8 947    34    0  

Noen som har luft/vann merke ivt.thermia, bosch, vaillant, daikin, ctc , ai,nibe, mb ?, erfaringer?

 3 573     buskerud     0
Jeg står mest mellom daikin og ctc nå, men har priser i alle retninger på det meste av dette.

Noen som har hatt en vinter eller to med noen av de nyere utgavene fra de dyrere merkene? Har inntrykk av at forumet er genrelt fullt av folk med billige løsninger...de som har kjøpt dyrt. Er tydeligivs ikke her Smile

Har allerede nok av erfaringer fått fra folk lokalt med energy save, kwsmart, panasonice, lg og jula. De fleste er av dem er desverre hobbymekkere som ikke akkurat har noen stor formening om besparelser.. Gjerne delvis selvmontert. Felles er at alle har hatt litt mekk iløpet av 5 år, unntatt han ene jeg kjenner med panasonic, og han er også den som vet han sparer bra.
Han med energy saver er ikke veldig imponert over strømregningene sine...men pumpa funker, men innedelen vibrerer noe jævlig. ( gamle typen es)

   #1
 5 997     Finnmark     0
Noen som har hatt en vinter eller to med noen av de nyere utgavene fra de dyrere merkene? Har inntrykk av at forumet er genrelt fullt av folk med billige løsninger...de som har kjøpt dyrt. Er tydeligivs ikke her Smile


Lønnsomhet/ innsparing er ofte ett tema man ikke vil snakke høyt om dersom man har kjøpt ett overpriset anlegg...........mange som får sjokk når strømregningen kommer og forbruket er mye høyere enn forespeilet.......

Det er mange som tror at strømregningen/forbruk reduseres proporsjonalt med kostnad på VP anlegg.....
Signatur
   #3
 31     0
Hei woodbear

Jeg var i samme situasjon da oljefyren sprakk i februar -14. Jeg hadde noen innlegg på forumet og undersøkte litt hva man burde velge. Jeg tværet lenge på såkalte lavtempsystemer som ville ha krevd viftekonvektorer etc, men endte til slutt opp med at jeg måtte ha et høytemp-anlegg iom at vi har radiatorer i hele huset. Valget falt til slutt på en Daikin Altherma 14kw koblet til en Lauguna kombibereder. Den har 300 liters vv.tank og 200 liters buffertank for radiatorkursen. Nesten 2,2 m høy sak.Installasjonen ble ferdig i slutten av juni 14 og har nå gått nesten i et år på utekompensert drift. Dvs at utetemperaturen bestemmer driftstemperaturen. Varmtvannstanken har en 2 kw varmekolbe, alternativt kan denne varmes opp av varmepumpa hvis vi ønsker. Nå har vi hatt en mild vinter og kw-tall på den kursen sier i dag ca 12000 kwt. Da er varmvann inkludert. Vi har ikke merket noen forskjell i huset i forhold til oljefyren noe som jeg er veldig fornøyd med. Systemet erstatter oljefyren fullt ut. Årlig oljeforbruk for oppvarming og varmvann lå på mellom 3200 og 3400 liter i året (bodd i huset i 10 år).

Sjekket temperaturen på radiatorvannet på de kaldeste dagene og da lå dette på ca 75 grader. Mener å huske at det var en liten periode med temperaturer ned mot -15 til -17 grader. Tilleggsvarmeren på 6 kw har ikke vært i bruk.

Jeg vil heller ha en løsning som er litt dyrere hvis komforten i huset blir den samme som før, fremfor at man blir avhengig av vedfyring for at det skal bli varmt nok i huset. Deltaen fra et lavtemp mitsubishi eller panasonic anlegg opp til høyttemp Daikin var mellom 20.000,- og 30.000,- ferdig installert, og det er det verdt hvis mor i huset blir fornøyd Winkfinnmark4ever: Fikk oppgitt at COP i Trondheim på mellom 2.5 og 2,7 (årssnitt) på denne pumpa av selger/Daikin. Kan ikke si at de har oversolgt noe som helst i den sammenhengen. Man kunne helt sikkert ha gjort dette mye billigere med å velge en annen løsning, men komfort er verdt noen kroner det også.

//Dr.Plumbo
   #4
 5 997     Finnmark     0
Det er viktig at man klarer og holde tunga rett i munnen, og kjøper "riktig" anlegg som tilfredsstiller egne krav.......
Dessverre så finnes det firma som utnytter "fagkunnskap" biten til å melke ekstra tusenlapper der de kan.....

Jeg reagerer også på "kalkulatorer" som finnes på produsentenes sider
.....Hvor oppgitt forbruk er feil, og altså samme med besparelsen da!

Skjønner heller ikke behovet for ekstreme mengder med tappevann (dusj)?
Vi har ca 100-120 liters benkebereder og er ca 3 voksne, veldig sjelden vi er fri for varmtvann......I utleiedel er det 80 liters vvb som holder til 2-3 voksne ( i perioder 4-5), den er justert på 75 grader!

Jeg følger spent med på tråder som dette, da vi skal over på vbv etterhvert;)..........da med "pettersmart" løsninger som ikke koster sekssifret antall tusen Smile


Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3 573     buskerud     0
Bra daikin leverer! Hadde jeg skulle bytte ut oljefyren og beholdt radiatorer er jo daikin HT en av de beste å velge. Men siden den er ute for lengst, og alt er gulvarme nå...så er ikke det et tema lenger.

