391    8    3  

Demontere og remontere vegguttak Get

 26     0
Hei!

Jeg har et vegguttak med kabel-TV og internett for Getbox i blokkleilighet. Jeg er tømrer og relativt "handy", men har aldri vært borti disse uttakene. Lite erfaring med el.

Nå har jeg revet veggen uttaket satt i og satt opp en ny vegg. Og har nå altså behov for å demontere dette uttaket for å kunne trekke kabel i den nye vegg - for så å montere det på nytt igjen.

Før jeg demonterer noe - er dette vanskelig og bør jeg styre unna? Eller er det enkelt og greit sånn at jeg burde få det til på egenhånd? Er det bare å åpne opp, ta bilde og koble likt - enkelt og greit? 

Setter pris på tilbakemelding fra dere som har gjort dette før. Har ikke vært borti det før, og er redd for å nappe ut nett- og TV-tilkoblinga til hele husstanden.

   #1
 24,751     Akershus     0
Foto?

En variant av boks var utformet som en boks på veggen i to lag. Ytterst en ruter med utgang for data og TV. I kjelleren var det kveilet opp noe fiber og fiber skjøtekontakt. Fiber kunne deles i kontakten og fiber strekkes til annet sted. Imidlertid, skjøtekontakten krevde en tilstrekkelig diamert på trekkerør.
Hos deg kan det være fiber eller kanskje coax? Coax er enklere å flytte på.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 26     0
Takk for svar!

Legger ved bilder her. Har ikke demontert, så det er ikke så lett å ta bilder.

Demontere og remontere vegguttak Get - IMG_20220619_192407.jpg - sondre_s2
   #4
 24,751     Akershus     1
Det der ser ut som ren coax-løsning. Du har plukket den røde veggboksen ut av veggen med Get-boksen på?

Kjenner ikke denne, men vil tro at du kan vipppe av lokket på Get. Under finner du to skruer i kantene som fester Get til veggboks. Inne i veggboks kanskje en kort coax-kveil før skruetilkobling på Get. Get her inneholder kun noe passivt delefilter.
Ser ut til å være trivielt.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 26     0
Tusen takk for svar. Stemmer at jeg plukket den røde veggboksen ut av veggen med getboksen på Smile

Fint at det høres overkommelig ut. Håper du har rett. Gir det litt tid for noen flere tilbakemeldinger før jeg prøver, så kanskje noen kommer med en advarsel Laughing
  (trådstarter)
   #6
 26     0
Er det forresten noe strøm å ta hensyn til i den? Er bare å demontere uten å tenke noe på sikkerhet?
   #7
 264     Oslo     2
Den MCP-03 splitteren er bare trykt inn i en vanlig veggkontakt. Det er bare å trekke den rett ut. Når det er gjort er det bare en vanlig radio/tv-kontakt som sitter i den røde boksen. Ingen farlige spenninger eller strøm.Demontere og remontere vegguttak Get - technetix-imprint-distributor-with-return-channel-filter-mcp-03-for-radio-tv-and-data.jpg - sondre_s2