6,402
11
0
Animasjonsfilm luft vann VP som har alt man trenger for optimal energibesparelse
10
0
Trykk på linken under for å se filmen"lykke til"
Se film
http://www.byggebolig.no/lanseringer-og-pressemeldinger/nylansering-animasjonsfilm-polarcomfort-multisystem-luft-vann-varmepumpe-split/msg517763/#msg517763[/url[/b]
Se film
http://www.byggebolig.no/lanseringer-og-pressemeldinger/nylansering-animasjonsfilm-polarcomfort-multisystem-luft-vann-varmepumpe-split/msg517763/#msg517763[/url[/b]
Siste redigering: Wednesday, June 12, 2013 11:02:40 PM av Polarenergi
Signatur
Det er fordeler og ulemper med dette. Ekowell har samme løsning etter hva jeg kan se. Eneste forskjell er at Ekowell er vann-vann, ikke luft-vann som her.
Ekowells løsning har vært diskutert i det vide og det brede her på forumet. Konklusjonen var vel noe slik som litt bedre, men mye dyrere.
Gassen ledes først gjennom den øvre spiral for tappevann her kondenserer gassen over til veske(avgir varme til tappevannet) å delvis kondensering helt til temperaturen på vannet har oppnådd 54 grader da stopper kondenseringen fra gassform til væskeform.
Kuldemediegassen (R410A) ledes ned til den øvre spiral i den nedre tank der gassen/kondensat kondenserer fullstendig til væskeform og avgir resterende varme til vannet som sirkulerer gjennom den nedre tank for vannbåren energisystem.
Nå kommer det viktigste med prosessen
I den nedre tank f eksempel vannbåren gulvvarme er temperaturen på vannet til gulvarmen typisk 37 grader.
Dvs kuldemediegassen kondenserer med et lavere trykk som er ca 23 bar.
For å oppnå en temperatur på tappevannet til 80 grader med for eksempel plateveksler må varmepumpen kjøres med et kondenseringstrykk på hele 54 bar noe som medfører spalting(nedbryting) av kuldemedie så dette er teknisk umulig å gjennomføre.
I polarcomfort multisystem bruker vi hetgassen (overflatevarmen) på trykkrøret som er typisk fra 65 til 98 grader å varme opp tappevannet i den øvre tank med dette.
En viktig ting er at det oppstår varmesjikting på utsiden av spiralen. Etter som temperaturen er høyest øverst i tappevannstanken sprer varmen seg nedover i tanken ved hjelp av hetgassen på utsiden av spiralen.
En annen viktig ting er at varmesjiktingen oppstår fordi vi har stillestående vann i tanken og dette er veldig viktig(platevarmeveksler er en dårlig løsning).
Kondenseringstrykket av kuldemedie er fortsatt 23 bar i den øvre spiral i den nedre tank. På den måten oppnår vi den høye temperaturen på tappevannet (max 80 grader) uten at virkningsgraden (cop) reduseres fordi væsketemperaturen tilbake til fordamper å trykkforholdet mellom sugetrykk og kondenseringstrykk på kompressor er lavere dvs lavere differanse mellom sugetrykk og kondenseringstrykk = bedre virkningsgrad for kompressor.
Vi har også installert en forvarmingsspiral for tappevannet i den nedre tank som medføre at vi leder forvarmet vann til tappevannet på ca 25 til 30 grader og dette medfører høyere tappevannsvolum til forbruk for dusj, badekar etc.
På sommerstid når varmebehovet er lite produserer varmepumpen fortsatt høy temp tappevann fordi når vi forbruker tappevann kjøler vi ned vannet i den nedre tank med forvarmings spiralen. Vi oppnår da høytemperatur på tappevannet før temperaturen på den nedre tanken har oppnådd sin temperaturinstilling.
Vi har også integrert nattsenking av temperaturen på den nedre tank slik at temperaturen senkes fra 37 grader til 25 grader gjennom natten på sommerstid .
Om morgenen økse temperaturen til 37 grader igjen slik at da blir tappevannet oppvarmet til 80 grader igjen før temperaturen er oppnådd i den nedre tank.
