434    7    0  

Varmepumpe med stillegående utedel

 353     Tromsø     0
Vi vurderer å installere LL varmepumpe i vårt nye hjem. Jeg har inntrykk av at de fleste varmepumper fra produsenter man har hørt om har stillegående innedeler. Men hvilken produsent har den stilleste utedelen? Naboen har en varmepumpe som vi hører ganske godt når vi skal sove på natta. Vi ønsker ikke å utsette øvrige naboer for det samme problemet, og ønsker derfor pumpe som er så stille som mulig utvendig. Utedelen vil bli plassert på mark. Noen anbefalinger? 

   #1
 549     Skien     0
Vi fikk installert Kaiteki 6600 i februar 2020, og utedelen der er forholdsvis stillegående. Oppgitt til 50db.
Ser de fleste fra Panasonic og Mitsubishi ligger på mellom 48-52db.
   #2
 31     0
Kan anbefale Fujitsu Extreme 7,2 WiFi. Oppgitt 42db. Innedelen er veldig stor, men dette er blant de mest driftssikre varmepumpene på markedet.
Kan og anbefale Mitsubishi Kazan 6.8. Har denne selv, og denne må jeg nesten gå og legge øret helt inntil for og høre om den går.
   #4
 16     0
Selv vår nye Toshiba på hytta lager litt lyd fra utedelen. Mest en svak susing og lavfrekvent rumling.

Ved stort effektbehov går vifta med høyt turtall og lager en god del lyd. Løsningen er å sette ned Power et hakk eller to. Det begrenser turtallet på utedelen slik at lyden aldri er plagsom. Max varmeeffekt reduseres selvfølgelig også, men det har ikke vært noe problem.

Kanskje et tips til naboen også?
   #5
 562     Nord-Jæren     0
Til info: det er krav til hvor mye lyd det kan være fra naboens tekniske installasjoner på din tomt, så om det er plagsomt helt inn på soverommet deres er det nok over.

For å få de til å være mest mulig stille gjelder det å ikke hindre luftstrømmen for mye, slik at vifta må gå raskere for å få nok oppvarming (i vinterhalvåret). Plassering av utedel er nok det viktigste for hvor sjenerende det er for naboen, men det kan også til en viss grad gå an å skjerme den med f.eks. en mur eller tett vegg. Da må en igjen tenke på luftstrømmen, så det er ikke nødvendigvis bare enkelt.

Bruk gjerne lyddata for å sammenligne de forskjellige, men vær obs på om det er oppgitt Lw/sound power level eller Lp/sound pressure level. Førstnevnte kan sammenlignes ukritisk, mens Lp kun er sammenlignbare om de er på samme avstand. Som oftest er det 1m fra kilden, men greit å være obs på. Også greit å skille mellom typisk lydnivå og lydnivå på maks viftehastighet, siden det fort vekk kan skille 10-15dB på det på samme enhet.
TSt
   #6
 10 194     0
Har merket meg at Toshiba utedeler er de som jeg legger merke til i nabolaget. Tyder på at de kan ha noe høyere lydnivå enn mange andre.
   #7
 219     vigrestad     0
Vi kjøpte en ny Hei Panasonic HZ25WKE i år og er veldig fornøyd ift lyd nivå.
Oppgitt støynivå utedel er 43-47 db
Signatur