1 195    11    1  

Varmepumpe, høyfrekvent lyd

 27     0
Fikk montert en varmepumpe i går (Panasonic NZ), som jeg har begynt å bruke i dag. 
Under drift så er det en forholdsvis lav, høyfrekvent pipelyd som er hørbar inne. Er dette normalt? Samboreren hører av en eller annen grunn ikke lyden, men jeg hører den tydelig. 

Hvilke lyd er det jeg hører og er det normalt at denne lyden er hørbar inne? 
Hva kan man gjøre for å få den fjernet? (regner med standard lydabsorbering ikke vil ta slike lyder?

Varmepumpen er plassert midt i stuen, utedelen er plassertnoen meter inna innedelen, men mot vegg til stuen. 

Utedelen står på noen gummiføtter som er plassert direkte på terrasse. 
Har det forresten noe å si at utedelen er plassert på et meget værutsatt sted? 


HSt
   #1
 30 438     Lillestrøm kommune     0
Er det slik funksjon at den prøver å styre luftstrøm etter hvor den ser at det er mennesker ? Noen slike funksjoner er kilde til lyder på andre fabrikat
  (trådstarter)
   #2
 27     0
@HSt: meg bekjent har ikke denne varmepumpen denne funksjonen. Dette er dog en konstant høyfrekvent lyd, uten at jeg har spesielt mye peiling vil jeg tippe at det har noe med kompressoren å gjøre.
HSt
   #3
 30 438     Lillestrøm kommune     0
Jeg har gamnel liten Panasonic, her blir det kun lyd hvis det er antydning av ising ute, så du kan sjekke at is ikke vokser inn i enheten under
  (trådstarter)
   #4
 27     0
Dette er en ny varmepumpe tilpasset Nordisk klima med varmekabler i bunn.
Den nevnte lyden forsvinner når jeg endrer innstillingen på innedelen til å være: mode -> Fan (altså, hverken kjøling eller oppvarming.

Lyden er også tilstede når viften på utedelen ikke er i drift. Så lyden kommer fra utedelen, men ikke fra viften/mototen til den.

Leverandøren rådet meg til å teste varmepumpen på en kurs hvor ingen andre ting er. Dette er gjort, uten at det har løst problemet. Problemet kan sammenlignes med lyden man får herfra: http://onlinetonegenerator.com/ når man velger 18.000 hz.

Jeg ønsker en løsning på problemet. Alternativet er å benytte meg av angrerett og heve kjøpet, noe som egentlig ikke er ønskelig.

Er redd for når montør skal komme og sjekke ut varmepumpen, så finner h*n ikke noe gale og hører heller ikke lyden.

Hadde derfor vært greit med noen ekspertuttalelser om dette er noe man har erfart før og hva som i så fall var årsaken.
   #5
 21     0
Nei, du skal ikke måtte venne deg til å høre på den høyfrekvente støyen. Skal jeg tippe, så kommer høyfrekvent støy i en varmepumpe fra kompressoren pågrunn av trykkfeil, altså for høye trykkforskjeller. Da varmepumpen er helt ny, så antar jeg med høy sannsynlighet at det skyldes feilmontering.
   #7
 1     1
Hei! Har samme problem som trådstarter med en ny Panasonic varmepumpe. Hvis du fortsatt er her @OhHai så vil jeg gjerne høre hvordan det gikk med din pumpe Smile Fant de feilen, og ble det fikset? Hva var galt?

   #8
 2     0
Kan man kreve en spesiell kompetanse. Skal ha service på ventilasjonsanlegget . Entreprenør sender som vanlig alt-muligmannen . En person som har gjort litt skade her og der allerede både ved festing av inngangsdør og ved montering av stekeovn. Jeg har ikke påpekt og det og nå er fem år gått.
Lite lystbetont å vite at samme person skal forestå service på anlegget. Hvordan forhøre seg om dette uten å tråkke noen på tærne?
   #9
 1 307     Oslo     0
OhHai har ikke vært aktiv siden des. 2019. Send ham en PM.

Onlinetonegenerator var interessant. Har allerede brukt den til å "teste" folks ører. I alle fall får man en viss indikasjon på ørets karakteristikk.
Signatur
   #10
 2 870     Vestlandet     0
Bare husk at lytteutstyret sjelden har en flat respons for alle frekvenser, så resultatet blir farga både av utstyret og eventuelt hørseltap (Hørselen er ikke flat i utgangspunktet heller, men det er en annen sak).