116    4    0  

Fleire nett med bromodus.

 29     0
Eg har altibox fiber inn til huset, og har no fått Google WiFi i tillegg.
Alt fungerer hos meg, men ikkje hos leieboeren.
Han har ein kabel fra hovedsentralen til eit trådløs ruter for eget trådløs nett og til tvtuner.
Dette fungerte fint til eg installerte Google wifi.
Og no har han ikkje nett. Bare tv har eg forstått.
Slik eg forstår altibox sine sider så kan bare 1 utgang på hovedsentralen sende ut internettsignal og resten tv signal.
Kan eg sette ein switch på den eine utgangen slik at leieboeren får nett og tv og eg får nett??

TSt
   #1
 6 570     0
Det spørs om de leverer ut mere enn en IP adresse eller ikke. Når den er stilt over i bro modus så gir ikke boksen hos deg ut adresser mere men du får ekstern adresse på tilkoblet utstyr. Om de lar seg lure med svitsj trikset fortsatt vet jeg ikke, slå av DHCP og koble eksterne kontakten på intern siden på en ruter var triks en kunne gjøre for å få flere eksterne adresser. Men det må være en ruter med brannmur imellom Altibox og klienter i allefall så ikke koble PC-er direkte på svitsjen hvis det skulle virke. Leieboer må ha to kabler ned til seg slik du nå har gjort om til mener jeg.
   #2
 2 261     Asker     0
I bromodus funker ikke løsning til TS. Da flytter du router til enheten på den ene porten. Gjøres ingen routing eller DHCP der i det heletatt. Ren proxy på nett til Lan4. De øvrige er kun TV VLAN. Du må legge din egen router med mulighet for å sette opp VLAN og firewall regler som segregerer de to nettene. Dersom du ikke har dette og skrudde av bromodus så kan man egentlig nå enheter på ditt nett fra utleie sitt nett. Det er bare ikke så veldig synlig.

Selv gjør jeg akkurat dette. Forøvrig benytter jeg Apple TV. 
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 29     0
Data er ikkje min sterkeste side for å være heilt ærlig.
Men kan eg sette sentralen i vanlig modus igjen. Da vil leieboeren få igjen nett og tv.
Så plugger eg i ein netgear n300 wireless router wnr2200 som eg har ligganes, og kobler Google WiFi opp mot denne. Vil det fungere?

I verste fall må eg vel la leieboeren få tilgang på gjestenettet på Google wifi, slik han får nett igjen. Og tv via kabel.
   #4
 2 261     Asker     0
Sett den tilbake og kobl Google wifi rett i en av de 4 portene, så funker alt. Router er i hjemmesentral. Poenget med mesh vs vanlig access punkt er ikke at man kan gå fra punkt til punkt, men at de øvrige enhetene fra Google ikke må ha annet enn strøm. Så en Google wifi i altibox, og resten bare i strøm.
Signatur