Klarer meg utmerket med det varmt vanns behovet jeg har nå... Jeg tror faktisk ctc i250 vil dekke samme behov alene... Men det som er spørsmålet fra alle innstallatører...du har jo en bra oso stående, hvorfor ikke bruke den i tillegg, så går du så og si aldri tom... Nei sier jeg, vil ha vaskemaskina der den står, å ha et mest mulig kompakt løsning..det synker liksom ikke inn det..
Nå har jeg løst det, men er fortsatt rimelig usikker på om det virkelig er behov for å ha 200l i serie... Fordelen med å ta vaskerommet ut av teknisk rom og tilbake til der de var før, er rett og slett, jeg får mye bodplass der inne da..

Men jeg er forbi petter smart løsningene, trenger hjelp til å velge blandt de merkene jeg har nevnt, ikke løse det på billigst måte....

   #6
 48     0
Hei.

Håper du er fornøyd med høytemperaturen du har montert Dr. Plumbo?

Daikin Altherma har også gode lavtemperatur løsninger for gulvvarme. Daikin Altherma er beregnet for direkte erstatning av oljefyr hvor de tilfeller hvor høy turtemp må opprettholdes.

Det er veldig viktig at du finner riktig varmepumpe til ditt behov og at du sitter igjen med en besparelse og et driftssikkert anlegg. Daikin Altherma selges nå med fritthengende coil så varmekabel ikke er nødvendig. Dette har vist seg som en god løsning selv i kalde Norge.
Besparelsen vil variere noe ut fra utetemp, og varmebehovet i din bolig. Gjennom vårt forhandlernett vil du sammen med ett tilbud motta en beregning, basert på opplysninger om din bolig.

Du kan finne en forhandler på dakin.no, eller kontakt oss på post@daikin.no så skal vi sette en forhandler i kontakt med deg.

Lykke til og det er bare å ta kontakt med oss dersom du har noen spørsmål.

Mvh
Marthe - Markedsansvarlig
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 3 573     buskerud     0
har fått MEGET god hjelp av daikin her jeg bor, men det blir nok ctc av en grunn... når daikin pumpa stopper på -25, har innedelen på 230v, kun 6kwh ... da blir det kaldt.. da 6kwh ikke holder til både tappevann og gulvarme ..selv 9kwh kan da bli litt knapt....
ctc skilter med 15kwh, så den holder alene etter -22 til så kaldt det kan bli her... -30ish
ctc 408 gir meg 3,5kwh mot daikins 4,3 (begg inkl avfrostinger) ved -15/45tur.. den forskjellen er liten, ned til -10 så klarer begge behovet alt alene.
i tillegg blir ctc omtrent 15000 kr rimligere.
Men det skal sies, daikin har frister mye pga, liten utedel.. hjelper liksom ikke å gå opp i størrelse på utedelen, hvis den faktisk stopper ved -25 og ikke fortsetter å gi cop 1.0 ... da kunne det på håret gått, men muligens slitt veldig på utedelen.

jeg fikk iallefall vite av en daikin innstallatør at utedelen desverre stopper på -25 idag... Sad

   #8
 31     0
Hei

Så langt er jeg veldig fornøyd med Daikin sin HT løsning. Den har levert varene så langt.

Woodbear: Den kombibereder vi har kjøpt har plass til 3 stk 5kw kolber i bunnen og skal vist nok kunne integreres mot Daikin sitt system sånn at du slipper den 6kw varmeren de kommer med. Det fikk jeg selvsagt høre etter at løsningen vår var montert og satt i drift. Marthe fra Daikin kan sikkert bekrefte/avkrefte dette? Da har du jo løst problemet de dagene det blir for kaldt.

En fordel man også får med LT pumpa til Daikin (og sikkert mange flere produsenter) er at man kan koble på en luft-luft innedel for kjøling til samme utedel. Kjekt på ekstra varme dager. Det savner vi.

Når det gjelder momentet med hvor mange liter tappevann man skal ha så blir dette opp til hver enkelt. Vil se hvilken 100-120 liters varmtvanns tank som takler oppfylling av et større badekar eller 2-3 personer som dusjer ganske tett etter hverandre. Kostnadene med å varme opp litt mer varmvann kan ikke være all verden hvis man har en relativt moderne tank. Eksempelvis hadde den gamle oljefyren vår en vv.tank på 115 liter og det var ikke mye varmt vann i den etter at badekaret var fylt opp.

Dr.Plumbo
   #9
 81     0
Husk å registrer kostnadene dine hos oss når tiltaket er ferdig gjennomført og betalt. Du kan få tilbake 25% av dokumentert totalkostnad. Dette er inkludert merverdiavgift. Du har rett til å få tilbake maksimalt 10.000 kr for en luft-vann varmepumpe. Har varmepumpa energimåler for strøm og varme, økes maksimalt beløp til 20.000 kr.

Registrer kostnadene her: Enovatilskuddet
  (trådstarter)
   #10
 3 573     buskerud     0
Takk enova, pratet med ctc, den energimåleren i ctcecoair-i250-ecologic konbinasjonen, den skal dere visstnok ha godkjent ved flere anledninger. samme sier Daikin på altherma pumpa si. Så skal for all gjøre det og satse 20000 tilbake Smile