181    5    0  

Henge TV på vegg mellom stendere

 36     0
Hei

Har en 65” TV jeg vil henge på veggen, men stedet den må henge er midt mellom to stendere (På gipsvegg).
Tenkte jeg kunne henge opp en treplate på toppen av gipsen, feste plata i stendere og vegg-feste i plata. Veggfeste har arm, så ganske mye vekt her.

Ville dette gått?
Tykkelse/type tre-plate?
Noen spesielle skruer til å feste plata gjennom gips og inn i stendere (bør ha litt lengde, plugger?)
Skruer til veggfeste, greit at skruene bare henger i treplata (plugger,eller bare rett i plata?)

TSt
   #1
 6 570     0
Dette er jo helt uproblematisk. Men vanligvis får ikke de som monterer friheten til å sette på denne platen og det er da en må vite litt mere hva en gjør. Men tror ikke en TV i dag er problem heller med ordentlige plugger på gips, men med svingbar arm så vil en få mere utfordringer.
   #2
 248     Telemark     0
Er jo en mulighet å bruke plate, ville gått for kryss finer min 15 mm. Denne kan limes til gipsen i tillegg til å skru i stendere. Blir den noe spesielt synlig? Hjelper jo å male i samme farge som veggen.

I teorien så skal en Molly plugg holde 60kg om jeg ikke husker feil. På rommet til jentungen er det hengt opp en 55" plasma med 4 Molly plugger i et lag gips har hengt der i 3 år nå, så sitter godt de.
TDJ
   #3
 1 126     Nye Asker kommune     0
Har en 65” TV jeg vil henge på veggen, men stedet den må henge er midt mellom to stendere (På gipsvegg).
Tenkte jeg kunne henge opp en treplate på toppen av gipsen, feste plata i stendere og vegg-feste i plata. Veggfeste har arm, så ganske mye vekt her.

Ville dette gått?

Ville tenkt 15 mm kryssfinerplate (ca 70 x 40 cm ?) skrudd i 2 stendere med mer enn 4 skruer og veggfeste skrudd i kryssfineren igjen. Vil fungere helt fint. En 65" måler ca 140 x 85 cm og platen bak vil dermed dekkes fullstendig av TV'en. Tilstrekkelig høyde på kryssfineren er vel det viktigste dersom armen skal strekkes langt ut, man får et moment om innfestingspunktet. Eneste negative blir at TV'en kommer 15 mm lenger fra veggen enn ved direkte montasje. (Men dersom du har en Philips med Ambilight er det jo bare en fordel Angel)
Signatur
TSt
   #4
 6 570     0
Hvis en har dreibar arm blir jo ikke platen dekket. Da vil en se den når TV er svingt ut fra ene siden. Men en trenger jo ikke plate bak hele TV. Er en innpå to stendere vil det jo holde godt. VIl tro at feste innpå en stender også ikke skulle være noe problem. Kryssfiner er et ganske sterkt materiale og en kan velge evt konstruksjonsskruer så er en sikker på at de tåler belastning.
TDJ
   #5
 1 126     Nye Asker kommune     0
For å kunne skru sikkert i 36 mm CC60 stendere bør platen være minst 60 + 2x1,8=63,6 cm. Med 48 mm stender bør den være  minst 64,8 cm. En 65" TV på arm kan (teoretisk) vinkles ut nesten 60 grader i forhold til veggen (dersom armen er lang nok...) og vil fortsatt dekke platen på "seer-siden" (dvs forsiden) av TV'en. Platen kan gis samme overflatebehandling som veggen forøvrig og vil neppe bli veldig estetisk sjenerende.
Benytter selv denne fra Jula (https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/hjemmeelektronikk/tv-og-bilde/veggfester-og-mobler/veggfeste-929085?gclid=EAIaIQobChMI9Le2vKfR5gIVjBoYCh01hQBzEAQYASABEgIcIvD_BwE&gclsrc=aw.ds) som fungerer helt ok for en tung 55".
Tror også at det vil gå helt greit med 12 mm kryssfiner dersom riktige skruer benyttes. Veggfestet har stor flate som fordeler vekt godt utover finerplate. 
Signatur