#11
 678     Bergen     0
jeg vet jo ikke hvor mye varme huset ditt trenger, men det gir liten mening a produsere mer varme enn du får levert ut.

Varmebehovet kan du få en pekepinn på ved å notere målerstand en gang for døgnet og dele på 24.

Eventuellt kan du dele times forbruket på temperaturforskjellen mellom inne og ute for å finne hvor mange watt du trenger per grad. Dersom du bruker 200 w per grad og du har 25 grader temp forskjell mellom ute og inne så bruker du 5 kw.

Dette blir jo vanskligere dersom du planlegger mer isolering, men det gir en pekepinn. Husk at en 6 kw pumpe leverer dette ved 7 grader ute og 35 grader på levert vann. Dersom du skal ha 45 grader vann og -3 ute leverer den mindre varme.




Signatur

   #12
 1,015     Revetal     0

ja der sier du noe .. godt poeng

holder kanskje med 6 eller 9 ?


Det du må vurdere er hvor mye, og hvor effektivt du ønsker at varmepumpen skal dekke av behovet ditt. Ser du for deg å etterhvert kombinere med flere varmekilder, så kan du som i Reodors tilfelle velge en liten rimelig sak som uansett ikke er ment å dekke hele behovet, hele tiden. De får derfor langt færre driftstimer, og et "snillere" liv, enn varmepumper som er dimensjonert for å dekke mesteparten av behovet for både varme og varmtvann. Kvalitetsforskjeller blir heller ikke like merkbart og sårbart i et kombinert system.

Luft/Vann varmepumper er også (og bør være) normalt inverterstyrte. Om nominell oppgitt effekt er 12kW betyr det ofte at den KAN produsere opptil dette, men vil i store perioder heller gå med lavt turtall på kompressoren. En 12kw VP vil gi langt bedre cop med 50% turtall og avgi 6kw, enn en på 6kW som går med 100%. En kraftigere VP vil også lettere klare å gi nok varme når det blir kaldere, mens en liten fort trenger drahjelp. Legger ved som eksempel en tabell med full oversikt over varmeeffekt/cop ift utemperatur, avgitt vanntemperatur og turtall på kompressor.

Det blir derfor ofte anbefalt kraftige luft/vann varmepumper, men et alternativ er jo å bruke den ekstrakostnaden det betyr på flere varmekilder i kombinasjon istedet.

Ingen fasit på dette, hver enkelt husstands utgangspunkt, forbruk/behov og ønsker/planer for huset og varmen fremover har mye å si for hva som er "best". Det "beste" er sjelden naboens løsning for å si det sånn, uansett hvor fornøyd han er med sitt system. Og alternativene, mulighetene, løsningene og tilbudene er ikke få å velge blant heller...



Hjelp til kjøp av luft/vann pumpe - Tabell Varmeeffekt 12M:T.jpg - Bettum
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 380     0
fantasktisk god hjelp, da blir det en 9kw pumpe! Smile takk for innspill og god hjelp