Vi har også utviklet en dobbel coil for tappevannet fordi nye regler fra Eu og ekodesign direktivet krever dette.
Vi har også videreutviklet overhetningen for termoventilen slik at vi opprettholder høy trykkrørstemperatur selv om kompressor varierer på turtallet (hz) dette fordi vi da oppnår høytemperatur på tappevannet.
Det er også pr i dag ikke lov til å importere av/på kompressorer i varmepumpesystemer siden kravet skal være inverterstyrt (turtallsregulert) kompressor.
Håper dere skjønner hva jeg har forklart, og jeg har prøvd på mitt beste å forklare det slik at dem fleste kan skjønne dette.
Denne påstanden her trur eg du må dokumentera.
Hei, jeg må bare innrømme at jeg sliter med å gi deg eksakt den teksten som gir hjemmel for at on/off varmepumper blir forbudt å importere fra 1. januar 2013. Men jeg tror det er regelverket i EU MEPS som setter følgende krav:
16. juni 2011 Trinn 1: Motorer må oppfylle effektivitetsnivået i IE2.
I dette effektivitetsnivået mener jeg det er krav om at elektromotoren er konstruert for å kunne virke med frekvensomformer (ikke at den nødvendigvis er levert med frekvensomformer). I Norge gjaldt dette fra 1. januar 2013.
Her er mer om regelverket EU MEPS
EU MEPS-ordningen (European Minimum Energy Performance Standard) angir pålagte minimums virkningsgrader for elektriske motorer som brukes på det europeiske markedet. Det er en del av EUs Økodesign-prosjekt, som sikter på å redusere energiforbruket og andre negative miljøpåvirkninger fra produkter som bruker energi. Ordningen dekker de fleste enhastighets, trefas induksjonsmotorer opp til 375 kW (se omfang under). Dette vil tre i kraft i tre trinn fra midten av 2011 og utover. I henhold til programmet, er produsentene forpliktet til å vise IE-klassen (International Efficiency - internasjonale virkningsgradsklasser) og virkningsgradsverdiene på motormerkeskilt og i produktdokumentasjon.
EU MEPS er basert på to IEC (den internasjonale elektrotekniske kommisjonen - International Electrotechnical Commission) -standarder. Disse standardene
krever at virkningsgraden skal måles i henhold til metoder som er spesifisert i IEC 60034-2-1: 2007, og benytter virkningsgradsklasser definert i IEC 60034-30.
I og med at EU MEPS-ordningen er basert på internasjonale standarder, representerer den et viktig skritt mot harmonisering av virkningsgradsbestemmelsene i et globalt perspektiv.
Omfang
EU MEPS dekker 2-, 4- og 6-polede enhastighets, trefas induksjonsmotorer i effektområdet
0,75 til 375 kW, klassifisert opp til 1000 V og på grunnlag av kontinuerlig drift.
De følgende motortypene omfattes ikke:
motorer konstruert for å drives helt nedsenket −− i en væske
−− motorer fullstendig integrert i et produkt (f.eks. pumpe eller vifte),
der motorens energivirkningsgrad ikke kan testes separat fra produktet
−− motorer spesielt utviklet til å drives:
•• i høyder 1000 meter over havet
••der omgivelseslufttemperaturen overstiger 40 °C
••ved maksimum driftstemperaturer over 400 °C
••der omgivelseslufttemperaturen er lavere enn –15 °C (alle motorer) eller lavere enn
0 °C (luftavkjølte motorer)
••der kjølevannstemperaturen ved innløpet til produktet er lavere enn 5 °C eller
overstiger 25 °C
•• i potensielt eksplosive atmosfærer som definert i direktiv 94/9/EF
−− bremsemotorer
6. juli 2005 EU sluttet seg til “Økodesign-direktivet” (2005/32/EF) for energiforbrukende
produkter – et generelt rammeverk som skal suppleres med “implementering av
tiltak” (f.eks. MEPS).
