596    8    1  

Fiber i (over) bakken

 3     0
Hei dere,

Området vårt skal endelig få utbygget fiber her. 
Men står overfor 2 utfordringer.

Da vi bygget huset vet jeg, at jeg fikk lagt tomrør i bakken til fiberen, problemet er nå at jeg vet ikke hvor graveren la den andre enden og ute er der asfaltert 😩 Skal prøve å få åpnet Teleskapet som står langs veien krysser fingre for at den er der 👍

Men skulle det mot al formodning og håb ikke være der, må de grave til andre siden på tomten vår. Her kommer udfordringen, vi har terrasse på den siden, med ca en halv meter klaring under. Har lite lyst til å grave unner der. Er det mulig å legge fiber røret over bakken på noen måte under terrassen frem til der den skal inn i huset? 

Mvh 
Masimo

HSt
   #1
 36,710     Lillestrøm kommune     1
Jeg tredde fiber røret inn i et 15/20mm PEM rør (vann rør i plast med blå stripe fra Biltema)

Det ligger så vidt under jorden gjennom område med furubusker mm jeg har lagt inn litt sving så jeg kaB grave det bedre ned når buskene skal byttes om mange år.  Jeg valgte å surre et gul-sort plast bånd rundt røret for å vise at det inneholder noe annet
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Jeg tredde fiber røret inn i et 15/20mm PEM rør (vann rør i plast med blå stripe fra Biltema)

Det ligger så vidt under jorden gjennom område med furubusker mm jeg har lagt inn litt sving så jeg kaB grave det bedre ned når buskene skal byttes om mange år.

Takk HSt, da satser jeg på å gjøre det samme 😊
   #3
 24,732     Akershus     0
Tenk over hvor fiberen skal slutte inne. Noe trekker den helt frem til bak TV. Et klønete sted om du skal flytte på noe av dette senere, fiber er «stivt rør .

Hvis mulig, avslutt i en kjellerbod med mediakonverter, så kan du gå videre med vanlig datakabel, ikke fiber.
Signatur
HSt
   #4
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Viken fiber glemte å informere om at de ikje ville bore gjennom gulv inne, men det var ok NPR jeg boret hullet. Jeg klamret røret på muren ute skal sette et slikt u metall beslag over helt opp til boksen deres der de spleiset ute fiber mot inne fiber
   #5
 24,732     Akershus     0
Her kommer fiber opp i blåserør ved gulvet i garasjen. Utefiber fortsetter gjennom garasjen og termineres i boks med fiberconnector i en kjellerbod. Kort snor til fiberkonverter. Deretter ethernet på kobber til ruter. Telenor for endel år siden. Ruter har blitt flyttet litt rundt til jeg fant en grei plassering som ga wifi i hele huset. 
Signatur
HSt
   #6
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Inne fiber er mer fleksibel enn utefiber, her rutet jeg den frem til midt i huset og gikk opp gjennom Get berømte gulvet de ikke ville bore i. Det manglet forøvrig mye isolasjon i gulvet mot kjellerbodene ... gjorde det lett å bore hulket ned
   #7
 3,905     Asker     0
For all del ikke tenk på hvor wifi skal stå når dere plasserer fiber og evt hjemmesentral. Sett det i en bod/teknisk rom, og kjør kabler derfra og ut i huset. Sett aksesspunkt der det gir god dekkning.
Signatur

HSt
   #8
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Det er her vi er uenig, når leverandørens utstyr fungerer supert så er det ingen grunn til ikke å bruke dette utstyret. Da kan det ikke stå i kjellerbod i et hjørne av huset.