491    5    2  

Vi har kastet bort 200.000 kroner! Noen som kan anbefale en flink montør for CTC luft/vann varmepumpe?

 50     0
Hei, 

Håper virkelig at noen her har et navn til oss. Vi fikk installert en CTC luft/vann varmepumpe (ECO Zenith 250 multitank og CTC Eco Air 410 varmepumpe) for cirka 6 år siden, og det har, bortsett fra noen kortere perioder, kun vært frustrasjoner med den. 

Den virker stort sett ikke. Etter at den ble installert, virket den noen måneder (det kunne vi se på strømforbruket). Så sluttet den å virke, med stadige feilmeldinger av typen "Pressostat høytrykk" (det var også noen andre meldinger, men stort sett denne). 

Etter MYE frem og tilbake, ble utedelen skiftet ut, da var det gått omkring 4 år. Da virket den en liten stund igjen, noen få måneder, før vi igjen var tilbake på samme høye strømforbruk. 

Da byttet vi montør. Ny montør fant at varmepumpen var ganske feil innstilt. Etter at han endret innstillingene, virket varmepumpen en god stund, over et halvt år. Så begynte feilmeldingene igjen. 

Vi vet rett og slett ikke hva vi skal gjøre! Vi er så fortvilet, og føler vi har kastet bort de 200.000 kronene varmepumpen kostet oss. Og garantitiden er gått ut.

CTC har hele tiden hevdet at varmepumpen produserer strøm, og at det at vi ikke sparer strøm, trolig er fordi vi har skrudd opp innetemperaturen, og at man uansett ikke kan stole på (deres egne!) beregninger av hvor mye strøm en varnmepumpe kan spare oss for, for de stemmer aldri. Men vi har det virkelig ikke varmt, og fyrer mest med ved for å holde strømutgiftene nede - slik har vi gjort det de siste årene.

Lurer derfor på om noen har en montør å anbefale som KAN denne typer varmepumper, og som kan hjelpe oss? Eller som selv har hatt lignende problem og klart å løse det? Vi bor på Skedsmokorset, i nærheten av Oslo.

Svært takknemlig for innspill.
Vi har kastet bort 200.000 kroner! Noen som kan anbefale en flink montør for CTC luft/vann varmepumpe? - ctc_eco_zenith.jpg - Helena85

KE
   #1
 3 592     Hordaland     0
Har du effektmåler på kursen til varmepumpen?
Kan du lese av produsert effekt i displayet?

Har du disse to kan du lese de av med jevne mellomrom. Da kan du enkelt se hva pumpen produserer og effektiviteten.
  (trådstarter)
   #3
 50     0
Takk for innspill.
Da skal vi skal få en til å komme og se på om det er noe galt med sirkulasjonen og samtidig sjekke effektmålern på den.
Mvh
Helena
   #4
 1 634     klippdalen     0
et lite tips.

om dere bestiller servicemann. prøv å vær med å snakk med vedkommende mens han eller hun holder på. dere vil ha super nytte av å forstå hvordan systemet fungerer.

tror mange kan spare mye mer penger om de hadde kunnet litt mer om hvordan det fungerer og er satt opp. og evt kan gjøre egne instillinger etcset it and forget it taper man fort massevis av penger på Smile
   #5
 137     0
Om garantitiden har gått ut spiller liten rolle, dette er jo åpenbart snakk om en reklamasjon og i dette tilfellet er den 5 år. All den tid dere har reklamert innen rimelig tid, så har det heller ikke betydning at det er gått over fem år, all den tid man kan hevde at selger ikke har løst den opprinnelige reklamasjonen ved retting eller omlevering også kalt avhjelp.
Dersom dere har kompetanse til det selv så ville jeg sendt et skriftlig krav, hvis ikke så bør dere få hjelp til å utforme et krav. Ta evt kontakt med Forbrukerrådet

Spørsmålet her kan jo bli om det er feil med selve produktet eller om det er feil ved montering. Har vanskelig for å forestille meg at en slik installasjon kan ødelegge en varmepumpe eller innerdel, men er vel en mulighet.
Uansett vil det være snakk om en fem års reklamasjonsrett, da etter håndverkertjenesteloven.