17 509    16    10  

Varmepumpe fortsetter å gå selv om det er varmt nok

 120     4
Har en varmepumpe fra Sanyo (husker ikke modell, prisklasse ca 15 000).

Har ingen erfaring med varmepumpe fra før, så mulig dette er vanlig, men problemet er som følger:

Jeg setter på Auto, og setter temperatur 22 grader med fjernkontrollen. Jeg forventer jo da at den skal om ikke stoppe helt, i alle fall nesten stoppe å blåse når den når 22 grader, og heller vente til temperaturen reduseres før den begynner å varme opp igjen.

Men det som i stedet skjer er at pumpen fortsetter å blåse i timesvis selv etter at ønsket temperatur er nådd. Virker som den da heller reduserer temperaturen på luften den blåser ut. Dette virker jo ekstremt lite energivennlig, og ikke minst irriterende at den fortsetter å bråke når det er varmt nok.

Noen som har peiling på Sanyo varmepumper og vet om dette er normalt?

Har forsøkt å ikke bruke Auto, men heller manuelt velge varming, men da tror jeg den ignorerer temperaturinstillingen, og bare fortsetter å varme til den manuelt skrus av.

  (trådstarter)
   #2
 120     0

Ikke ha den på auto, sett den på heat.

Du mener da at den da vil ta hensyn til temperaturen jeg velger på fjernkontrollen? Og stoppe opp når denne temperaturen er nådd?

Mener jeg testet det en gang, og endte opp med temperatur på 24 grader, og en pumpe som fortsatt gikk - til tross for at jeg hadde valgt 22.
   #3
 38     Hedmark     0
Nei den skal stoppe på ca innstilt temp. Dersom du fyrer i ovnen og pumpen står i Auto så vil varmepumpen blåse kald luft for å senke tempen til 22 grader oppunder taket der den føler på tempen.
  (trådstarter)
   #4
 120     0
Takk for svar, får prøve det igjen.

Er det anbefalt å la varmepumpen stå på hele dagen? Eventuelt hele døgnet?

Eller er det lurer å bare bruke timeren slik at jeg får det varmt akkurat når jeg oppholder meg i rommet?

(spørsmålet er vel egentlig - er det mer energivennlig å få pumpen til å ta "skippertak", eller heller la den gå hele tiden med redusert viftehastighet)
   #5
 38     Hedmark     0
Jeg har fått anbefalt å la den stå på, jeg pleier å skru ned tempen på fjernkontrollen på kvelden. Skulle gjerne hatt nattsenkningsfunksjon. Min pumpe stenger helt ned dersom jeg bruker timer-funksjonen. Har en 3 år gml Panasonic.
   #6
 909     Hordaland     1
Det at varmepumpen fortsatt går når temperaturen er høy nok er trolig fordi den kjører luftsirkulasjon etter at luften er oppvarmet.
   #7
 752     0


Er det anbefalt å la varmepumpen stå på hele dagen? Eventuelt hele døgnet?


Ja. I hvert fall på denne årstiden. Det kan kanskje lønne seg å redusere temperaturen før leggetid. Ellers er det som det er sagt her tidligere, du bør ikke kjøre den på auto, det kan bli en kostbar affære da den vil avkjøle rommet når temperaturen overstiger innstilt temperatur.

   #8
 826     vestfold     0
Foreldrene mine hadde samme problemet med sin Mitsubishi Kirigamine , men det var bare en liten programmeringssak så var det fikset.
   #9
 3 573     buskerud     0
Min sirkulerer bare lufta etter at varmen er oppnådd (årets modell toshiba ras13)  men den går ned til svak sus da. Har min på heat hele året, bare senker temp til 17 grader om sommern, og setter den heller på cool når vi skal kjøle. Auto står den aldri på.

Men jeg kjører auto på vifta, for å slippe å høre den noe særlig når det blir varmt nok.

  (trådstarter)
   #10
 120     0
Nå har pumpen stått på Heat i ca 3 timer. Valgte 23 grader. Nå viser sensoren på fjernkontrollen 24 grader, men pumpen går fortsatt med relativt høyt støynivå. Ut av pumpen kommer luft i ca samme temperatur som luften allerede er.

Dette er altså veldig unødvendig, og ikke minst irriterende å høre på viften når jeg er fornøyd med temperaturen. Sad