#52
 4     0
Hva mener du? Har lest alt det greiene der. Jeg lurte kun på hvordan man kopler sammen rør på best mulig måte før man frigir.
   #53
 2 021     Trondheim     0
Hva mener du? Har lest alt det greiene der. Jeg lurte kun på hvordan man kopler sammen rør på best mulig måte før man frigir.

Tenkte at sammen med informasjon om installatør så fulgte med beskrivelser som f.eks nevnte det du spør på, alternativt at det står noe om at akkurat det du spør på er det installatøren fra INSELO som kommer å gjør så en selv ikke trenger å gjøre noe med akkurat dette.
Signatur
TSt
   #54
 6 558     0
Installasjon av varmepumper pleier å koste 5-5500 kr så en må ikke bruke 2000 kr selv og betale 2500 etterpå til installatør. Da kan en like godt bestille alt fra firma. Men mulig det kan være gunstig i mer grisgrendte strøk hvor installasjonen kanskje er dyrere.
   #55
 4     0
Okei, takk! ja nei jeg får nok bare lese instruktion.
Uansett hvordan det blir og når, så blir all forarbeid montert selv før evt kontrolør kommer.
Montert flere tidligere og funker den dag i dag.

Kjøpt nå på kampanje så får se når jeg monter.

Galskap uten like og først kjøpe en jula pumpe for så å betale 5 tusen +++ for montering.

Montering koster 1790 fra inselo evt tilegg for bl.a kjerneborr,km utover, etc. Står svart på hvitt på kvitteting.


TSt
   #56
 6 558     1
En må bare være sikker på hva som er med etc. Instalasjonspakken hos andre inneholder branketter, rør mm så er derfor jeg bare sier at en må sjekke slik at summen i allfall ikke blir høyere en de komplette informasjonspakkene. De har normalt med selve varmepumpen også frakt på denne er også inkludert.
Men ja, prisen på installasjon er helt syk. Det burde vært lagt opp til at vi kunne fysisk montere pumpene med litt illustrasjoner hvordan montøren vil at det skal se ut og så fikk de koble kuldemediet.
   #57
 231     3
En må bare være sikker på hva som er med etc.   Instalasjonspakken hos andre inneholder branketter, rør mm så er derfor jeg bare sier at en må sjekke slik at summen i allfall ikke blir høyere en de komplette informasjonspakkene. De har normalt med selve varmepumpen også frakt på denne er også inkludert.  
Men ja, prisen på installasjon er helt syk. Det burde vært lagt opp til at vi kunne fysisk montere pumpene med litt illustrasjoner hvordan montøren vil at det skal se ut og så fikk de koble kuldemediet.  

Det er slik jeg fikk ordnet meg med min S-JA2519. Siden det kreves montør for at garanti skal gjelde, så må han inn uansett hvilken model/løsning en velger, og derfor valgte jeg en modell uten hurtikobling fordi denne er rimeligere i innkjøp, gir en penere montasje og en sikrere montering da montør trykktester og vakuumiserer før han slipper gassen ut i systemet. Jeg fant meg en vellvillig montør, så jeg kjøpte pumpa på tilbud for 5000. Måtte ut med ca 2000 i braketter, rør, kanaler + wifi modul. Jeg gjorde alt forarbeidet selv slik som vist på tidligere post, så kom montør og monterte rør, trykktestet og vakuumiserte. Han skulle ha 2500 for jobben inkl. MVA. Summasumarum så kom dette på under 10k ferdig montert. Pumpa varmer og virker som bare det. Ingenting å si på støy hverken inne eller ute. Det eneste er at utedelene har litt vibrasjoner som forplanter seg i husveggen. Montør sa at han brukte bakkestativ så lenge det er mulig for å unngå netopp dette. Det er fint å kunne kjøre igang pumpa på hytta fra mobilen via appen. Jeg har en gammel mobil liggende konstant i laderen med datasimkort som gjør at varmepumpa får nett. Jeg setter pumpa på 8-10 graders vinterprogram før jeg drar, og kjører opp temperaturen en times tid før jeg kommer frem.

   #58
 4     0
Har vel ikke bare med garanti å gjøre når jula føller opp nasi ved hvert salg av varmepumpe. Dem er vis pålagt av "myndighetene" å registrere alle salg av varmepumpe. Hadde det kun vør for garantien hadde det vel vørt nok med å si det i kassen at du må ha godkjent montør om garanti skal gjelde.

Ble også fortalt at om du avstår fra inselo melder dem videre til lokal instalatør. Hvorfor all denne infoen om det ikke er noe i det? Hva vil dem? Komme å aresstere vedkommende om han/henne monterer selv.?

Slik jeg forstrår det ble denne regelen iverksatt i juli i år.
Før kunne man handle jula pumpe uten noe mas i kasss.


Mvh