2 437    9    0  

Ctc i250 og ecoair 408/410

 3 573     buskerud     0
Vil den produsere nok varmtvann til hus der en vanlig 200l bereder har nok varmtvann i massevis? Vil helst ha kun den på vaskerommet, og ikke seriekoble.
Ser også på daikin altherma og nibe f2040 med vvm320

   #1
 13     0
EcoZenith i250 har tappekapasitet til normaldusjer. Dvs vanlig dusjhode og ikke rainshower. Dusjtid på 4-5 min. Hvis du skal bruke to dusjer samtidig, eller har badekar så anbefaler vi bereder i serie.

I EcoZenith er det mulig å programmere ekstra varmtvannsfunksjon i perioder av dagen du trenger mye vann, som f.eks på morgenen når familien dusjer.
Ta gjerne kontakt om du trenger mer info!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 3 573     buskerud     0
Takk, høres ikke helt optimalt ut, vil helst ha en innedel og ikke fylle opp vaskerommet med begge deler, det blir trangt.

Men hører litt forskjellig ....hadde en tru på at den klarte ganske mye mere nå.. Virker som det holder for svenskene jeg har hørt fra ..men de er kanskej litt mere nøkterne .

Har ingen problemer med at elementet i toppdelen går så det gløder, heller litt mindre besparelse enn å ha bereder i serie.

har forrige generasjon porsgrunn showerama, med en halveis rainshower. Og et vanlig showerama med vanlig dusjhode.

Dusjtid er 5-20 min ..min Oso 200l holder til ca 30-45 min med duganes dusjing. Dusje samtidig gir litt labert trykk, så det unngår vi. Vi har somregel to dusjer på rad, før vi tar litt pause. Så vannet ikke blir lunk.. Har aldri timet nøyaktig, bare vet at da alle fire dusja på rad på julaften for noen år siden, fikk 4. Mann, meg,

Alternativt kan jeg sette i250 litt lenger unna samlestokkene...finnes altid løsninger, hvis man må..
Eller velge en vp med bedre tappevannsvolum ...eller kjøre ecoair og ecologic mot en dobbeltmantlet....
  (trådstarter)
   #3
 3 573     buskerud     0
Ok, tror showerama går som normaldusjer. Det tropiske regnskyll hodet på den gir ikke mere vann pr min en. De vanlige dusjhodene.

Alle dusjene mine bruker ca 10liter vann per minutt. Via blandebatteri.. jo lenger man står i dusjen , jo mere mot varmt må man vri blandebatteriet ettersom varmtvsnnet blir eh.. Mere lunka
   #4
 69     Rogaland     0
I EcoZenith er det mulig å programmere ekstra varmtvannsfunksjon i perioder av dagen du trenger mye vann, som f.eks på morgenen når familien dusjer.
Ta gjerne kontakt om du trenger mer info!
Hei, et lite sidespor I diskusjonen (jeg ønsker ikke å kuppe den, altså!)
Jeg har EcoZenith i250, og jeg har lurt på den der ekstra varmtvannsfunksjonen. Jeg har varmtvannsbereder i serie, og lurer da på om det er noe vits i å bruke denne funksjonen? Og hvor mye ekstra energi brukes det når funksjonen er aktivert?
  (trådstarter)
   #5
 3 573     buskerud     0
Ikke noe problem...kupp i vei..Smile Skulle ønske noen med i250 kunne svart Wink svenskene på svenske vp forum sier det holder i massevis uten ekstra bereder..men de er jo mye mere nøkterne og sparsomme generelt enn oss...så stoler ikke blindt dem
   #6
 13     0
Ved bruk av ekstra varmtvannsfunksjon så øker du temperaturen på nedre del av tanken opp til 60°C. Normalt sett så ligger denne temperaturen mellom 0° og 5° over temperaturen som går ut til varmeanlegget. Har familien en relativt fast rutine på dusjing, anbefaler vi bruk av denne funksjonen i de tidsrommene det er behov. Dufår da bedre forvarming av tappevannet, når det brukes mye vann. Energibruken er mye mindre enn å varme direkte i berederen, men det avhenger mye av hvor mange grader som må løftes i forhold til turtemperatur, og hvor mye vann som brukes når det dusjes og bades.

Det er liten hensikt i å bruke varmtvannsfunksjonen når man har bereder i serie. Med bereder i serie har du allerede rikelig med varmtvann. Det er sant som dere sier at svensk marked har et lavere varmtvannsforbruk enn norsk marked. I Sverige monteres det sjelden bereder i serie, uansett varmepumpemerke. I Norge ser vi derimot at forbruk av varmtvann er høyt, og at nok varmtvann er viktig for kundene. Derfor blir det ofte satt inn ekstra bereder. Men - bruk av varmtvann er svært individuelt, og to ulike familier kan ha helt ulikt bruksmønster når det gjelder forbruk av varmtvann.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 3 573     buskerud     0
takk, pratet med Morten i ctc idag, og ble enige om fordelene ved å ha bereder i serie. Ja, mitt tappevannsbehov hadde gått greit uten, dusjer på 5-15 min med en 20-30 minutter mellom hadde nok gått... men siden en ganske ny oso 200l allerede står der, og jeg har funnet løsninger for omplassering av vaskemaskin og tørketrommel, beholder jeg den
. det gir også rørlegger bedre tid til å uavhengig koble opp i250 og 408 i passende tempo, uten sutring over perioder uten varmtvann... ,mindre stress over hele linja og gir meg mulighet til mere egeninnstats for å senke total prisen. Valget er tatt, fordi ctc innedelen i250 med 15kwh el, klarer husets totalbehov til langt under -30 uten vp... ikke det at det skjer, men -30 hender... og da er det greit å vite at innedelen gjør susen alene..
Takk for super service

   #8
 13     0
Det er hyggelig å høre Smile. Lykke til med installasjonen, og kontakt oss om det skulle være noen spørsmål.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 3 573     buskerud     0
Prata nettopp med rørlegger, de hadde innstallert et helt felt med bergvarme ctc pumper, de fleste uten beredere, og t.o.m noen med 28l/min dusjforbruk rainshower... ingen har klaget på for lite varmtvann faktisk. Så jeg står nok fritt til å velge løsning uansett