621    11    4  

Vurderer Multisplitt varmepumpe

TGA
 28     0
 Vi har i dag en enkel varmepumpe i 1etg som begynner og bli dårlig- og vurderer og bytte med multisplitt, med en innedel i 1etg og en i 2etg. Merker stor temp forskjell i trappa på vei opp. Begge etasjene er på ca 90kvm. Det er jo slik at med en multisplitt blir effekten fordelt 50/50 eller 60/40 - vi er redd det ikke skal bli nok ‘power’ til å holde det varmt / kjølig i hele kåken- siden den enkle vi har nå har omtrent samme kW på utedel som en dobbel vil ha, da fordelt på 2 innedeler…. Er det noen som har vært borti det samme som kan anbefale noe? 

   #1
 4 192     0
Sjekk i alle fall prisen - det er ikke utenkelig at multisplit koster mer enn eller det samme som to separate pumper.
TSt
   #2
 14 052     0
En må også ta i betraktning at en på en multisplitt deler stort sett den effekten en får på en varmepumpe på flere steder selv om utedelen av og til er noe større hos noen. Ofte er ikke multisplitt så oppdatert som de single siden volumet er så mye mindre. Så ikke sikkert de i sum er så effektive. Jeg valgte single enheter men valgte heller to størrelser for å unngå for stort strømtrekk når de gar samtidig. Da får en mye større effekt tilgjenelig. For å få ut maks effekt må en kjøre ganske mye vifte på innedelen. Derfor er det bra hvis en ha en god del å gå på, i tillegg får en større effekt tilgjanelig de periodene det er veldig kaldt ute. På stedet jeg har montert flere har vi klart oss kun med varmepumpe i de store rommene. Har litt problem med varmespredning så har litt tilleggsvarme med lav termostat så det ikke skal bli for kaldt et par steder.
TGA
  (trådstarter)
   #3
 28     0
Det ble mitsubishi 7kw multisplitt maskin med 2stk kaiteki innedeler (6,6 hoved etg 6,3 oppe etg). Har kun elektrisk opplegg for 1 utedel, og syns det ser renere ut utvendig med ikke for mange utedeler. Satser på det blir bra Smile
TSt
   #4
 14 052     0
En må i allefall passe på å ha annen varme tilgjenelig i tillegg siden dette kan være at blir for lite varme når det er veldig kaldt. I sum så har en 7kW istedenfor 6,6 + 6,3. Der jeg har installert flere er vi veldig glad for å ha tilgang til totalt effekten. I tillegg var pristilegget for to single veldig lite i forhold til split løsningene som er forholdsvis dyre.
Jeg har hatt kombinasjon av 6,6 og 6,3 modell for å holde effektforbruket nede (ha ledig effekt slik at en ikke tar hovedsikring). Det er stort hus, ikke bolig så det er 2 stk av hver.
TGA
  (trådstarter)
   #5
 28     0
Joda- har vedovn og varmekabler på 2 bad i tillegg. Man skal jo også ta med i beregningen at på den nye maskinen er det kjølemedie r32, og har hyper heating teknologi, i motsetning til den enkle som skal byttes ut.

Prismessig koster selve maskinen(e) inkl arbeid ca det samme som 2 separate systemer hadde kostet- men pristillegget her hadde blitt betydelig i og med at jeg kun har elektrisk opplegg for 1 maskin.

Her vil fordelingen bli 60/40 hoved etg/oppe etg.
TSt
   #6
 14 052     0
Installert effekt er under 10 % mere enn en varmepumpe (siden utedel er 7kW istedenfor 6,6kW). Men er dette nok selv i -25 grader så gjør det kanskje ikke så mye. Men skal en senke temp og ønsker å heve det relativt raskt eller en har stort varmebehov så vil 2 separate gi mere. 6,3 modellene kan fint kjøres på 10A. Mulig også nyere 6,6 modeller holder med dette. 12,8A var krav på eldre 6,6 modell.
TGA
  (trådstarter)
   #7
 28     0
Skal vel også legges til at her vi bor blir det aldri -25 grader, en sjelden gang -15. skal be om å få beholde den gamle, evt få denne installert igjen i annet rom om det ikke blir nok power i det nye systemet, har forstått det slik at det BØR være egen kurs til utedel, ingen krav utover at det skal være 10-16A jordet.

TGA
  (trådstarter)
   #8
 28     0
Kan skrive under på at det ble nok power i dette systemet! , selv når vi var nede på -10 ute. Bruker ikke ved lengre(kun litt kosefyring). Kjempestor forskjell kontra å ha kun 1 eldre pumpe i hovedetg. Tommel opp for mitsubishi multisplit 👍🏻
   #9
 86     0
Håper den fungerer i lengden, har hørt at det har vært mye problemer med ett kort i utedelen som ryker på Mitsubishi pumpene og at det kommer på rundt 5-6000 å reparere problemet. Noen som har erfart dette?
TGA
  (trådstarter)
   #10
 28     0
Ikke hørt om- vil nok uansett være dekket av garanti👍🏻