1 345    17    1  

Velge varmepumpe

kje
 667     Oslo     0
Trenger inspill på valg av varmepumpe til hus på 250 kvm. Er opptatt av at den skal være stillegående. Er det da gulvmodell som er tingen? 

Vil også at den kan gå langt ned på avgitt effekt når varmebehovet er lavt. 

Den må ha aircondition. Blir gjerne 30 grader om sommeren og nedi 20 minus om vinteren. 


kje
  (trådstarter)
   #1
 667     Oslo     0
Noen gode erfaringer med merker og modeller? 😊
   #2
 406     0
Panasonic HZ25UKE. Installert i nov 2018, her varmer den et volum på 110m2 og opptil 6,5 m takhøyde uten noe tilleggsvarme (kystklima). Styres via Verisure app. Godt fornøyd.
   #3
 42     0
Hvis du skal bruke den til kjøling, så bør du også legge en del vekt på hvilken kjøleeffekt de forskjellige modellene har når du skal sammenligne.
Panasonicen nevnt over har feks 3000W kjøleeffekt, mot daikin synergi 6.7 sine 4500W, og Mitsubishi kaiteki 6600 sine 4000W.

Jeg hadde kanskje vurdert å hatt to varmepumper, for å kunne spre både varme og kulde bedre i huset. Vi har et hus på 200kvm, og har en på kjøkkenet og en på soverommet (denne er satt slik at døra kan være åpen, da blåser den ut i gangen og kan da varme/kjøle den andre halvparten som den på kjøkkenet kan slite litt med).

Hvis haraen på kjøkkenet hadde ryki i morgen, så hadde jeg selv valgt en daikin synergi 6,7 (har egentlig lyst på den hakket over, men den blir for stor på eksisterende plassering), daikin stylish eller en toshiba daiseikai 35.
Liker app løsningen til daikin mtp at den ikke krever Internett for å fungere så lenge man er hjemme, samt enkel integrasjon mot smarthuset mitt.
   #6
 2 801     0

Det har kanskje skjedd en del siden denne guiden ble oppdatert i 2015?

Neppe med prinsippene Smile.

De har jo ganske grundig forklart hvordan de har beregnet poeng og vektet ulike egenskaper i de seks tabellene de har presentert. Selvsagt har de ikke testet samtlige modeller: Tabellen er satt opp på grunnlag av spesifikasjoner de har fått utlevert fra leverandørene. Disse spesifikasjonene kan du som regel finne på nettet for "vilkårlig" VP, så du kan selv beregne dine egne verdier. Litt plundrete, det skal jeg si meg enig i...

Ønske til Forbrukerrådet (og andre som foretar lignende tester, med mange konkurrerende produkter):

Kan dere ikke publisere regnearket som brukes for å komme fram til verdiene? Da kunne brukerne selv sette inn verdier for andre pumper, andre vektingsfaktorer etc. Det måtte vel gjøres plass i regnearker for enkelte verdier som i dag er skjult (f.eks. de som skiller de seks presenterte tabellene), men det er en smal sak for en som er rutinert med regneark-oppsett.

(Strengt tatt har vel Forbrukerrådet gitt nok info til at en Excel-kløpper, f.eks. på dette forum, lett kan sette opp regnearket. Jeg kunne antagelig gjøre det selv - men det ville være mangedobbelt så stor jobb å taste inn dataverdiene for all VPene i utvalget. Jeg bruker det som unnskyldning for å frasi meg jobben Smile).

HSt
   #8
 26 369     Lillestrøm kommune     0
Har ikke hørt at gulvmodell er noe stillere enn veggmodell, men har du et egnet sted der støyen ikke har så mye å si og det der ikke passer med en veggmodell så er det en mulighet. En kollega valgte slik fordi han fikk innedelen under et vindu.
   #9
 1 582     Norge     0
Har hatt denne(Panasonic E9EKEB) siden januar 2008(i mitt gamle hus). Har vært veldig fornøyd med den. Den er nok ikke like "HOT" som de du får kjøpt nå, men den har variabel vifte ute/inne og inverter.
De nye har veldig gode kjøle egenskaper.
Byttet ut min mors gamle inverter pumpe fra Foma til Mitsbitchi FH25. Drastisk endring i cop og kjøling.Hun ser jo bare at strømregningen blir lavere.
   #10
 2 801     0
Byttet ut min mors gamle inverter pumpe fra Foma til Mitsbitchi FH25. Drastisk endring i cop og kjøling.Hun ser jo bare at strømregningen blir lavere.

Da min mor fikk installert LL-VP så hun ingenting til lavere strømregning. Men vi andre så at temperaturen i alle oppholdrom gikk oppå fra 20-21 til 25 grader Smile

Jeg vet godt at det slett ikke er noe enestående tilfelle, kanskje spesielt hos eldre mennesker.