49    0    1  

Anslut luft/vann 416-086 - Har noen av dere etablert ekstern AV/PÅ-styring til denne?

th
 30     Tromsø     1
Jeg ønsker å etablere ekstern AV/PÅ styring mot Anslut luft-vann VP for å sette denne ut av drift i perioder der den ikke skal kjøre. F.eks. når solvarme skal ha prioritet på oppvarming av tank. Har Anslut modell 416-086, men det er kanskje identiske løsninger mot øvrige Anslut-, Foma- eller ES-modeller.

Det er en teknisk mulighet for slik ekstern AV/PÅ-styring ved å etablere dette som direkte kutt av 230V-mating inn til VP. Jeg tenker dette er en noe 'brutal' måte å stoppe varmepumpa på. Det er trolig bedre for pumpa å få kjørt seg ned til stopp på mer normal måte. Eller er jeg unødvendig bekymret her slik at AV/PÅ styring med kutt av 230V mating er grei og bekymringsløs, også med tanke på varmepumpas (fremtidige)helse? 

Er det noen som har etablert eller identifisert mulighet for slik ekstern AV/PÅ styring uten å kutte 230V-mating? Jeg ser at det er fire tilgjengelige skruklemmer benevnt C1, C2, C3 og C4 på baksiden av betjeningspanelet. Har ikke lyktes å finne ut av om dette er signaler som er forberedt for et eller annet. Det er fire ledere mellom betjeningspanel og innerdel av pumpe. Kan det være så enkelt at en av disse lederne representerer (digitalt) AV/PÅ kjøresignal til varmepumpa. I så fall må all regulering og logikk i forhold til settpunkt ligge i betjeningspanelet. Høres kanskje litt enkelt ut vedr. trinnstyring av kompressor, så det er muligens busskommunikasjon mellom betjeningspanel og innedel. 

Har sett på elektronikkortet på innedel uten å finne noe mulige signalinngang for ekstern start/stopp.