169    0    0  

Canal Digital fiber, Coax til mottaker

 1     0
Hei

Jeg har nylig fått installert fiber fra kanal digital. Jeg har et direkte Cat/Coax nett i huset (ingen antennekontakter, serie etc) og montøren satt et dempeledd etter fiber omformeren (boksen som tar imot fiberen og deler til coax) som er fast 10db (Technetix AFM-10A/N 10DB Attenuator : http://www.tes-slovakia.sk/produkty/technetix-utlmove-cleny-pasivne-prvky-koaxialne-siete/). 

Montøren insisterte på å installere i tillegg en 1db antennekontakt i mellom hus nettet og mottakeren for at den ikke skal bli ødelagt. 

Er det noen vits ? Hvor mye tåler mottakeren egentlig ? MÅ den ha 1db og ryker på alt over ?

Var ikke så veldig begeistret for den ekstra antennekontakten og lurte på om det funker å koble til et ekstra dempeledd før mottakeren på 1db (eller 3db eller 5db om den ikke ryker på det). Fant f.eks denne her: (https://www.pasternack.com/1db-fixed-f-male-f-female-2-watts-attenuator-pe7396-1-p.aspx), litt usikker på hva 2watt står for men tenker antar at det ikke har noen betydning. Funker det i stedet for 1db antenenkontakt ?  tar imot tips om en norsk side som selger en slik.

Så var det det med splitter. Tenkte å sette opp tv nummer 2 om må da splitte coaxen etter omformeren og 10db dempeleddet. Ser at de splitterene som finnes jobber på en frekvens på enten 5-1000Mhz eller 5-2500Mhz. Har det noe å si hvilken frekvens splitteren arbeider på ? Synes jeg fikk med meg at Canal Digital har en frequens mellom 5-900Mhz ca stemmer det ? Noen har også innebygd demping til 3.7db på output så om mottakeren tåler det hadde man slått 2 fluer i en smekk.

Håper at noen som har litt mer peiling på coax en jeg og har mer innsikt i mottakerene til canal digital en jeg kan bistå.

På forhånd takk.