6,321    8    3  

Hva skjer om man bruker mobillader på dimmet uttak?

 506     Bærum     0
Hei.
Bare en tanke som slo meg. Hva skjer om jeg kobler til en mobillader til et uttak som dimmes av bryteren på veggen?

   #1
 7,686     Bærum     0
Høyst sannsynlig vil ladekontrollen i mobilen ikke virke. Ergo en meget dårlig idé.
   #2
 25,200     Akershus     1
En vanlig lader tåler gjerne fra 110 til 240V. Kan hende laderen henger med ned til ca 50% dimming.

Dimming er en eller annen form for fasesnittregulering. Laderen har nok en diodebru og en kondensator før switchmodetrafo. Antar at laderen problemfritt vil tåle fasesnittspenningen, men vet ikke.
Signatur
Amatør som fikler med mangt og tror han kan alt.
   #3
 7,686     Bærum     0
Mulig du har rett, eller ikke. Problemet er at feillading av batteriet kan være fatalt. Synes det er dumt å gamble på dette hvis man ikke er sikker.
O_K
   #4
 431     0
Har i alle fall hørt at eldre mobilladere (På tiden Nokia 3210 var hot) gikk til H... når de ble dimmet. Kjenner en som jobbet som lysteknikker og de satte bla opp lys til korps / kor på notestativene også, disse var av samme typen som man før hadde over bilder, og ble lagt ut med forgrenede kontakter. Var visst ikke uvanlig at enkelte, på tross av advarsler, plugget inn en lader på en ledig kontakt.
   #5
 1     1
En dimmer er ikke bare en dimmer. Det finnes en god del forskjellige dimmere som har forskjellige måter å dimme lys på. Dette grunnet at forskjellige typer lyskilder krever forskjellig type regulering. Som hovedregel skal man ikke bytte lyskilde på en dimmer eller bruke denne til annet formål en tiltenkt. Dette for å beskytte dimmer og utstyr for feil som kan skade utstyr og eller dimmer. I verste fall starte en brann.
   #6
 25,200     Akershus     0
Finnes det mer enn to måter i vanlige dimmere?
Fasesnitt, dvs tenner sent i sinuskurven.
Faseavsnitt, dvs stenger av etter en viss tid av sinuskurven.



Signatur
Amatør som fikler med mangt og tror han kan alt.
   #7
 3,595     1
Med PWM-regulering av DC er vel som regel frekvensen betydelig over 50 Hz. Er det noen grunn til å ikke PWM-svitsje også AC på høyere frekvens? (Ja, radiostøy kan være et problem, men det er det uansett med svitsjende regulatorer.)

Hvis det var aktuelt: Ville det ha noen verdi å tilpasse pulsbredden gjennom sinusen, slik at f.eks. pulsene var bredere rundt null enn ved maks-spenning, eller eventuelt motsatt: At en større andel av effekten ble sluppet gjennom når spenningskurven er på topp? (Det måtte vel være om det var utstyr som var avhengig av å få en viss minimumsspenning for å fungere.)

Brukes høyfrekvens PWM-svitsjing av AC i det hele tatt? Er svaret ulikt om det gjelder konsument-utstyr eller annet utstyr?

   #8
 4,396     0
Og dimmere kan ta skade av mobilladere. Har byttet x-comfortdimmere etter at en kunde prøvde seg i to dimma uttak.