8 012    11    1  

Skade på varmeveksler Jula Anslut 6+3 kw LV Varmepumpe 416-086

HTH
 13     0
Jeg får en F6 feil i displayet 2-3 minutter etter oppstart. Det jeg har googla meg fram til er at dette er samme pumpa som en Foma 6200w, og at feilmeldingen betyr inverterfailure. (trafo feil på utedelen)

Det jeg er redd for og mistenker er at jeg kløna litt når jeg skulle lufte radiatorer og etterfylle multifunksjonstank, og klarte og få 4.5 bars trykk rett på varmeveksleren i varmepumpa. Heldigvis var vann ut til radiatorene stengt, så jeg ikke fikk det trykket ut til de. Men jeg mistenker at varmeveksleren har blitt deformert på innedelen og gass siden i varmeveksleren er klemt flat. Slik at kompressoren på utedelen starter og begynner å bygge trykk, for så å gå for hardt fordi det er tett og bruke for mye strøm og utløse inverter failure.

-Er dere enige i min konklusjon på at det kan være det som har skjedd?
-Kan jeg få tak i varmeveksler løst noe sted?
-Kan varmeveksler demonteres uten at man trenger å fylle ny gass? evt er det noe måte og stenge av gassen og lagre den på displayet? ¨
-Hvem bør jeg kontakte for reparasjon hvis jula ikke kan hjelpe evt?
- Har lest her på forumet at disse har litt dårlig varmeveksler. Noen som har lyst til å ta jobben med å oppgradere varmeveklsern min evt? :)

Vi er ellers veldig fornøyd med pumpa, varmer hele huset og du kan dusje hele dagen om du vil. Har målt strømforbruk og loggført i litt over ett år nå, varmer ca 230 kvm på radiatorer, og brukes til dusj og kranvann osv. 

   #1
 365     Drammen     0
Inverter betyr (i min verden) frekvensomformer, en del som brukes til å styre turtallet på elektriske motorer, som f.eks. i kompressorer og pumper. Jeg vil tro at det er inverteren på kompressoren som er gåen. Hvis den er inverterstyrt da.
HTH
  (trådstarter)
   #2
 13     0
Takk for svar,

Ja, du har nok helt rett. Frekvensomformer. Men tror du jeg kan få den feilen hvis gass rør i innedelen skulle være klemt flate?

At kompressoren jobber så hardt at den stopper fordi frekvensomformeren er overbelastet?
   #3
 2 103     Trondheim     0

Takk for svar,

Ja, du har nok helt rett. Frekvensomformer. Men tror du jeg kan få den feilen hvis gass rør i innedelen skulle være klemt flate?

At kompressoren jobber så hardt at den stopper fordi frekvensomformeren er overbelastet?

Kan ikke se for meg at veksler er ødelagt, for det er etter hva jeg vet en veksler av to rørcoiler som ligger mot hverandre. Trykk i rørene kan ikke ødelegge den mener jeg.
Signatur
HTH
  (trådstarter)
   #4
 13     0
Det er nok sikkert sant at den burde tåle 4.5 bar ja. Men det var så mystisk at feilen oppstod etter at jeg tømte multifunksjonstank, for så å fylle den igjen og lufte på toppen av tank. og på koblingene inn til varmepumpe, for så og starte varmepumpen igjen.
   #5
 365     Drammen     0
Alle frekvensomformere jeg har vært borti har hatt alarmer og sperrer i huet og rumpa i overbelastning, over-/underspenning og ved motorfeil. Det er ikke sikkert det er noe direkte feil med frekvensomformeren (at den selv overbelastes er uvanlig og da er den feil speccet til motoren), men hvis frekvensomformeren lager en alarm så kan det være fordi den merker at motoren trekker for mye strøm, altså at motoren er overbelastet. Forsåvidt to sider av samme sak, men det viser at det nok er motoren som trengs å kikkes på. Dette er faglig gjetning!
HTH
  (trådstarter)
   #6
 13     0
Jeg starta varmepumpa igjen, og lot den gå med feilen, den stopper når den får F6 feil, Jeg er på reisejobb nå, men samboern sier at feilen kommer etter ca 5 min, så starter den etterhvert opp igjen. Men den varma raskt opp 300 liters multitanken til 45 grader med masse stopp innimellom, så jeg får la den gå med den feilen litt og se om det blir borte kanskje. Og måle spenningen inn til varmepumpa mens den går på steg 3 når jeg kommer hjem.

