4,183    10    4  

Ødelagt kompressor på utedel, kjøpe ny eller fikse?

 13     3
Hadde en varmepumpe-reparatør hjemme i dag som konkluderte med at kompressoren hadde tatt kvelden. Prisen på reparasjon var ca 13000 kr, og anbefalte heller å kjøpe en ny varmepumpe, og mente den vi har nå er underdimensjonert i forhold til størrelsen på huset. Pris på en ny avhengig av modell, lå på 21-25k. Den vi har nå er en Panasonic fra 2008.

Jeg tror vi har landet på å få installert en ny, men er litt nysgjerrig på hvor mye mer effektiv/avansert disse L/L varmepumpene har blitt i løpet av de 10 åra. Har de blitt markant bedre, eller er det snakk om få desimaler i COP faktor? Er det noen merker/modeller som er lettere å jobbe sammen mot smarthusløsninger f.eks.

Har ikke gjort leksa med å lese meg opp på nettet, men det hadde vært fint hvis noen hadde erfaring/innspill. Takker på forhånd.

HSt
   #1
 36,371     Lillestrøm kommune     0
Du får nyeste Mitshubushi til langt under prisen du nevner, det er den veiledende (villedende) ut prisen du har fått.
   #2
 48     0
Vi gikk for en daikin moskus 35 til soverommet, primært til kjøling på varme dager. Fikk med wifi adapter og utestativ til en grei penge. Har en Mitsubishi hara 6,6 på kjøkkenet som ble montert av forrige eier en gang i 2014, har kjøpt wifi adapter til den i ettertid, men er ikke helt fornøyd med hvordan det fungerer.
På daikin får du tilgang direkte til wifi adapteret, hos Mitsubishi så må denne prate med skyen og vil da ikke fungere hvis deres tjeneste er nede. styrer daikinen via Home assistant.
Har også forsøkt å bruke daikinen til varming av huset de par siste ukene, er godt mulig det er noe med plasseringen av denne vs den andre, men ser på temp målerne i huset og effektmåleren at den bruker mindre strøm og gir jevnere varme i huset. Tror det viktigste er å se på temperaturen du har i området ditt når du skal sammenligne pumper.
   #3
 2,317     Trondheim     0
En Pana fra 2008 kan være uten isolasjon i utedel og ha litt enfoldig logikk på defrosting, så en ny slår den "lett". Så kjøp ny. Prisen du har fått kan være noe stiv, men det er helt annen diskusjon. Du kan sikkert bruke måneder å lete etter billigste pumpe, i mellomtiden taper du på å ikke ha varmepumpe i drift. Så ikke bli hengende fast for lenge i søk etter billigste pumpe.
Hvilken pumpe har du fått tilbud om å kjøpe?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 13     0
Hei. Takk for tips folkens.

dkt850: fikk tilbud på Panasonic CS-HZ25UKE eller CS-HZ35UKE ferdig montert for 23000 kr. Er litt usikker på hvilken det ble gitt pris på, da jeg ikke snakket med montøren selv. Venter på pris fra en annen som mente NZ-serien var mer enn nok (uten å ha sett huset). Kravet er at maskinen må kunne holde det gående i en etasje på 120m2 i et hus fra 1975 på Jæren.
   #7
 2,317     Trondheim     0

Nå er en NZ omtrent 3-4000 rimeligere enn HZ i utsalgspris, og du vil ha problem med å tjene inn de 2-3000 i differansen mellom NZ og HZ på Jæren hvor det knapt er kaldt etter mitt syn Angel. Det skulle holde med en 25 pumpe.
Signatur

   #9
 2,317     Trondheim     0
TIPS: Sjekk ut Coop OBS sitt tilbud i ukens tilbudsavis. De har Mitsubishi Hara 6.6 ferdig montert til 19.900.-
Det er en god pumpe, som levere bra effekt ned til -15 grader.
http://kundeavis-obsbygg.coop.no/bryne/?id=3517&email=false#/

Jepp, løp og kjøp. Den der kan aldri bli feil.
Signatur