9,847    9    4  

Panasonic varmepumpe - sommer innstillinger

 6     0
Hei, vi har en Panasonic varmepumpe og ble anbefalt av montør og ikke skru av enheten helt som sommeren. Men hvilken innstilling bør den stå på nå som det er godt og varmt ute. Akkurat nå står den på HEAT 18 grader.

Hører at den ikke skal stå på avkjøling, dermed så står den på "heat" istedet.

Hva gjør dere?

   #1
 24     Norge     1
Vi fikk montert en Panasonic-pumpe nå i april,montøren sa at vi burde aldri skru av pumpen,men sette ned tempen i stedet.Grunnen til det var at gassen i systemet vil alltid sirkulere litt så lenge den er på,skrur du den derimot av,stopper sirkulasjonen.
Derfor står den nå på heat og 19 gr.Skrur du den deimot på auto og temp på 19 gr vil den begynne å kjøle ned, og da skyter strømforbruket i været...
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Takk for svar. Jeg har vår stående på 18 Heat, og regner med at det er ok.

Vi ble også anbefalt at varmepumpen aldri skal skrues av.
   #3
 143     Vestfold     0
Hei til dere.

Jeg har nå hatt varme pumpe i mange år,når våren kommer og varme behovet er borte så er det bare å slå den av.Det er bare tull å ha den stå på og kaste bort strøm,Når det blir for varmt så er det bare å stille den inn på kjøling...
Og jeg kjenner mange som gjør det samme,bare ring Bauer energi de som har Panasonic så for du nok samme svar ;)
Signatur
   #4
 3,573     buskerud     0
ble selv anbefalt heat og 17 grader ol.  til en toshiba for å bruke den som luftrenser hele året.  Den drar ca 8w pr time på den måten, den drar faktisk 5w på standby.  Men unasett, det er så lav kostnad at det er like greit å ha den på det. Og bytte til cool og .feks 22 grader hvis det har blitt 26 grader pluss innnedørs... somregel er det ok allerede ved 24grader, så da skur vi tilbake til heat.  kan umulig koste noe særlig. 

auto er sikker  strømsluker, og den største syndern til de gamle ryktene om at du ikke sparte noe på vp. hvis du bruker den som aircom om sommeren.
   #5
 752     0


Vi ble også anbefalt at varmepumpen aldri skal skrues av.


Sa montøren noe om hvorfor pumpa aldri skal skrues av?

Vi har 3 varmepumper gående, og i fyringssesongen står de alltid på. Men i sommerhalvåret står de stort sett av. Jeg er klar over at en kompressor ikke er en panelovn som liker å bli slått av og på i tide og utide, men jeg finner ingen god forklaring på at en varmepumpe ikke kan slåes av for en lengere periode. Tvert imot, det er meningsløst å kjøre en varmepumpe når det er varmt ute og vinduene står på vid gap.
   #6
 618     MALM     2
hva med alle varmepumpene/kjølepumpene i sydligereland de står IKKE på
tomgang når de ikke brukes.
slå av og heller kjør den noen ganger på kjøling i løpet av sommeren
som vedlikeholdskjøring for kompressor. ;D
kompressor kobler ut uansett hvis temp er satt til 17 grader og det er 25 ute
Signatur
   #7
 83     Trondheim     0
Slå for all del av varmepumpen om sommeren hvis dere vil. Det skader ikke anlegget. Husk imidlertid at varmepumpene bør stå med spenning tilkoblet under hele fyringssesongen.

  (trådstarter)
   #8
 6     0
Snakket nettopp med firmaet som monterte (altså ikke montøren), og fikk beskjed at det var bare å skru av varmepumpen om sommeren. Selv om man skrur av innerdelen, så vil fortsatt ytterdelen gå og trekke strøm.
   #9
 3,573     buskerud     1
Samme sa montøren min om mange eldre pumper, men har du f.eks toshiba ras 10/13 med plasmafilter  så er den flott luftrenser og den holder lufta i huset i sirkulasjon... klart hvis man syns 8watt pr time er mye, så er det jo mindre enn å ha på en lyspære i et helt år...  for meg så er det verd det fordi forskjellen på innelufta som beveger seg og blir renset kontra den som ikke gjør det er merkbart.

Klart bryr man seg ikke om det, så er det sikkert bare å skru av. Utedelen min gikk sikkert ikke på  flere uker fra siste  morgen fyring  til første aircon bruk i pinsen.. så hvis det er snakk om utedelen på pumpa som har godt av å stå på, så har det sikkert ikke en drit å si.

Så ha den på for de fordelene det har, eller skru av. Tror personlig at det er ett fett for holdbarhet.  En ting som er sikkert, man må rense filtre ol. oftere er den på hele tiden.