumpa, så er det helt klart kast/vibrasjon i pumpa. Jeg antar sterkt at det er noe som er produktrelatert. Hadde jeg vist det jeg vet i dag så hadde jeg aldri kjøpt denne pumpa, og jeg kan heller ikke anbefale den til noen andre, dessverre. Det som skulle være hyggelig og moderne teknologi i huset er bare blitt noe svært belastende for familien.

Vår andre pumpe, en Furo 4300 har null kast og vibrasjoner, og jeg er godt fornøyd med denne.
vls
  (trådstarter)
   #5
 6     0
Vibrasjonslyden er fortsatt et like stort problem. Jeg hadde et lite håp om at det skulle gå seg til. En ny bekymring dukket opp her ei natt jeg var våken. Hvordan blir det med levetiden på lagerene i viften? Det er vel rimelig å tro at vibrasjonene vil medføre kortere levetid på viften..
   #7
 1     0
Hei sann

Vi å fikk montert den samme pumpen når vi pusset opp huset i sommer.
Vi har en gnistre lyd som startet etter to mnd og har bare blitt sterkere og sterkere.
Lyden kommer ca to til fire ganger i timen og vi våkner av den på natta..
Ungene liker ikke å være hjemme alene på dagtid når pumpa går.
I helgene slår vi den av når vi reiser bort for sikkerhetsskyld.
Reklamerte på dette mot dem som monterte den men føler ikke at vi ble tatt seriøst nå vi får
beskjed om at det er sikkert plastlyd pga temp svigninger eller noe ulyd i aluminiumen eller noe.

Selvsagt kom ikke lyden fram når montør kom.
Heldigvis har vi fått tatt opp lyden og saken er endelig sendt videre til Mitsubishi.
Lyden høres ut når man slår to ledninger med strøm mot hverandre for kortslutning.

   #8
 162     2
Hei Roar H,

Dette høres ut som lydene som kommer når luftrenseren er aktiv. Dette er en funksjon som under drift reduserer soppdannelser, mugg og allergener som er luftbårne. Luftrenseren er et filter som produserer strøm, der partiklene blir "svidd bort". Lyden dere hører oppstår når plastma sendes ut, og er en ikke en feil.

Funksjonen behøver ikke være aktivert, og kan enkelt slås av ved å trykke på knappen på fjernkontrollen med tre stjerner, merket "purifier". Om funksjonen er aktivert vil bildet av tre stjerner vises omtrent øverst på midten på displayet. Ser du ingen stjerner der, er luftrenseren deaktivert.

Skulle det være slik at denne lyden oppstår når "purifier" ikke er aktivert må forhandleren din kontakte oss for å feilsøke på maskinen din.

Mvh

Anette
Teknisk support/kundeservice.
Signatur
vls
  (trådstarter)
   #9
 6     0
Hei, og takk for innlegg!

Som oppdatering så virker ikke pumpen farlig. Vi har klaget mange ganger og forhandler har forsøkt å bytte rotor/innmat, men den konstante vibrasjonslyden er fortsatt svært sjenerende på trinn 3 og 4. Mens trinn 1 og 2 fungerer svært fint med kun det lave vindsuset som skal være der. Tar vi på pumpa på trinn 3 og 4 så forsvinner ulyder, for så å være tilbake når man slipper. Vi tenker det er en alvorlig skjevhet i pumpa på en eller annen måte. Vi vet ikke hva vi skal foreta oss videre. Men grovt sett så er det vel å vurdere å enten ta den tunge veien om rettslige skritt eller å bare bite i det sure eplet og kjøpe ny pumpe fra annen produsent/forhandler. Selv er vi er langt forbi forbrukerkjøpslovens krav for omlevering/heving av kjøpet etter varierte forsøk på å fikse problemet. Hadde Miba/Bravida vært seriøs med klager og feilretting fra start, så kunne dette vært løst for over 2 år siden...

Etter responsen på forumet og at det ikke er noen andre med erfaring på samme type feil her, så kan det se ut som at vi har hatt uflaks, på alle måter.

Håper du har bedre lykke og får ordnet opp/finner ut av det! En pumpe til opp mot 25.000,- skal fungere bra.
   #10
 29     0
Hei.
Nå skal jeg være forsiktig med å komme med en diagnose her, men utifra lyden jeg hørte fra klippet på youtube og hva som skjedde med den lette berøringen din - lyden forsvann, høres dette ut som om dekselet til pumpen ligger å vibrerer på selve plastikken innafor.
1. Har du tatt av dekselet og er lyden der fremdeles?
2. Har du ( eller selvsagt montør:)) sjekket om alle skruene som du kan se er skrudd nok til?
3. Prøv å legge en pappbit mellom veggen og selve pumpen, slik at disse kommer i klem.
4. Ta litt skoletyggis og legg mellom dekselet og og rammen på pumpen. Forsvinner lyden da?

Jeg har selv samme pumpen og hadde samme lyden. da tok jeg at dekselet, monterte av plastikkrammen som ligger festet rundt innmaten. Gikk over alle skruene og monterte sammen = lyd borte. Vibrasjonen kommer noen ganger når viften går over 2, men da er det bare å dytte litt i plasten og den forsvinner.

Du må oppdatere forumet skullel noe virker/ ikke virke.