1 050    19    3  

Muggosts Luft-Vann Varmepumpe

 249     Vestfold     0
Starter denne tråden som et "delprosjekt" fra vårt tilbyggingsprosjekt.


Planen er å erstatte elkolbe fra 2005 med luft-vann varmepumpe. Denne skal forsyne en enebolig på ca 220 m2 over tre plan med tappevann og vannbåren gulvvarme. Vi hadde tenkt å bruke Hitech Energy fra Asker, men så viser det seg at de har flyttet og kan ikke levere hos oss lenger. Hva nå? Hvilket produkt velger vi? Hvilken installatør velger vi?


  (trådstarter)
   #1
 249     Vestfold     0
Jeg ser det er populært med energisentraler. Er det noe vits å kombinere solfanger med luft-vann varmepumpe? Må jeg i så fall ha akkumulatortank?
   #2
 763     0
Jeg ser det er populært med energisentraler. Er det noe vits å kombinere solfanger med luft-vann varmepumpe? Må jeg i så fall ha akkumulatortank?

Tja er vel ett poeng om du skal varme opp basseng eller lignende. På sommeren der solfangeren produserer mest er også perioden du har minst effektbehov. Produserer vel litt på vinteren også, men tror det er forsvinnende lite i forhold til investeringen?
HSt
   #3
 20 172     Sørum     0
Skal du ha solfanger så må du ha akkumulatortank. Og så lav temperatur på bunn av tank som mulig. Når du først har investert i en Luft-vann VP så blir kostnaden til å levere varme basert på el mindre, og lønnsomheteten med solvarme vil gå ned (de siste produserte kW fra VP koster mindre når du allerede har tatt investeringen i VP). Men du kan jo få varme fra mar-april til ut omtrent ut oktober.
  (trådstarter)
   #4
 249     Vestfold     0
Da er det vel bare å hoppe over solfanger, jeg har ikke plass til mer utstyr inne. Eller det vil si at det teknisk sett er plass, men jeg ønsker å benytte boden til andre ting også.
   #5
 1 864     Trondheim     0
Da er det vel bare å hoppe over solfanger, jeg har ikke plass til mer utstyr inne. Eller det vil si at det teknisk sett er plass, men jeg ønsker å benytte boden til andre ting også.

Fornuftig konklusjon.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 249     Vestfold     0
Hva kan jeg egentlig forvente å måtte betale for en ferdig installert varmepumpe, alt inkludert? Vi bruker i dag 28.000 kWh og regner med å øke det oppvarmede arealet i boligen med 30%. Fremtidig energibruk vil muligens bli rundt 35.000 kWh hvis vi skulle fortsatt å fyre med elkolben.

Installasjonen av varmepumpa bør være relativt enkel. Vi river ut gammel VV-bereder og sitter inn VP på samme sted. Må ha to nye kurser på fordelerstokken, ellers bør det vel være mulig å koble rett på eksisterende system for vannbåren varme.

Hva kan dette koste? Jeg er helt i det blå selv. 150.000? 200.000?
   #7
 21     1
La ut på mitt anbud forespørsel om installasjon av luft vann pumpe til eksisterende vannbåren varme anlegg. Har en tank på 800L som fyres elektrisk og med vedovn.

Prisene varierte fra 152 000.- til ca 65 000.-
Dette er kun for en monoblock pumpe på 6 og 7 kw. 6kw var dyrest.

Jula har no tilbud på luft-vann varmepumpe til 19995.-
Kommer til å gå for den siden den er tjent inn rimelig fort og ønsker at inntjeninga skal være før garantitida går ut.

Jeg har gjort alt sjølv og kommer også til å installere jula pumpa sjølv. Får ingen stønad fra enova da men totalt på en 5-årsperiode så er hele vannbåren anlegget tjent inn.

Signatur

   #8
 1     0
Jeg har samme filosofi. Billigst mulig varmesystem slik at det tjener seg inn raskt. Jeg tenker å gå for en monoblock varmepumpe som sirkulerer vann med glykol direkte til en akumulatortank fra Borö. Så tenker jeg å ha en egen bereder til tappevann som forvarmes igjennom en spiral i akumulatortanken. Tenker også å gå for utekompensert styring. På den måten får jeg full fart i alle rørene (gulvvarme i alle rom) og kan ha enda lavere temperatur i akumulatortanken. Lav temp fra varmepumpa = god COP.

Noen som har erfaring med et slikt system?
   #9
 12     0
Hei Hrbrun og Solmøre.

Jeg har også samme filosofi som dere. Uaktuelt å betale 150000,- for et anlegg. Det vil ikke betale seg før pumpa er defekt, og er heller ikke forenlig med vårt lave forbruk ( 2 i husstanden ).

Har dere noen erfaringer å dele med utstyret dere har installert?
   #10
 21     0
Hei hå!

Nå har anlegget vært i drift i 1 år, varmepumpa noko kortere men alt går knirkefritt! Har spart store summer og ligger på ca 1000.- kr pr mnd i strøm og medregnet lading av elbil så er det meget så kurant.

Hadde jeg skulle gjort dette en gang til så ville jeg gjort det på samme måte. Einaste utfordringen som har vært er at temp ut på sløyfene blir for høy når jeg fyrer hardt i vedovnen. Når tanken får en temp oppmot 60 grader så regulerer ikkje termostat på pumpeshunten. Dette er nå fikset opp i og anlegget går fint.

Neste nå er å koble forsyning til varmt tappevann innom vannbåren varme tanken for forvarming av tappevann, om sommeren så er det nok en del å spare på dette vil eg tru. Samt det kvernes på nokre planer om å forvarme tappevann med avløpsvann fra dusj.

Totalt sett så er eg superfornøyd med denne løysninga og ler heile veien til Jula når jeg hører kva andre betaler for Vannbåren Varme. og spesielt de som borer hull i bakken her jeg bor, kystnært med stabile +10 grader HEILE året.....

Styrer varmen med smarthusløsning fra Futurehome og dette på toppen av alt bidrar til enda bedre driftsøkonomi.
Signatur