Det kan jo hende den har holdt på sånn en stund før jeg tømte og fyllte multitanken, bare at jeg ikke har lagt merke til det iom at den resetter feilen selv og starter på nytt. 
   #7
 169     Oslo     0
Det er litt forskjell på feilmeldingene til de forskjellige modellene.
Sjekk om det er luft i sirkulasjonspumpen.


F6

Too high indoor coil Temp in heating
1.  Check the water flow of the unit
2.  Too high ambient and water Temp. Reduce the set water Temp.
Too high outdoor pipe Temp in cooling
1.  Check the water flow of the unit
2  Too low ambient and water Temp. Increase the set water Temp.
Over-current protection
1Check the water flow of the unit
2Too high (low) ambient, and too high(low) set water Temp. Decrease or increase the set water Temp.
 

HTH
  (trådstarter)
   #8
 13     1
Jeg fikk liv i pumpa for et par uker siden, har vært litt treg med å poste her. Du hadde rett
Kmist, det var for dårlig luftet rundt sirkulasjonspumpa på innedelen, jeg lufta bare opp til undersiden av innedelboksen, inn og ut rør, måtte lufte rett på sirk pumpa, fungerer fint igjen nå. Takk for svar,

håper tråden kan være til nytte for andre og. Må si meg fornøyd med pumpa så langt, funka fint i 1.5 år
HTH
  (trådstarter)
   #9
 13     0
Nå har pumpa gått feilfritt ett par mnd. Men nå har jeg fått en ny feilmelding.

F4 Overheatprotection compressor er utløst står det i manualen. Men jeg lurer da på hvor reset bryteren til overopphetningsvernet er. Noen som vet?

   #10
 1     0
Dette er en gammel tråd men denne og tilsvarende andre har vært nyttig for meg som hobbyinstallatør. Jeg legger derfor inn egen erfaring. Jeg kjøpte 6 KW luft til vann varmepumpe for ca 2 år siden og har nå omsider installert den opp mot returledningen for et eksisterende gulvvarmesystem.
Jeg har en 30 år gammel CTC sentralfyr som jeg kan varme med olje, ved eller 3 KW varmeelement. De siste årene har jeg brukt både olje og strøm men trenger et alternativ til oljefyren som jeg skulle ha kvittet meg med nå. Det gjør jeg ikke før jeg blir nødt.....
Returledningen for gulvvarmesystemet er 28 mm kobber. Jeg byde inn to stk T med 3/4" kuleventil mellom T-ene og samme ventil ved innløp og utløp. Mellom innerdel og T koblet jeg først to 1/2" vaskemaskinsslanger med 3/4" hurtigkobling i begge ender. Jeg har lett men fann ingen dokumentasjom over hva dimmensjon rørene bør ha. Jeg stengte ventilen mellom innløp og utløp på 28 mm returledning. Den gamle sirkulasjonspumpen for gulvvarmen gikk som før. Jeg registrerte at temperaturen raskt kom opp på max 52 grader på utløp av innerdel VP. Jeg fikk også ved flere anledninger feilmelding F6 som det er skrevet om her tidligere. Jeg prøvde forskjellige stillinger på ventilen mellom utløp/innløp 28 mm returledning men det resulterte at pumpen hadde hyppige stopp både på grunn av maks temperatur 52 grader og feilmelding F6. Pumpen startet selv etter noen minutter.
Jeg byttet da ut 1/2" vaskemaskinslanger med 3/4" sort plastslange mellom innerdel og 28mm returledning. Jeg startet opp igjen og fant en stilling på ventilen mellom innløp og utløp for å få stabil temperatur ca 50 grader ut av VP. Nå går varmepumpen jevnt på maks hastighet så og si hele tiden. Den stopper bare av og til når temperatur når 52 grader.
Jeg har nå stilt oljebrenner for å varme opp sentralfyr til 50 grader når temperaturen kommer ned på 40 grader. 3 KW varmeelement har jeg ikke brukt.
Normal temperatur på sentralvarmeanlegget er nå 40-50 grader i stedet for 70-80 som jeg hadde tidligere. Turvannet for gulvvarmen har som før 40 grader. Dusjvannet er også en varmeveksler i sentralkjelen. Jeg har registrert at det går an å dusje med 40 grader på kjelen.