208    5    0  

Ønsker produkttips, luft-luft varmepumpe isolert hobbygarasje (100m2, 3,8m takhøyde)

 306     Sunnmøre     0
Mitt livs drømmeprosjekt er i ferd med å bli realisert, en isolert hobbygarasje på ca 100m2. Takhøyde ca 3,8m. Porter er bestilt, så nå har jeg begynt å tenke på varmepumpe, slik at jeg kan begynne å varme opp så snart portene er inne.

På sikt vil garasjen bli delt opp i en ca 60m2 verksteddel og en ca 40m2 lagerdel. Det er verkstedsdelen som hovedsakelig skal oppvarmes, lagerdelen oppvarmes av "spillvarme".

Har 2 Mitsubishi varmepumper i huset fra før, levert og montert av en veldig flink montør. Så det er mitt "foretrukne" merke, men er også åpen for andre forslag.

Noen som har tips til spesifikke pumper, eller hva jeg skal se etter eller unngå?

Tenker at garasjen meste av tiden vil stå med relativt lav (men stabil) temperatur, la oss si 10 grader om vinteren og 15 grader om sommeren. Kanskje enda lavere om mulig.

Har mulighet for veldig kort rørstrekk mellom innedel og utedel, er det en fordel?

Prioriteringer varmepumpe:
-Mulighet for å sette lav minimumstemperatur.
-Lavt strømforbruk ved lav temperatursetting (vedlikeholdsvarme).
-Høy makseffekt for å kjapt kunne øke temperatur.
-Mulighet for wifi/appstyring, slik at jeg f.eks kan sitte på jobb og stille opp temperaturen når jeg vet at jeg senere skal arbeide i garasjen.
-Utedel med "karosseri" i plast? Finnes det? Mitsubishi-pumpene er bra, men vi bor kystnært, og ser det blir en del rust.

(-Ekstern temperaturføler, dette er noe som generelt irriterer meg med luft-luft varmepumper. Tenk hvor mye bedre det hadde vært hvis man hadde en løs temperaturføler, som man kunne plassert en fornuftig plass, ute av luftstrømmen til varmepumpen. Kanskje stått direkte i en stikkontakt dersom den ville brukt mye strøm. Og at temperaturen på denne føleren styrte reguleringen på varmepumen. Da ville temperaturreguleringen med automatisk viftehastighetstyring faktisk kunne fungert, og man trengte ikke å endre temperaturinnstilling i forhold til forskjellig utetemperatur og andre forhold.)
Ønsker produkttips, luft-luft varmepumpe isolert hobbygarasje (100m2, 3,8m takhøyde) - 01 oversikt.jpg - eehgil

   #1
 238     0
Spørs jo litt på budsjettet, men eller er jo Uwano en knall bra pumpe til det du ønsker. Flytter masse luft så varmer rommet raskt opp.
  (trådstarter)
   #2
 306     Sunnmøre     0
Budsjettet er litt åpent. Betaler det jeg må, men kan gjerne være en billig pumpe også, dersom den gjør jobben like bra.
Det blir en del støv i garasjen, så fordel om jeg kan feste på litt filterduk på luftinntaket for å spare den litt.

Usikker på om jeg skal gå for en strategi med en billig pumpe, og satse på litt kortere livslengde, de fleste monteringsdetaljer kan jo gjenbrukes (kanal, veggjenommføring osv). Eller kjøpe en stor og dyr og fancy.

Dette med mulighet for wifi/appstyring er det vel kanskje bare de dyreste som har?
   #3
 238     0
Spørs jo litt hva folk legger i billig. Ser noen snakker om punper til 5-7 tusen kr. Og da blir ikke copen noe særlig når det blir kaldt. Og even til å varme fort opp blir nok heller skranten.

App styring kan du vell få på de fleste enten intern eller ekstern løsning.

Trur ikke du kn gjøre så mye feil hvis du ser på punper mellom 20 til 30. Og ser litt på scop verdier.

Lurt det du sier med ektra filter.
  (trådstarter)
   #4
 306     Sunnmøre     0
Nei, jeg vet ikke helt hvor "billig" det kan være lurt å gå. Bor på nordvestlandet, så det er ikke de kaldeste vintrene.
Påvirkes COP/effektivitet av hva man stiller innetemperatur på? Får man bedre cop når man kjører lavere innetemperatur?

Haller nok mot å kjøpe en god pumpe med gode spesifikasjoner, så kan jeg kjøre på med litt mer varme med bedre samvittighet, for varmepumpen er så effektiv Grin
   #5
 238     0
Ja det er rektig en får bedre virkningsgrad ved lavere inne temp. Anbefaler også full fart på vifte på innedel for å få mest effektivitet.

De gangene du ønsker å øke tempraturen så vil cop/effektivten falle noe. Så hvis du skal være der hver kveld etter middag ville jeg vurdert en høyere snitt temp. Er det 2 ganger i måneden så er nok mest økonomisk å ha den stilt lavt.