163    2    7  

Varmepumpe forsikring

 28     4
Hei

Har en Alpha Innotec LWD luft-vann varmepumpe som har havarert. Vurderer nå å erstatte denne med en NIBE. Ser at importør kan tilby en forsikring for kr 995 pr år etter 6.år. Noen som kjenner til forsikringen og hva som står med liten skrift?

Forsikring på varmepumpe opptil 18 år - NIBE

Har kjørt nå noen måneder på utelukkende tilskuddsenergi og har fått et bra bilde av energi forbruk og kan sammenligne med tilsvarende måneder tidligere år der pumpen fungerte. Jeg må si at det ikke er spesielt lystige regnestykker. Man er helt avhengig av at varmepumpen går 13-14 år for å gå i null på investeringen. Et havari før denne tid gjør at man like gjerne kunne ha kjørt en ren el-kassett løsning. Høy risiko med andre ord, men en slik forsikring kan kanskje fjerne denne...?

Erfaringer? 

   #1
 3 673     Sørlandet     3
Nja er vel litt åssen man regner. Regner man med at hele pumpa kondemneres dersom den stanser så ja…. Også er det vel litt som en gammel bil; man har mer lyst på en ny enn å fikse på den gamle, og av og til er reperasjon så dyrt at man har mer lyst på en ny. 


Mitt inntrykk er at det som regel er en komponent som går i stykker. Er vel heller sjeldent at hele pumpa må kastes.

Aner ikke noe om forsikringen.
   #2
 2 686     3
Det er som regel smådeler som ryker, enten vi snakker varmepumpe, kjøleskap, vaskemaskin, drill eller TV, men som for alle de andre tingene; må du betale noen norsk timepris for å reparere smådelen, så lønner det seg fort å bytte...
Litt unntak for svindyre væske/væske (og luft/vann kjøpt fra norske forhandlere i stedet for fra Kina...) varmepumper til 50-100k i investering, selvsagt.