7 348    25    9  

Riello Luft/Luft varmepumpe - noen erfaringer med disse?

 16     Nord-Norge     4
Jeg er på jakt etter luft/luft varmepumpe for bolig i kystklima, Nord-Norge. Temperaturene går sjelden under 3-4 minusgrader. Stort sett rundt +/- 0 grader, noen få ganger kanskje rundt -10 grader. I min research kom jeg over Riello varmepumper som Energisentrum AS importerer og selger. Med den informasjonen jeg har klart å oppdrive virker importøren til å kunne sakene sine. Men italienske Riello er temmelig ukjent her til lands selv om det har blitt montert noen tusen varmepumper.

Jeg vurderer en Riello Aaria AMW 50 med varmeeffekt på opptil 6.0 kW. Ved -10 grader utendørs og +20 grader innendørs har den varmeeffekt på 5,2 kW. Det må jo sies å være ganske bra? Pris ligger på 15.190 pluss frakt (inkl mva) og montering må bestilles utenom fra lokal montør.

Er det noen som har erfaringer med Riello luft/luft varmepumper?

   #1
 791     østfold     0
Du sier det ikke er så kaldt der du bor, da bør du finne en pumpe med lav minimumefekt, så kan den brukes om høsten og kalde kvelder uten å stoppe hele tiden...
  (trådstarter)
   #2
 16     Nord-Norge     0
Relativt mildt klima men det blåser hele tiden og boligen er dårlig isolert. Ønsker også å utnytte pumpen best mulig ved å varme opp mest mulig av boligen. Ved å plassere den i en gang vil den varme opp entre, gang, stue, kjøkken, delvis bad samt hele loftsetasjen hvor det er tre soverom (dørene åpne).

Hvis jeg ikke har misforstått noe så er minimumseffekt for den nevnte pumpen 0,41kW men skal sjekke dette opp nærmere.

Glemte å nevne at varmepumpene fra Riello har 10 års garanti dersom F-gassertifisert installatør tar service og signerer på et serviceark. Dette 4 ganger i løpet av 10 år. Det vil vel i praksis si hvert tredje år. Noe lignede regime ville jeg nok ført likevel.
   #3
 5 979     Finnmark     1
Kjøp heller kjent merke lokalt til den prisen......med montering inkludert!
Du får kjempeproblem med å bestille og deretter få en lokal montør, du risikerer "syvende far i huset svar" om det oppstår noen problemer i garantitid.....

Service du må ta, hva vil det koste?

Eller billigere VP fra feks Jula, som fungerer godt og ser ok ut;)
......og som har hurtigkobling som gjør montering enklere(krever selvsagt godkjent montør å trykke rør på plass, men det er godt beskrevet i monteringsannvisningen)

http://byggebolig.no/luft-luft-varmepumpe/zibro-sc3325/msg643192

http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/innendorsklima/oppvarming/varmepumper-luft-luft/luft-luftvarmepumpe-417063/

Tips om VP :

http://byggebolig.no/luft-luft-varmepumpe/forbedring-triks-varmepumper/msg637242
Signatur
   #4
 791     østfold     0
Tviler på du får noe særlig varme i stua ved å plassere den i gang med trappeoppgang..
  (trådstarter)
   #5
 16     Nord-Norge     0
Vi snakker om ganske små forhold, pumpen peker inn mot stuen gjennom en åpen døråpning. Vil garantert varme opp stue og kjøkken Smile

Noen her som har erfaring med Riello varmepumper?
   #6
 162     0
Dette var en veldig interessant diskusjon. Nå skal ikke jeg legge kjepper i julene og fraråde noe kjøp, men som hovedimportør av et av de mest solgte merkene i norge, er det er par ting vi mener det er greit å være oppmerksom på:

* Pass på at du kjøper en modell som er tilpasset norske forhold. Selv om pumpen er driftsgarantert ned til -10 betyr ikke dette nødvendigvis at den tåler det ustabile klimaet vi har her i landet. Ikke mye vær og vind som skal til for å slå ut en varmepumpe. De fleste varmepumper tilpasset nordiske forhold har fabrikkgaranti ned til minst -20, mange til -25.

