#21
 16     0
Hold deg til store kjente merker og seriøse impørtører....
Kan fort bli dyrt og kjøpe billig.....

   #23
 49     0
Jeg har en 8kw Carrier/stinger fra KVT. Kjempegodt fornøyd så langt :)

Tror prisen KVT hos KVT er ca 35000,. på denne.

Snakk med de, virker som de har god peiling på det de selger!
  (trådstarter)
   #24
 91     0
Hvor lenge har du hatt Carrier-anlegget Glenn? Det er jo en utrolig lav pris på det systemet fremfor en del andre. Jeg har også pratet litt med en kar på KVT og han høres ut som en som har peil (men det gjør jo de fleste andre fagfolk også... :-\).

Så kan man jo lure på om det er dette som er det korrekte prisnivået og at alle andre tar blodpriser, eller om det bare er noe billig ræl. ???
   #25
 49     0
Varmepumpa ble kjørt i gang rett før jul. Har ikke hatt antydning til trøbbel :)

Var veldig spent på hvordan det ville bli med støy osv. siden jeg tidligere hadde ei luft/luft pumpe som bråka ganske mye. (denne sto på reisverk)

Jeg monterte utedelen på et eget støpt fundament litt i fra husveggen, under verandaen. Tror dette lønte seg, har et vennepar som monterte samme pumpa rett på murvegg. Denne gir litt mer støy men egentlig ikke plagsomt.

Grunnen til at KVT sitt anlegg er billigere er vel at jeg tror det egentlig er ei luft/luft pumpe som har fått innedelen bytta mot en platevarmeveksler.
Styringspanelet viser jo også temperatur for kondensering mot luft og du bruker en tabell som står på skapet for å stille turvannstemp.
Ikke at dette betyr noe negativt, anlegget er "enkelt" men i mine øyne bra.
hmk
   #26
 311     0
Hei,
Har montert div luft/vann vp og er ikke i tvil om hvilken jeg ville valgt selv,
alpha-innotec er den beste. den er som nevnt tidligere ikke den billigste, men til gjenngjeld den beste.

før du velger luft/vann vp, vil jeg anbefale deg å vurdere veske/vann vp. har du et varmebehov over 35000-40000kw/h pr.år kan det være hensiktsmessig å gå for en noe dyrere løsning= veske/vann

fordeler med veske/vann sammenlignet med luft/vann
større besparelse.
lengre levetid på varmepumpen
mindre vedlikehol, servicekostnader.
stabil termperatur i jordkollektor/borehull

   #27
 276     0
Det er virkelig en jungel dette med varmepumper og hvilke teknologier en stakkar skal velge. Jeg forstår at en vann til vann pumpe gir best effekt. Men hvor stor forskjellen mellom vann-vann og luft-vann er da også avhengig av hvor i landet den skal installeres. Selv skal jeg bygge i strandkanten i indre Oslofjord. Her er det ikke mange dager hver vinter med virkelige blå kuldegrader. Jeg kan ikke forstå annet enn at det økonomisk skal lønne seg å gå for et luft-vann system framfor et vann-vann. Og siden jeg uansett skal ha rør i gulvene så kan jeg alltid en gang i framtiden gå for bergvarme om det likevel skal være bedre.

   #28
 16     0
Hei.

De beste L/V-pumpene i dag ligger rundt 3-3,5 i årsvarmefaktor. Servicebehovet er svært lite, og de er enkle både å installere og å bruke. Mao er de så og si like effektive som V/V.

Selv har jeg kW-smart, og har ingen problemer med å anbefale maskina til hus opp til ca 250 kvm.

Kjører på 35 grader i golvet, og 60 grader på tanken, niks problem for smarten.

Rimelig anlegg er det også, 110000 ferdig installert til fordelingsstokken, inkludert 300l varmtvannstank. Nedbetalt på litt over 5 år, slå den!!
   #29
 276     0
Janmowa:
Rimelig anlegg er det også, 110000 ferdig installert til fordelingsstokken, inkludert 300l varmtvannstank. Nedbetalt på litt over 5 år, slå den!!


Jeg har omlag 250 m2 fordelt over tre etasjer hvor jeg skal legge vannrør. Her er det beste tilbudet jeg har mottatt så lang fram til fordelingsstokken:

TILBUD PÅ VARMEPUMPE – UTELUFT /VANN, BEREDER OG STYRING
 

Vi takker for forespørselen, og har gleden av å tilby Dem en varmepumpe uteluft/vann, 2 stk. spesiallaget VP tanker(en trenger da ingen tank fra rørlegger) beregnet for energi fra varmepumpe, el - skap for automatisk styring av varmepumpen. Alle vannbårne systemer bør ha elektrisk ” back up ” som reserve ved service eller på de kaldeste dagene. Våre tanker er utstyrt med el-kolber for dette.  Denne løsningen kaller vi system 4 - som varmer opp den vannbårne varmen til ca. 40 grader, og forbruksvannet (dusj og lignende) til ca.70 grader.


Varmepumpe – Fujitsu/ AOY24 kapasitet 7.5 kw         kr. 24.112,- 
200 liter spesial VP tank(2 varmespiraler) for vannbåren varme kr. 15.180,-
200 liter spesial VP tank(1 varmespiral) for oppvarming av forbruksvann  kr. 11.220,-
El - skap med automatikk for styring av varmepumpen kr.  6.800,-
Montasjemateriell – Kobber rør (inntil 8 meter), filter, braketter, påfylling av R 410 gass, sølvlodd, rørklammer og lignende kr.  3.500,-
Sum kr. 60.812,-
Pris inkl. mva. kr. 76.015,-
Din pris inkl. mva kr. 72.000,-
Montering av isolerte kobber rør, vakumering, trykktesting og i gang kjøring/funksjonstest av varmepumpe systemet etter at rørlegger og elektriker er ferdig med sin del av arbeidet.
Prisantydning montering, reise og dokumentasjon inkl. mva. kr.  8.000,-

Det gjøres oppmerksom på at alle rør som fører vann tilkobles av rørlegger, og elektriske tilkoblinger utføres av elektriker og er ikke med i tilbudet.  Vårt system trenger mindre arbeid og deler fra rørlegger og elektriker sammenlignet med andre systemer. Hulltaking i mur utføres av byggherre

Summen blir altså 80 000.
I tillegg kommer utgifter til rørleggers tilkobling til vann og nødvendige elektriske arbeider.

Dette systemet leveres av Ener Produkter A/S og de kaller det for ULV4. COP ved minus 15 er 2, i temperaturområdet minus 3 til null ligger COP på 3,5. Det er vanlig temeperatur midtvinters i det kystklimaet jeg bygger i.

Medvirkende årsak til at jeg vurderer dette tilbudet er at min byggmester har samme anlegg installert hos seg selv.