5 190    10    5  

Skjule innedel på varmepumpe

 2     0
På en del amerikanske interiørsider så bygger de gjerne inn innedelen på varmepumpa. Er det noen som har erfaring med dette? Tenkte man kunne bruke en form for rist/radiatordeksel foran og på sidene på en kasse jeg bygger selv. Vil det ha noe å si for varmeeffekten? 

   #2
 109     Trondheim     1
Kommer vel mye ann på hvor mye du faktisk tetter for luftstrømmen.
HSt
   #3
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Luftstrømmer er store så det vil begrense sirkulasjonen mye. Luften er også konsentrert ut av spjeld som styrer retning og noe foran vil da gi enda større tap.
   #4
 109     Trondheim     1
Ja luftsrømmen er stor, men en kan ikke si at noe begrenser luftstrømmen mye, uten å se hvordan det faktisk er tenkt.
Har jobbet med varmepumper jeg også, så vet hvor mye f.eks et tett filter(eller registeret på kondensern for den del) utgjør for effekten. Det går helt sikkert ann å konstruere noe som f.eks trådstarter synes ser bedre ut en det orginale utseende uten å begrense luftstrømmen enormt. Leser dog ikke amerikanske interiørblader, så aner ikke om det er noe bestemt design som er tenkt.
   #5
 2 303     Trondheim     0
Som det er nevnt, viktig da å gjøre innbygging å en får så fri strøming av luft til og fra som mulig. For hver grad inndelen øker sin driftstemperatur i forhold til å stå fritt er tapet omlag 2% på virkingsgrad.
Utformingen bør sikre at den ikke super til seg luften den avgir, "kortslutter" luftstrøm. Får du til å unngå det er det bare å bygge den inn.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 2     0
Takk for svar. Ser for meg noe lignende bildet her. I dette huset er varmepumpen montert under et vindu, så tenkte kanskje at "boksen" kunne gå helt ned til gulvet, med gitter foran hele fronten + ventil på toppen.
Skjule innedel på varmepumpe - IMG_1163.PNG - Eddiebø
HSt
   #7
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Det er dette gitteret som kommer til å få f.eks. 10% av luften til å snu det blir stort tap. Jeg kjenner luftstrømmen langt bortenfor varmepumpen her. Åpningene i buret må i allefall tilpasses aktuell varmepumpe og ha stor åpning ved luft utslippet.

   #8
 352     1
personlig kan jeg ikke skjønne at en sånn kasse og gitter er no mindre skjemmende enn innedelen i seg selv.
Bør jo også ha en enkel metode for demontering siden filtere bør renses relativt ofte.
   #9
 109     Trondheim     1
Ser også for meg at løsningen på bildet vil både bremse og kortslutte luftstrømmen ja. Men lager du nok luftspalter på toppen, tetter med f.eks en skumlist mot frontpanelet og nok luftspalter under på utblåsningssiden igjen, har ville prøvd å få til noe mere åpent en på bildet. Det blir uansett dårligere effekt, så du må ta litt valg angående hvor mye av effekten du trenger og hvor tett design du tør gå for. Du kan jo f.eks få ut mye varmeeffekt med kanskje slite med å sirkulere luften i rommet like godt.
   #10
 2 303     Trondheim     0
Med løsningen der kan det like godt være at en skal finne en ordinær elektrisk direkte dreven varmeovn med design man liker. Noe av vitsen med VP forsvinner om den pakkes inn på den måten, dvs virkningsgraden.
Kan også føre til mer støy om luftstrømmen skal "suse" forbi mange hindre.
Signatur