76    0    0  

Huawei

 3,587     0
Fire år gammel mobil med sprukket glass. Kanskje moden for utskifting dette året.

Er litt paranoid (men de kan jo være ute etter meg likevel!); liker ikke den kontinuerlige sporingen og kartleggingen som en håndfull internasjonale konglomerater gjør, om vi vil det eller ikke.

Når nå Huawei ikke får lisens til å distribuere Google software med sine applikasjoner ... da kan vi vel ta for gitt at de heller ikke sender sporing-data til Google. Riktig konkludert?

Selvsagt er det en del av (handels)krigs-retorikken å si at "Men har du mer lyst til å bli sporet av kinesiske yndigheter, da?" Men det er vel reelt ingenting som antyder at de ville se noe i nærheten av de samme mulighetene for å utnytte informasjon om min hverdag som det reklame-gigantene her i Vesten gjør.

Alle vet jo at Google sporer oss. Så om du sniffer mobil-trafikken og viser hvilket volum det har, gjør du deg selv til  latter: Selvsagt! Det vet da alle! Egentlig ville jeg tro at dat var like kurant å sniffe en Huawei-telefon og se hvilke datapakker som har bestemmelsessted i Kina og tilleggende herligheter. Og da ville jeg tro det ble ganske store overskrifter i avisene. Jeg har enda ikke sett det.

Betyr det at det ikke finnes noe som helst underlag for påstander om at vi blir overvåket? At det tvert om er mindre sporing og registrering av personlig informasjon med en Huawei-telefon enn med en Samsung Android?