(trådstarter)
   #21
 3 534     buskerud     0
Det fulgte med inne og uteføler.. Litt uenighet om jeg trenger inneføler ( og hvor i pokker jeg skal sette den da huset mitt har veldig forskjellige varmebehovfra rom til rom.. Ergo romtermostater over hele linja..
Rørleggern min mener jeg kan basere meg på ute temp og kurve alene..  Kan altids ta en tlf til ctc..
men jeg er egentlig enig.. Bare en svenske på et annet forum som mener den trengs for å styre shunten på i250.. Men dette er vel hva man har instruksjoner og tekniske folk man kan ringe hehe

Skepsis/usikkerheten startet bare fordi han gikk gjennom delene.. Og bare ga meg innefølern.. Denne trenger du ikke hehe..  

Men siden han har montert mengder av andre varmepumper, så lar jeg nok han styre showet 

  (trådstarter)
   #22
 3 534     buskerud     0
Idag forsetter moroa. Rentekostnader og økt lån gjør ikke dette til en kjempebra butikk, men avhengig av strømpris/vs rente så går jeg i pluss om ikke annet. Dette har jeg investert i mest pga.
Komfort økning som blir rimelig.
Billigst hadde blitt å satt inn større elkolbe og bedre . Men det er ikke så morro..
Økonomisk resultat av en billigere pumpe løsning, som sparer litt mindre, holder kortere, vil ende opp ca likt.
Hadde jeg hatt dette i cash, så kunne man argumentert for å betale ned på lånet og spart litt påmånedlige utgifter.
Så dette gjøres mest fordi jeg håper på å få en teknisk bra løsning, som jeg isllefall ikke taper på.. Krysser fingre for minst 10 år uten havari. Estimert levetid på kompressoren og løsningen til ctc er heldigvis lang.
Det som er litt av greia med ctc sin løsning på compressor og stor buffertank er at i teorien blir den ikke stort hardere belastes enn bergvarmepumpa dems. Det som er mere spennende er vifte kvaliteten på de nye kontra de gamle ecoair..kontra borrhull .. Fordi vifte slitasje har jeg hørt skje på de forrige modellene. Then again, ny viftemotor koster lite Smile

Som brutter altid har sagt, varmekabler, panelovner og ved.. Enkelt og trygt.. Men ikke billigst og mest behaglig..

samme fyren brukte 120000kr på ekstra utstyr til bilen.. Så man kan argumentere i hodet og ræva


  (trådstarter)
   #25
 3 534     buskerud     1
Pent brukt ca 5 år gammel el kasset 6kwh blir lagt it på finn, men bare å sende pm hvis noen vil ha. Selger den til halv pris av ny, så og sii ferdig montert. Nytt overopphetningsvern ifjor, og ekspansjonskaret er trykktestet og fungerer fortsatt.
   #27
 438     Stavanger     0
Har du noen tall og litt mer info på hva du tenker å bruke pumpen til, hva skal den erstatte, hva ekstra skal den tilføre (du nevner komfort), hva er besparelsene? Nå tenker jeg tall og info hvor innkjøpspris, installasjon, deler m.m. ikke er tatt i betraktning. Altså kun den kjekke siden... Så hadde det vært litt interessant med noen tekniske data rundt størrelsen, COP tall eller tilsvarende. Og ett siste spørsmål, hva kalkulerer du med vedrørende vedlikeholdskostnader per år og intervall på vedlikehold (om dette er tatt i betraktning da?)

Nice to know da jeg selv pønske på noe tilsvarende i fremtiden, avhengig om det blir vannbåren varme i gulv m.m. eller ikke. (For brønnborring tror jeg ikke det blir...).

  (trådstarter)
   #28
 3 534     buskerud     0
Tar komplettprisen , minus fradrag fra enova når det er tatt..
Den vil varme tappevann og mesteparten av huset( minus en panelovn på et wc)
Tekniske data kan du selv sjekke på ctc dine sider,

Mye å vurdere og ta hensyn til,

Komforten ligger i at innedelen har nok el kolbe kraft til å gå alene ved - 25/30 når det skjer. EOg styring som gir meg riktig turtemp i henhold til husets behov ved varierende ute temperaturer.

Service er det lite av jeg ikke gjør selv, hovedsaklig litt vedlikehold , sørge for at trykket er korreket, rense filtre og vaske utedele for evnt. Løv..
feil derimot kan jo skje utover garanti tid..og det er jo som alt..murphys law gjelder vel
  (trådstarter)
   #29
 3 534     buskerud     0
I utgangspunktet er det ikke noen årlige vedlikeholds utgifter med dette. Ikke som med oljefyr og rens av brenner osv.

Shit happens og feil etter 5år er et åpent spørsmål.
Prisen er gjennom venn, så noe billigere enn vanlig. Ikke mye å skryte av desverre.
Men vanlig pris for denne 408 og i250 med deler som hører til, ( ikke innstallasjonskost og deler rundt det) ligger rett under 100000..
Samme som tilsvarende miba, daikin, nibe.. Osv.

Rørleggern irriterer seg over at pumpene bare blir dyrere og dyrere for vært år.. Hardere å selge når strømmen er billig..
Bergvarmepumper har omtrent doblet seg i pris på 10år, mens strømprisen absolutt ikke har det.
  (trådstarter)
   #30
 3 534     buskerud     0
Veldig lønnsomt er det ikke, men ligger ann til å spare den inn på rundt 8-10år .. Jeg har mye 10cm isolasjon og dermed mye å spare på.. Fant ut at det er billigere å gjøre det med vp, enn å flå huset og etterisolere.. Spesielt når forrige eier bytta mesteparten av panelet uten å isolere ekstra( idiot)
Then again, har en kompis som pusser opp kjøkken.. Huseby, med alt av miele integrert.. Blir over 400000,- .. Bare benkplata koster 88000! Så det handler litt om prioriteringer