68    0    0  

Vet noen hvor piezohøyttaleren på en Toshiba Polar 25/35 sitter?

 75     Mandal     0
Hele huset mitt er styrt av et smarthussystem (en egenprogrammert kombinasjon av Node-RED, Home Assistant, Event Ghost og Girder), og det styrer blant annet varmepumpa ved å veksle mellom 28 grader når temperaturen skal opp og 8 grader når det er varmt nok, ut fra varmesensorer som er plassert der vi faktisk oppholder oss, og ikke i det hjørnet der varmepumpa sitter. Dette skal ifølge det jeg har fått beskjed om, ikke skade pumpa, i motsetning til å slå den av og på, for i praksis blir det akkurat det samme som  den interne termostaten gjør selv. Men for å holde jevnest muilg varme bør den justeres minst hvert tiende minutt, og helst hver gang sensoren sender signal til systemet (det er forholdsvis små rom), og det blir for irriterende fordi det piper hvert gang Sensibo-boksen sender IR-signalet.

Jeg antar at pipet kommer fra en piezohøyttaler på kretskortet, eller eventuelt en som er montert på godset, med kabler. Med kabler er det veldig enkelt, da kan jeg kappe kabelen, sette på en variabel motstand og justere den så det går an å høre varselpip når man går nær innpå, men man ikke hører noe et par meter borte. 

Hvis den sitter på kretskortet, er den eneste måten å ordne det på som ikke vil ødelegge noe, å bruke teip over eller smeltelim i hullet på piezohøyttaleren.

Er det noen som har noen anelse om hvordan høyttaleren er plassert på de modellene? Jeg har ikke klart å finne noe kretskortoppsett ved googling.