7,208    2    0  

Brann i flatskjermer

 14     0
Man kan lese om branner og fare for brann i flatskjermer nesten over alt nå. Elektrobutikkene er også veldig på hugget og snakker om dette. Hvorfor?

Jeg trenger snart ny tv, men ser lite poeng i det hvis det er brannfare knyttet til flatskjermer.

   #1
 26     Trysil     0
Problemet oppstår hvis flatskjermen din har en såkalt jordet strømkontakt, samtidig som den er koblet mot et kabelnett eller telenett.

Dette er et problem som kun oppstår i flatskjermene. Forrige generasjon TV-er har en innebygd isolasjon for å forhindre at akkurat dette skal skje.

Løsningen er å kjøpe en spesiell antennekabel mellom flatskjermen og antenneutgangen i veggen. Den nye antennekablen skal ha innebygd trafo (galvanisk skille). Du kan kjøpe en slik antennekabel hos forhandleren du kjøpte flatskjermen.

Dette problemet gjelder etter hva jeg vet ikke i flatskjermer som har ujordet strømkontakt.
Legger ved et bilde av en slik antenneledning med galvanisk skille.
Brann i flatskjermer - 54.jpg - trysilknut
are
   #2
 60     0
I dette tilfellet skal det brukes galvanisk skille på plasma og LCD skjermer: Stikket og TV er jordet samt at det benyttes kabel TV til antenne inngangen på apparatet.

Her kan det oppstå en spenningsforskjell mellom jord i huset og coax kabelen inn til huset hvilket kan være brannfarlig om det går spenning i coaxen.

I tilfeller hvor det brukes RiksTV, Sattelitt eller digital dekoder uten at den analoge antennetilslutningen er i bruk, er det strengt tatt ikke nødvendig med galvanisk skille.

Kabel dekoderboksene er som regel ikke jordet men om en lar coax kabelen gå videre fra dekoder til TV, er det igjen nødvendig med galvanisk skille.
Signatur