337    7    0  

Dra cat6 kabel rett gjennom en vegg

 2     0
Jeg lurer på om hva jeg burde gjøre når jeg skal dra en cat6 kabel langs gulvlistene. Men så støtter jeg rett på en vegg for å gå inn til rommet. Jeg skal ikke ha kabelen inn i hele veggen bare rett gjennom den ene veggen for å komme inn på andre siden. Hvordan gjør jeg dette trygt og effektivt? 

   #1
 5     Oslo     0
Hvilken type vegg er der tale om?

Jeg er elektriker og har drevet med det meste.

Om det er en gips vegg da kann du enkelt bore et hull i veggen å dra gjenneom.
Samme gjelder steinvegg

Har du flere spørgsmål er det bare å spørre

Med venlig hilsen
Steffen Fonvig
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei, det tror jeg må være tips vegg. Men hvordan blir det med strømledninger og sånt?
zyp
   #3
 452     0
Hvor kommer strømledninger inn i bildet? Er du redd for å treffe ledninger som ligger skjult inni veggen? Med mindre du borer veldig nært en stikkontakt eller lignende så er sannsynligheten for å treffe et trekkerør lav og treffer du noe sklir det gjerne bare unna boret.
   #4
 148     0
Det et så og si umulig å treffe en del ledning om du borer et hull nede ved listen. Rør går normalt høyere opp på veggen.
   #5
 527     klippdalen     0
Det et så og si umulig å treffe en del ledning om du borer et hull nede ved listen. Rør går normalt høyere opp på veggen.


nei, det er det ikke. enkelte trikkere har møkk i øya når det kommer til rørdragning. så man skal ikke anta noe som helst.


det man kan gjøre. er å bore hullet igjennom gips/mdf/whaterver først. og så "føle" seg litt fram på om det evt er noe inni der eller ei.. ikke bare bore på med 100kg trykk til man er igjennom

hilsen telemontør som har bora høl i ræva elektrikkerarbeide (iallefall var det trikkeren som hadde gjort dette ifølge kunden Laughing
Signatur
   #6
 2 692     0
Hos meg var det elektrikeren som bannet da han skulle trekke nye ledninger gjennom 1959-vintage metall-rør. Først måtte han slite for å få ut de gamle, morkne ledningene, så var det nesten umulig å få de nye fram. Han målte etter hvor det buttet, og gikk ut på utsiden av veggen på det stedet:

Et par år tidligere, da veien utenfor ble utvidet, hadde Statens Vegvesen bekostet en del støydempings-tiltak, og ifm. nye støydempende vinduer måtte en del av ytterpanelet tas av og settes opp på nytt etterpå. Akkurat der elektikeren hadde målt seg fram til at problemene var, fant han på utsiden av veggen et veldimensjonert spikerhode. Snekkerne må ha brukt en veldimensjonert hammer også, siden de hadde klart å kjøre spikeren gjennom metallrøret, alternativt banket det halvvegs flatt.

Selvsagt bruker ikke snekkere hammer nå til dags, men motorisert (elektrisk/trykkluft) utstyr der brukeren ikke har noen som helst følelse av om spikeren treffer noe uventet. Hadde det vært en gammeldags hammer ville selvsagt snekkeren ha merket det. Med litt mindre hell kunne selv en snekker med trykkluft-hammer ha merket effekten av 230 VAC ... men det skjedde ikke.

Elektrikeren klarte til slutt å få lirket ledningene forbi, men det ville vært synd å si at han var særlig begeistret for situasjonen!
HSt
   #7
 23 779     Lillestrøm kommune     0
På jobb flyttet han fyren som sjekker brannslukningsapparat veggfeste når han byttet apparat. Elektrikerne lette en stund før de fant skruen hans midt gjennom trekkerøret.

Når Viken fiber skulle installere fiber her hadde de glemt å fortelle at de ikke ville bore gjennom gulv av frykt for å treffe noe, resultatet ble at jeg boret hullet og stappet inn et trekkerør de brukte gjennom gulvet (jeg boret forsiktig og følte med boret at det ikke var isolasjon i gulvet ...)