516    8    7  

2 vegguttak fra samme nettverkskabel?

 12     0
Hei

Jeg skal legge inn fiber og i samme slengen få lagt innn nettverkskabler i eksisterende k-rør i veggene. Det er litt av et puslespill å komme seg ut i rommene fra der hvor Vikenfiberboksen blir stående. Tanken er å dra en kabel fra Vikenfiber boksen til et sentralt rom i huset der det står en svitsj. For å holde antallet kabler nede har jeg hørt at man kan bruke 1 kabel til 2 vegguttak. Det må bety at man bruker 4 av de 8 kablene (bruker Cat 6 kabler) til hvert uttak. 

a) er dette mulig?
b) får jeg dårligere ytelse av dette? Det er noen ungdommer som skal sitte i enden av dette og game.....

Mvh

Per Christian

   #1
 4,202     1
A) ja
B ) fire ledere gir maks 100mbit

Men du kan jo bare ha en switch ved uttaket da, de koster jo 250 kroner? 
   #2
 24,785     Akershus     1
Mye brukt før, mindre nå. Dette fordi om en går over 100Mb så trengs alle 8 ledere. Det blir fort krøll om en senere kommer med nyere utstyr med kraftigere porter.
Enten 2 kabler i k-røret eller sett opp en svitsj ved uttaket.

Vurder å få fiberavslutningen og overgang til datakabel (kobber) på et sted i huset hvor det aldri blir snakk om ominnredning. Fiber er noe herk å flytte på etterpå.
Signatur

   #8
 2,411     0
Jeg trakk 2 stk cat 6 i 16 mm rør, det gidder jeg ikke igjen. Hakket før trekkfjæren måtte på hengerfeste på bilen for å komme igjennom siste strekket.

Der jeg har hatt behov for flere uttak enn jeg har rør til har jeg nå benyttet en flex mini switch som får strøm via ethernet. Helt super løsning og slipper enda en dings som skal i stikkontakten.

Har en Telenor så tar de 390 kroner her jeg bor for å flytte inntaket til fiber, det er nok neste steg som skal gjøres her for å få flyttet vekk siste boks i fra stuen