44,914    56    1  

2x Cat6 og Coax: Prefix og Veggpanel

 429     0
Jeg har bestemt meg for å legge 2 stk. cat6 nettverkskabler og 1 stk. coax til relevante rom i vårt hus som er under utbygging.

1. Noen som vet hvor jeg kan skaffe veggpanel med alle disse 3 kontaktene i samme panel?

2. Noen som vet om det finnes rør med de 3 nevnte kabler allerede trukket?

Det er også mulig jeg velger cat5e dersom dette blir enklere.

3. Vi kommer til å måtte ha dekoderboks til rommene (enten bakkenett eller satelitt). Finnes det en enkel måte å distribuere signalene fra 1 boks rundt i huset - det er foreløpig OK at alle rom tar inn samme kanal, men det må være mulig å bytte kanal fra alle rom. Elko Home Link mener jeg ikke er verdt pengene, så helst noe billigere.

Takk for hjelpen!

MVH

Kristian

   #1
 54     0
Hei!

Du velger med andre ord samme løsning som meg - et godt valg altså  ;D

1.
Nei, dette har jeg ikke klart å oppdrive enda, men vil nok kjøre detet sammen i en dobbel apparatboks nede på veggen. Da blir det en dobbel nettverkskontakt og tv/radio uttak under det.

2.
Nix, dette har jeg heller ikke funnet. Jeg trekker dette i et 20mm korrugert plastrør.

Jeg velger nok Cat5e ettersom den er skjermet, klarer ikke å finne ut om Cat6 er skjermet?
Cat6 vil nok klare høyere hastighet i fremtiden, men har dere klart å finne noen veggkontakter som er Cat6?...eller kan man bruke de samme som Cat5?

   #2
 276     0

Jeg velger nok Cat5e ettersom den er skjermet, klarer ikke å finne ut om Cat6 er skjermet?
Cat6 vil nok klare høyere hastighet i fremtiden, men har dere klart å finne noen veggkontakter som er Cat6?...eller kan man bruke de samme som Cat5?


Jeg kan ikke dette, men siden jeg og planlegger å strekke svakstrøm selv til alle bruksrom er jeg også interessert i dette. Min elektriker har lovet å gå over dette etter at jeg har satt det opp. Så vidt jeg har forstått så er CAT6 per def bedre skjermet enn CAT5e, og jeg har forstått det slik at de vil kunne bruke samme veggkontakt som CAT5. Og Komplett har gode priser på CAT6.
RTv
   #3
 918     1
Bruker du cat5 kontakter og cat6 kabler så har du rett og slett eit cat5 anlegg. Skal du ha cat6 så må alt være cat6. Legger opp nettverk i huset mitt no, og eg bruker bare cat5. Cat6 er eit must på store kontorbygg, men eg trur aldri ein kommer til å få bruk for det i heimen. Så eg ville godt for cat5 visst eg var deg Smile
RTv
   #5
 918     0
Hos eit elektrikkerfirma ivertfall. Veit ikkje om biltema har det, men eg ville uansett ikkje kjøpt der...
   #6
 40     0
Har ikke truffet en elektriker enda som vet noe om dette.
Ingen elektrogrossister som fører cat.6 kontakter har jeg funnet heller...

Hvis noen kan peke meg i riktig retning vil jeg bli happy. Det hjelper meg lite at noen forteller meg at "det finnes", når jeg aldri får tak i det  ;D
   #7
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Jeg kjøpte disse for ELKO Link Home-systemet. Det står vel gjerne bare CAT5e i godkjenningsdokumentet - kanskje det ikke finnes CAT6 veggkontakter?
Lite å bry seg med anyhow - dette er skjermede kontakter og takler gigabit ethernet, om man skulle få verre behov koster sikkert boksene da en tiendedel av idag, og kan enkelt byttes.

oih
   #8
 1     0
Hei, som elektriker har jeg installert dette hjemme hos meg selv.
Ferdig trukket kabel i flexrør 20 mm får du. Da er det 2 x CAT5E + coax kabel.
Tviler du merker forskjell fra dette til CAT6....
Du får også tak i en enkel kontakt som har to stk CAT5E uttak og et antenneuttak.
Se mer her.

OIH
2xCat6 og coax veggpanel - showpic.jpg - oih
   #10
 5     0
Har nå en leilighet hvor jeg selv la inn komplett anlegg av ELKO Home Link som fungerer utmerket. Vurderte Cat6, men etter å ha lest monteringsanvisning og fått beskjed av leverandør at en burde gjennomføre et spesialkurs for å sikre at kabel og kontakt ble riktig montert slo jeg det fra meg. I mitt nye hus som jeg skal starte byggingen av nå blir det igjen Home Link.