155    2    2  

Luft/vann eller vann/vann eller bare grine og betale strømregninga?

 117     1
Sånn er ståa: 

Hus bygget 2020 - , 200 kvm,100 kvm grunnflate, VBV i 1 etg og to bad i 2 etg. 
Garasje bygget 2020, isolert verksted på 30 kvm og bod på 6 kvm.

5 i husstand, 3 under 4 år. 

Vi har det alltid varmt inne, vi kommer ikke til å kompromisse på det før vi ikke har råd til noe annet - og vi dusjer når det passer, og vi vasker klær når det passer. Vi er på sett og vis dårligere forbrukere. Vi unnskylder det med at vi har nok annet å styre med, og vi er stort sett bare hjemme, og da vil vi ha det greit. 

Vi har på frostsikring i verksted og bod i garasjen. Bor midt i Agder. 

Vi lurer på om det er mulig å få til en mer lønnsom drift av husholdningen enn elkolben som varmer gulvene i dag. Vi valgte elkolbe når vi bygde fordi strømprisen var lav, og vi ikke kunne se at det kunne lønne seg å gjøre noe annet. 

Vi har ikke masse sparepenger, så løsningen må inn i huslånet nesten uansett. 

Vi trenger en løsning som varmer tappevann, det går mye av det- vi vil gjerne varme verkstedet i garasjen effektivt også. 

Hva kan lønne seg, rent økonomisk - besparelsen må potensielt være noe - eller gi et betydelig sikkerhet. 

Det er ikke verd å installere en varmepumpe for å kanskje spare 2000 i året. Det er ikke verd å spare 5000 på strøm for å bruke 5000 på lån. 

Vi bruker mellom 20-25 000 kwt i året. 

Hva anbefales? 

   #1
 574     Bærum     1
Billig løsning siden dere alt har installert gulvvarme: l/v varmepumpe fra Jula på tilbud nå til 17.000 kr. + Montering.
Skal dere ha oppvarming av tappevann også må dere i tillegg ha en tank til dette.

Det er sikkert ikke den beste varmepumpen på markedet, men den er billig og gir redusert strømforbruk. Og det er vel sluttsummen på regnestykket som teller.
TSt
   #2
 12 103     0
Det er forventet levetid en må tenke på så om billig er billig over tid er jo alltid vanskelig å spå. Men med dagens strømpriser i sør Norge bør det være mulig. Forbruket var ikke så veldig stort men det kommer vel av at hus er bygget slik det skal gjøres i dag.