#11
 806     0
Et poeng, kanskje, er at dersom det er en del beegelse i luften så blir plantene kraftigere, mer robuste og gir vistnok bedre avling.

Var et program på tv om det for tre fire år siden at en del drivhus satte de inn vifter som "rusket" litt i plantene, slik som de utsettes for utendørs. Det mente de lønte seg med både bedre kvalitet og større avling.

Kanskje ikke særlig merkbart i småskalaproduksjon, men om smaken blir bedre er det vel gunstig. Ingenting er så billig som tomatene på Rimi eller er så smakløst.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 7     Mo i Rana     0
Det har du rett i naff, de tomatene jeg plukker i drivhuset HAR jo faktisk smak  ;D.

Og til deg hans 2001, jeg vil ikke slippe teorien med å bruke VP til å kjøle med helt.
Greit, den bruker mer energi enn ei vifte. Men ei vifte som sitter i veggen blåser inn luft med den temperaturen som er på yttersiden av drivhuset. Så hvis det er 35 grader inne i drivhuset, og 25 uttafor, vil temperaturen ende et sted mellom der.
Men ei VP kan kjøle tempen og få den lavere enn tempen utenfor.
Men ei enkel vifte til å montere i veggen koster jo ikke stort, så kanskje det blir "jatakk begge deler"  ;D

Trond
  (trådstarter)
   #14
 7     Mo i Rana     0
hei.
På våren er det ideelt med 18 til 20 grader når drivhuset er fullt av sommerplanter og grønnsaksvekster som skal plantes ut senere.
Når disse et plantet ut er det hovedsakelig tomater og paprika igjenn. disse trives best ved 22 til 25 grader.
Dette er dagtemp, på natta kan det gjerne være lavere, jeg prøver å holde over 15.

Trond