#211
 1,596     0
Har nå installert denne, og den ser ut til å gjøre jobben greit. Men skulle gjerne hatt mulighet for å kunne styre denne via smarthus; om så bare så enkelt som å manipulere temperatursensorer.

Nå reguleres pumpa ut fra "tur temp" inn til inne-del: Jeg skulle gjerne hatt denne regulert fra øverste nivå på akkumulatortanken: Pumpa har nå sin tur fra ca midt på tanken, og "lader" pt unødvendig mye varmtvann inn på tank ift hva som er behovet.

Er det noen som har foretatt seg noe på dette området?

   #212
 25     0
Har blitt så vaaarmt i disse dager, så satte 416120 på kjøling (17°C) i går. Har ca 150kvm gulv med nedstøpt rør, noen med erfaring rundt dette?

Ser ikke anntydning til kondens på rør/fordelerstokk i teknisk rom.

Synes dog at det i dag er en del svalere inne, men vi får se utover dagen..
   #213
 44     0
Jeg har vurdert det samme, leser at dette er vanlig i sydligere strøk. Hadde lest meg frem til ca 18 grader og at det da ikke blir noe kondens, men sikkert lurt å følge med ja.

Dessverre så går mitt system innom en dobbelmantlet bereder, og har ingen enkel måte å omgå dette på, så får ikke testet selv sånn uten videre.

Hadde vært supert om du kan rapportere tilbake om resultater.

Sålenge varmepumpen din går og produserer 17/18 grader vann som den må kjøle ned, så blir jo denne kjøleeffekten overført til huset, spørsmålet er vel bare hvor effektivt dette er.
   #214
 25     0
Min varme pumpe går også innom en dobbelmantlet bereder.

Varmtvann/tur fra pumpe går inn i øvre sjikt på bereder, men kaldtvann/retur er koblet forbi bereder via en t-kobling like før den går inn i nedre sjikt. Sikkert ikke optimalt men det ser ut til å funke.

Vanntemp på Varmepumpe er:
Set temp. 17°C
Watertemp. er 18°C

Tur temp. på fordelerstokk er 17°C
Returtemp på fordelerstokk er 24°C
Temp midtre sjikt i bereder ligger på ca 24°C
   #215
 44     0
Da tror jeg du har ganske lik oppkobling som meg, jeg har vurdert at jeg da må skru av varmeelementet i varmtvannsdelen for å unngå å motvirke effekten til varmepumpen. Dvs, vi må klare oss uten varmtvann.

Ved delta t 20 grader så er overføringskapasiteten mellom delene 5 kw, så om du har på 3kw elementet i varmtvannsdelen, og varmepumpen din kjøler vannet med 3kw effekt så blir får du jo ikke noe effekt igjen til kjøling av huset. Delta t 50 grader er 12 kw.

Jeg kan ikke koble varmeanlegget utenom berederen uten større inngripen, da ekspansjonstanken er koblet direkte på berederens nedre mantel, øverste påkobling, ikke rett på selve varmeanlegget.
   #216
 25     0
Har fått kjørt noen dager nå så på tide med litt "ikke vitenskaplig" oppdatering.

Har takoverbygd terrasse mot øst og vest med unntak av 4meter på vestsiden hvor kjøkken befinner seg, der er det 3 litt store vindu som solen har fri tilgang igjennom. Ellers skinner ikke solen inn vinduene hvor stua befinner seg før utpå kvelden. Har doble dører mellom stue kjøkken som står lukket om dagene nå når det er varmt.

Første dag uten kjøling og åpent mellom stue kjøkken og max.25,4°C ute, og det ble målt 27,3°C inne på kjøkken og ca.26°C på stue.

Dagene etter at kjøling ble igangsatt så har det ligget på ca 30°C ute, inne på kjøkken 29,5°C og på på stue 24,5°C.
Målingene er gjort tidlig kveld når det har vært som varmest og dører mellom stue og kjøkken er lukket. På loftet er det ingen gulvvarme og der blir det varmt som på loft flest..

Har varmtvann tilsynelatende som før, og bruker ca. kr.10,- ekstra pr. dag i strøm i følge tibber.

Har villavent vsr500 ventilasjon som jeg har kjøpt vannkassett til, men som ikke er blitt montert enda. Det kan jo hende den ville ha hjulpet litt på med den også..
   #217
 27     0
Hei.

Jeg har en Anslut 416-120 og er greit fornøyd med den. Har hatt den ett års tid.

Det jeg lurer på nå er, propellbladet. Når jeg kjenner på hvordan luften kommer ut av utedelene så virker det helt annerledes enn de andre varmepumpene vi har og har hatt. Luften blåses ikke rett ut av enheten, den går på et vis 90 grader sideveis. Og jeg tenker at propellen er feil designet og at effektiviteten på luften som går gjennom registeret ikke er optimal.

Det jeg lurer på nå er å få tak i en annen propell, jeg har forsøkt å ta av propellen for å se om jeg kan snu den. Men det går ikke fordi motoren er en vekselstrømsmoter og går bare en vei.

Er et noen som vet hvor jeg kan få tak i en propell med rett diameter slik at jeg kan prøve for å se om den gir et annet luftbilde?

   #218
 2,326     Trondheim     0
Har ikke anelse på hvor en en vifte som skulle være plug&play å montere kan skaffes fra. Men kanskje en propell fra "standard" gulvvifte skulle passe. Virker som spesifikasjoner på slike passer i alle fall ut fra effekt og luftstrøm.
https://www.biltema.no/bygg/vifter/gulvvifter/gulvvifte-16-2000042185
Signatur
   #219
 27     0
Er det noen andre her som har denne Anslut varmepumpen som kan kjenne hvordan luften blåser ut av pumpen? På min er nesten all luft konsentrert helt i ytterkant av propellen og nesten 90 grader ut til side av vifta, det kan umulig være særlig effektivt å sende mesteparten ut i sideveggene og 90 grader til siden?

   #220
 25     0
Har nettopp oppgradert min Julapumpe med "Ngenic Tune" via tibber. Ngenic bruker bla. innetemperatur til å styre pumpa, og jeg har nå muligheten til å justere temperatur via mobilen. Så får tiden vise om Ngenic får kostnadene ned, og om det blir enda jevnere temperatur inne, selv om det har fungert bra med utetemp.regulering med kurve.

Du finner ikke Jula sin pumpe i Ngenic sin meny, men IVT Optima har vistnok samme temperaturinnstillinger på sin utegiver.

Jula har kampanje på pumpa nå igjen