106 286    140    4  

Zibro SC 3032 luft-luft varmepumpe

 8 022     Bærum     0


Noen som har Zibro varmepumpe fra Jula og har noe positivt eller negativt å si om den? (i drift og installasjon)

Står bla at lengde monteringssett er 4m...Er dette effektiv lengde, eller går det bort noe i svinger ved tilkoblingene i hver ende osv?...

http://www.jula.no/luftvarmepumpe-sc-3032-4700-w-417019

[hr]Administratormelding: Redigerte litt i teksten og satte inn et bilde for at tråden skal gjøre seg bedre som "forsidesak".[hr]

   #1
 2 303     Trondheim     0
Hei.
Gulle god til de pengene. Ekstra isolert er den også, så rimelig OK COP selv i lav utetemp.
http://www.makisdata.se/varmepump/CS3032.pdf

Har tilsvarende on/off, positivt overrasket i hvor lav støy det er på innedel. Dog var den usilert i utedel, men det varte ikke lenge ;)

En bakdel med den er at den defroster som "gamle" merkepumer, hvert 50 min eller noe slikt.

Signatur
  (trådstarter)
   #2
 8 022     Bærum     0
Kan sikkert leve med de tingene du nevner. Noen formening om hvor stort hull som må taes i vegg for å få tredd ut rør til utedelen?

Og skal den kobles til strøm inne, eller ute?
   #3
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     1
Min kinapumpe fra netthandelen krevde ca 70mm hull for gasspluggen. Endte opp med at jeg støpte inn et 110mm pp rør i muren og murte godt igjen, fylt med glava.

Jula har forresten hullsager med diamantblad.
  (trådstarter)
   #4
 8 022     Bærum     0
Takk for svar. Diamantblad....Kan disse brukes på betong?...

Jeg planlegger å montere denne på et sted hvor det er grunnmur (i kjeller), så hvis hølet må være 70mm tror jeg nok at jeg må leie en sånn kjernebor-rigg - ellers blir det neppe no greie på det.
   #5
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Betong og stein går helt fint. Jeg ville prøvd å først bore et hull med et vanlig sds+ bor, så laget en styrepinne på hullsagen og tatt steg for steg, boret på nytt når den når bunn og meislet ut.

Jeg har 60cm grunnmur, laget av stein og sement. Var et helvette å komme igjennom, boret med SDS+ bor i sirkel og meislet ut.

Var en tung, tidkrevende og vanskelig afære, måtte bore fra begge sider. Også satt boret seg fast, gjerne en stor løs stein inne i muren.

Få et firma til å gjøre jobben hadde nok ikke blitt billig, så jeg hadde det i tankene mens jeg slå til med slegge og bannskap  ;D 
  (trådstarter)
   #6
 8 022     Bærum     0
Åh... Høres ut som du fikk jobbe litt der ja. Ser at man får leid kjernebor-rigg for en billig penge. Vil tro det kan være verdt det, selv om man nok må bruke litt tid på å bolte riggen fast på veggen. Jeg har "bare" rundt 30cm grunnmur, så det er mer overkommelig enn dine 60 Grin
   #7
 557     Sørlandet     0

Åh... Høres ut som du fikk jobbe litt der ja. Ser at man får leid kjernebor-rigg for en billig penge. Vil tro det kan være verdt det, selv om man nok må bruke litt tid på å bolte riggen fast på veggen. Jeg har "bare" rundt 30cm grunnmur, så det er mer overkommelig enn dine 60 :D


Skal sansynligvis gjennom VP prosjekt i sokkeletasjen. 30cm mur med steiner inni. Har planer om å prøve en diamanthullsag fra Jula først, hvis det ikke går tar jeg borrhammeren og hugger løs til jeg får et passende hull, forer det med et stort nok rør og så mure igjen. Veggen på innsiden skal pusses opp så det gjør ikke noe om den får litt "skader".

  (trådstarter)
   #8
 8 022     Bærum     0
Veggen min skal for så vidt også pusses opp innvendig, så gjør ikke noe om det blir noen sår. Kanskje det ikke er noe stort problem med borhammer+diamanthullsag når alt kommer til alt.
Jeg har en 30kg piggemaskin - men den er for tøff å jobbe med horisontalt  ;D


Foresten - noen som visste om Zibroene kobles til strøm ute, eller inne?
   #9
 3 258     Akershus     0
Det må være den jeg har, invertermodellen.

Ang installasjon så ligg unna kanalpakkene til Jula, de er elendige. Og det er ett helvete å få innedelen til å sitte på veggen fordi rørene bygger for mye ut når du skal presse den inn på metallfestet som du skrur opp først. Så mitt tips er å fjerne isolasjon fra rørene.

Ellers enkel og grei å montere, kun noen få ledninger og gassen er idiotsikker løsning hvor du drar ned ett håndtak. Men monteringsveiledningen som fulgte med min var beregnet på en annen kobling så jeg måtte google litt for å finne ut av det.

Vår har surret et par vintre uten å gjøre noe utav seg. Varmer godt. Jeg har slått den av ved 25 minus da den ikke varmer veldig mye da til tross for iherdig innsats. Virker ikke som det er noe automatikk ifht å slå av når det blir svinekaldt. Men om du slår den av selv så har ikke jeg fått den i gang før det er varmere enn minus 20 igjen.

Nettet bak registeret på utedelen kan skrangle når vifta går, men det hjelper å bøye/vri litt på det, evt kan en jo egentlig fjerne det helt om utedelen står en plass uten løv osv.

Mange funksjoner på fjernkontrollen med tidstyring osv. Og ikke minst frostvakt på 6 grader, spør de med Kirigamine til 20 000,- ++ om de har det på sin  ;D

Etter mine begrep mye varme for pengene.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 8 022     Bærum     0
Høres bra ut.

Pingle: Siden du har installert denne - stemmer det at en må ta ca 70mm hull i veggen for å få gjennom "kladden" til utedel?

Ellers kan man vel leve med å fjerne litt av isolasjonen fra rørene på varm side av veggen.

Hvordan er det foresten med demontering av disse pumpene med hurtigkobling ; er det en 3-veis ventil på pumpa som kan stenges i tilførsel så en får kjørt kjølemediet tilbake til utedel? Eller er den hurtigkoblingen så idiotsikker at man faktisk kan dele utedel og innedel uten at gass lekker ut? (det høres jo for fantastisk ut egentlig..)