22. juli 2009 EU-kommisjonen vedtok en forskrift som angir at økodesign-kravene gjelder for elektriske motorer, med virkning fra midten av 2011 og utover, hvilket gir produsentene ca. 2 år på å sikre at produktene deres oppfyller kravene.
16. juni 2011 Trinn 1: Motorer må oppfylle effektivitetsnivået i IE2.
1. januar 2015 Trinn 2: Motorer med merkeeffekt på 7,5 – 375 kW må oppfylle ENTEN effektivitetsnivået i IE3 ELLER nivået i IE2 hvis de har frekvensomformer
med variabel hastighet.
1. januar 2017 Trinn 3: Motorer med merkeeffekt på 0.75 – 375 kW må oppfylle ENTEN effektivitetsnivået i IE3 ELLER nivået i IE2 hvis de har frekvensomformer med variabel hastighet.
Har sett filmen, og det virket jo spenendes uten att jeg har noe greier på slikt...
Hva vil pris på denne hærligheten ligge på?
Skal bygge hus skjønner du...
Prisen fra forhandler er 70.000 eks mva. eks kjøleteknisk og rør teknisk montering.
Det er vel innlysende at disse ikkje er forbudt fra 1.1.2013, on/off pumper selges det i bøtter og spann av i dag, eg tipper 95% av v/v vp. er on/off og ein betydelig andel av l/l også samt ein del l/v vp.
Det regulativet du henviser til nevner spesifikt integrerte motorer ( som ein kompressmotor i ei varmepumpe er) som unntak fra regulativet.
Varmepumpene dette gjelder har en midlertidig godkjennelse for InPort til Norge når det er mulighet for frekvensstyring av kompressor.
Det er ikke alle kompressorer dette teknisk kan gjennomføres for, fordi kompressorene mister oljetrykket og vibrasjoner i kompressor oppstår når hz reduseres.
En ting er som du sier at det selges mye av disse anleggene men eco-design tar høyde for å fjerne av/på kompressorer fordi.
Høy belastning på strømnettet i starøyeblikket og lavere virkningsgrad på slike kompressorer fordi virkningsgraden er faktisk 25% lavere en når du kjører en inverterstyrt kompressor på nominell belastningen og dette er ingen nyhet for dette er fakta.
Dette er ikke tilfelle. Det er riktig nok høy belastning i startøyeblikket, men det er ikke noe problem. Når det gjelder virkningsgrad er dette også feil. For vann-vann varmepumpe med R407C kjølemedie har man optimalisert hastighet og trykk slik at de faktisk yter bedre enn R410A. Fordelen er også lavere trykk. Grunnen er åpenbar: Man har et system der magasineringen er slik at man ikke har noen nytte av inverterstyrte systemer fordi man ikke i samme grad som med luft må regulere i takt med omgivelsene. Man kan magasiner og utnytte energien over tid. Alt man trenger å gjøre er å finne optimal hastighet og trykk ut fra et kjent entalpidiagram.
Resultatet er at det store flertall av vann-vann varmepumper ikke benytter R410A og heller ikke benytter inverterstyring av hastighet. Siden systemet allerede er optimalisert for best mulig ytelse,trenger man bare en akkumulator som lagrer energien. Og siden vann har noe av den største varmekapasitet man kjenner, så er problemet løst lenge før noen tenker tanken påinverterstyring og kjølemedie som krever høyere trykk.
For luft/vann blir det noe annerledes,men ikke veldig mye. Problemet med luft/vann er at luften kan være veldig kald om vinteren og av man derfor må lage et system som tar høyde for at fordampningstemperaturen til kjølemediet ofte kan være veldig lav. Dermed vinner vann-vann alltid over luft-vann når det kommer til virkningsgrad.
Nevn en varmepumpe vann-vann som er inverterstyrt, ikke on off. Du vil slite. Det koster mer enn det smaker. Som Oblygre sier. 95% er on/off. Det er det en grunn til.
PS: Liker den tekniske løsningen dere har på varmepumpen deres. Et glimrende design, men som alltid er det pris som avgjør. Vi kjøper disse greiene for å spare penger, ikke for å være miljøvennlige eller politisk korrekte.