121    3    0  

Jula luft/vann 416-107 - havarert kompressor?

 14     Indre troms     0
Har hatt pumpa i drift i 6 år, og merket brått at den stod bom stille med feilkode e4 og noen ganger e7 (etter gjentatte inn og utkobling). Kursen den står på har har ikke jordfeilbryter btw.
Har sjekket data på loggingen jeg har gående, og det ser ut til at pumpa gav opp etter en avfrosting sekvens. Har googlet frem og tilbake men blir egentlig ikke klok på feilmeldingen.

Har gjennomført noe innledende feilsøk. 
Dårlig tegn 1: Har koblet pumpen mot kurs med jordfeilbryter, og jordfeil bryter tvert ved innlegging av stikk kontakt..
Dårlig tegn 2: Når jeg kobler inn pumpa (på kurs uten jordfeilbryter) skjer følgende. Stille i 3 min (tipper forvarming av kompressor), vifte starter og det kommer en "plystrelyd" fra kontrollerkort ute i det kompressor skal starte, kompressor rister i 2 sek, nye 10 sek og vifte stopper og innepanel viser feilkode e4.
Dårlig tegn 3: Etter feilkode blinker det 2 raske røde blink på kontrollerkort.
Godt tegn (vel..): Kontrollerkort i utedel har ingen tegn til dårlige lytter, brente komponenter og slikt. Tørt og fint oppi.
Godt tegn 2: ser ikke noe olje i kompressorområdet/på koblinger

Noe korte data/bruksmønster for pumpa. Har vært i drift så og si året rundt, og i vinterhalvåret har den gått på full speak. Pumpa er isolert ekstra innvendig. Siste 2 år synes jeg den har levert litt dårligere i kaldere vær. Har energimåler installert, og har hatt en cop på ca 2 opp til -5, deretter synkende ved kaldere vær. Froster på jevnt på register og har avfrostet som den skal.

Jeg mistenker kompressorhavari i og med pumpa indikerer jordfeil og at kompressor ikke starter men vibrerer/rister i forsøket, men ønsker gjerne noen tips på feilsøking for å bekrefte/avkrefte feilkilder før kuldemontør tilkalles for demontering og fyllinga neste..


   #1
 2 022     Trondheim     0
Hei. Tror E4 feil er sirkulajonspumpen av vann og/eller kompressorfeil. 
Virker sirkulasjonspumpen? 
Virker den så er det nok kompressor som feiler. 
Signatur
   #2
 5 024     0
E4 skal være kompressor ja.
Av og til hjelper det å ha den av i 20 minutt så den får resatt seg.

Jula luft/vann 416-107 - havarert kompressor? - Skjermbilde.PNG - oblygre
  (trådstarter)
   #3
 14     Indre troms     0
Takk for svar og tips. Sirkulasjonspumpa går som den skal. Har forsøkt innkobling igjen etter opptil et døgn uten strøm. Jordfeilbryter løser ut umiddelbart ved innkobling, og når jeg prøver med kurs uten jordfeilbryter oppfører pumpa seg som beskrevet i dårlig tegn 2..

Har det noe for seg å koble fra kompressor fra kontrollerkortet (ift å se om jordfeilen ligger i kompressor), evnt andre  saker jeg kan koble fra i feilsøkingen? (varmekabel i dryppanne koblet fra, så denne er det ikke).

Ps: fikk brev fra elverket at jeg har jordfeil på anlegget mitt og at dette må utbedres snarest. Jeg har en sterk mistanke hvor feilen ligger..
Siste redigering: 16. februar 2020 22:21:49 av atlehaav