* Plassering er viktigere enn man tror. Ved å plassere pumpen i et mindre rom vil mye av luften den blåser ut treffe veggene rundt og bli sendt tilbake til pumpen for raskt. Scenariet er en fryktelig varm gang, og lite effekt i stue/kjøkken. Når gangen blir for varm vil varmepumpen registrere dette og gire seg ned for å heller blåse kald-luft. Har lagt ved en egen skisse på dette.

Lykke til med valget Smile

Riello Luft/Luft varmepumpe - noen erfaringer med disse? -  - stetind
Signatur
   #7
 791     østfold     1
sett en kraftig varmevifte på samme sted du tenker montere VP og se om du får den efekten du forventer i bla stue

   #8
 5 979     Finnmark     0
Plassering er veldig viktig, og hvor mange kvadratmeter som VP skal varme opp!
Vi plasserte ikke VP i yttergang, men i entreen hvor det er mer åpent mot stue/kjøkken mm. Uansett så må VP skyve varmluft noen meter til stue.......
Viktig at man ikke tenker på temperaturen som vises på innedel som innetemperatur........ Ved smalt rom og lavt under tak, så er temperatur ved innedel "alltid" over 25 grader.......
Vi kjører med temp innstilt på 26 grader, og oppnår da komforttemperatur i stue/ kjøkken mm
TS: om du legger bilde/tegning av hus og skriver hvor mange kvadratmeter så får du sikkert mange innspill.......

Tror uansett din opprinnelige plan er dårlig......fordi ikke mange har hørt om VP du tenker på.............kanskje verdt forsøk om prisen hadde vært halvparten?
Du får garantert VP for våre forhold med anerkjent merke til samme pris lokalt........
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 16     Nord-Norge     0
Fikk for kort tid siden vite at det er Haier som produserer varmepumpen for Riello. Haier er jo så vidt jeg vet en gigant innenfor elektronikk?

Takker også for de gode innspillene med tanke på plassering av varmepumpen. Min tanke var å plassere den under trappen som fører opp til loftsetasjen (under trappetrinnene). Der går det en trapp ned til kjellerstue. Ved å plassere pumpen på skrå vil den peke mot åpningen inn mot stue men også mot et kort hjørne/en vegg, en del av luften vil sive opp i loftsetasjen, noe vil fordele seg inn til badet dersom vi har døren åpen (pumpen vil delvis peke mot den døren siden den er nær åpningen inn til stue).

Tipset med vifteovn skal prøves! Takk for tipset bang

Ønsker ikke å henge opp en varmepumpe i stuen, ønsker å utnytte den maksimalt og da må det nødvendigvis bli noe støy og kanskje ubehagelig varmt akkurat rundt pumpen.

Når det gjelder temperaturer er det et mildt klima her hvor jeg bor. På ett år er vel laveste registrerte temperatur på yr.no -6 hvis jeg husker rett. Det er en sjeldenhet med lavere temperaturer enn det. Fukt og salt er større bekymring. Alt som kan ruste vil ruste her ute, også om utedelen står tørt.

Etter hva jeg har forstått er visst nominell effekt noe "proffene" ser etter når de velger pumpe heller enn maksimal varmeeffekt som jeg har hengt meg opp i underveis i jakten på pumpe. Maksimal varmeeffekt kommer vel bare i korte blaff, ikke noen pumper som holder på den over tid. Nominell effekt (varme) er oppgitt til 5,7 kW for denne varmepumpen.

Ellers er jeg ganske novise når det kommer til varmepumper men lærer stadig Smile
   #10
 5 979     Finnmark     0
Skal du kjøpe så "dyr" VP så bør du kjøpe noen som også er testet i forskjellige fora ( hvor ikke nødvendigvis vinner er godt valg økonomisk)......... Og som du poengterer er kanskje ikke drift i minus 20 aktuell problemstilling Wink

Minste krav på VP i Norge er foreksempel at utedelen er isolert i kompressdelen, og har varmekabel i bunnen for avrenning.........
Fant ingenting i spec at VP du tenkte på hadde dette?

Alle VP er satt sammen av deler fra forskjellige fabrikat, men det er sluttproduktet som teller........
Signatur